Букет з цукерок своїми руками: покрокове фото для початківців, майстер-клас

Як зробити букет з цукерок своїми руками
Освоїти мистецтво «солодкої флористики» може будь-хто. Багатьом сподобається поєднання спокусливого смаку шоколаду і рукотворної краси букета.

вибираємо цукерки

Цукерки найголовніша складова солодкої композиції. Не виключено, що ваш твір буде настільки чудово, що одержувач не наважиться його з’їсти, а поставить на саме видне місце, щоб милуватися цим шедевром. Але, швидше за все, він не встоїть перед спокусою покуштувати вміст композиції. Тому важливо вибрати не тільки відповідну форму і дизайн обгортки, а й смак вмісту.

Якщо ви знаєте смаки того, кому збираєтеся зробити сюрприз, вибирайте те ласощі, яке йому до смаку. Або зберіть букет з таких, смак яких подобається вам. Якщо подарунок призначений для особливо урочистої події, то і солодкий матеріал треба вибирати відповідний.

Форма цукерок буває різною. Від неї залежить вид «квітів». Так, наприклад, найзручнішою в роботі вважається кругла форма. Прямокутні солодощі добре підійдуть для циліндричних «квітів», шоколадні фігурки – для пасхальних, новорічних композицій, а медальки – для весільних і ювілейних.

Якщо обрані вами цукерки упаковані в красиві фантики, то їх можна буде додатково не прикрашати. Якщо дизайн обгортки вам не подобається, то можна використовувати гарну пакувальний папір для створення квітів.

Постарайтеся урізноманітнити вміст вашого букета. У ньому обов’язково повинен бути тільки шоколад. Використовуйте для солодкого подарунка карамель, льодяники, мармелад. Повірте, подарований букет викличе масу позитивних емоцій – буде дуже цікаво виявляти в ньому все нові і нові сюрпризи.

готуємо матеріал

Для виготовлення солодкої композиції крім самих цукерок (в фантики або без) вам знадобляться додаткові матеріали:

  • пакувальний папір;
  • пакувальна стрічка;
  • скотч;
  • дерев’яні зубочистки, шпажки або палички для барбекю;
  • тейп-стрічка (липка флористична стрічка) і флористична піна «оазис»;
  • ємність для букета;
  • флористична губка;
  • все, що можна використовувати для декору.

збираємо квіти

Спробуємо зробити квіточки-конуси. Вирізаємо з пакувального паперу квадратики зі стороною приблизно в п’ятнадцять сантиметрів. Кожен звертаємо в кульочок, закріплюємо маленьким шматочком прозорого одностороннього скотча. Всередину кладемо цукерку, краще круглу або трюфель. У неї вколюємо дерев’яну шпажку, загортаємо краю кулечка, теж закріплюємо їх скотчем, обертаючи їм частину шпажки. Маскуємо скотч декоративної стрічкою. У нас вийшов квіточку-конус з порожнім кінчиком і цукеркою в підставі.

Квіточки з трюфелів в яскравих фантики. Беремо цукерку, докладаємо шпажку до хвостику фантика і щільно закручуємо його навколо шпажки. Зверху обмотуємо держак тейп-стрічкою.

Циліндр. Для цього теж краще взяти круглу або овальну цукерку в фантику з хвостиком. З прозорою або кольорового паперу вирізаємо прямокутник 10 на 20 сантиметрів, обертаємо їм цукерку так, щоб вона виявилася в центрі циліндра. Нижні краї циліндра обертаємо навколо шпажки, закріплюємо їх скотчем або тейп-стрічкою. Вільний кінець циліндра зав’язуємо пакувальної стрічкою.

Круглі квіточки. Вирізаємо паперовий прямокутник, такий же, як для циліндра. Кладемо цукерку в центр прямокутника, приставляє до неї шпажку. Краї паперу обертаємо навколо шпажки і закріплюємо скотчем. Декоруємо тейп-стрічкою. При бажанні додаємо пелюстки з гофрованого паперу.

складаємо букет

Беремо ємність – пластикову баночку, коробку, квітковий горщик або кашпо. Вставляємо всередину шматочок пінопласту або «оази». Закріплюємо його двостороннім скотчем. Обертаємо ємність обгорткового папером, як вам подобається. Вставляємо в ємність квіти і декоративні допоміжні елементи (гілочки, листя, сухоцвіти або живі квіти).

Варіанти розміщення цукеркових квітів:

  1. Круглий букет. Для такої композиції розміщуємо квіти по колу, розподіляючи їх рівномірно і симетрично щодо центру. Це букет повинен виглядати однаково з усіх сторін.
  2. Напівкруглий. У ньому квіти закріплюємо так, щоб ефектно він виглядав тільки з одного боку (спереду), але був симетричним по лівій і правій стороні.
  3. Односторонній букет. Він, як правило, виходить плоским і виглядає добре тільки з фронтальної сторони.
  4. Букет-корабель. Для нього використовуємо ємність витягнутої форми. Заповнюємо її квітами-цукерками, імітуючи корпус корабля – ширше з боків, вужче з «корми» та «носа». У центрі букета розміщуємо вітрила з флористичної сітки або пакувального паперу, закріплені на високих паличках-щоглах.

Готовий букет декоруємо додатковими прикрасами, живими квітами та листям або тематичними сувенірами. Дайте волю своїй фантазії, використовуйте для букетів «з нагоди» атрибути свята. Для весільного – фатин, кільця і ​​штучні перли. Для новорічного – мішуру, шишки і ялинкові іграшки. Для букета на День святого Валентина – сердечка, а на День Перемоги – георгіївську стрічку. Дитячі букети доповніть іграшками, а ювілейні – живими квітами.

Цукерки та живі квіти

Солодкий букет може складатися з живих квітів в поєднанні з квітами-цукерками. Для виготовлення таких кольорів не потрібно особливих навичок і вміння робити штучні квіти. Все дуже просто. Наприклад, трюфелі в красивих блискучих фантики (або будь-які інші) ви своїми руками перетворюєте в витончені квіти-цукерки. Розглянемо три варіанти.

Берете цукерку в фантику з одним хвостиком, зубочистку, тейп-стрічку або скотч. Потім прикладаєте до хвостику зубочистку, накручуєте навколо неї фантик, закріплюєте клейкою стрічкою.

Берете цукерку прямокутної форми, квадратний шматок пакувального паперу, сторона якого на вісім-десять сантиметрів більше довжини цукерки, зубочистку і клейку стрічку. Обертаєте її папером, формуючи циліндр, в середині якого знаходиться цукерка. Один порожній кінець циліндра завертаєте в «хвостик», накручуєте його навколо держака-зубочистки, закріплюєте скотчем. Другий порожній кінець обв’язують стрічкою.

Берете круглу або овальну цукерку, прямокутний шматочок пакувального паперу або плівки, зубочистку, скотч. З прямокутного фантика скручуєте кульочок-конус, кладете в нього цукерку, а вільні кінці кулька обмотуєте навколо зубочистки. Фіксуєте клейкою стрічкою.

Цукерки в кольорах

Такий спосіб виготовлення квітів для солодких букетів вважається більш складним і трудомістким. Він вимагатиме від вас навичок роботи з гофрованої папером або будь-яким іншим матеріалом для виготовлення штучних квітів. Для початківців освоювати світ-дизайн можна порадити в якості пробного матеріалу саме гофрований папір. Просто вона вважається одним з найбільш «вдячних» матеріалів для свит-дизайну. Ми з вами спробуємо зробити бутони троянд, а також крокуси.

 

Подивитися цю публікацію в Instagram

 

Публікація від Подарунки ручної роботи. Олена. (@Podarki_hand_made_emstyle) 28 Гру 2018 у 2:51 PST

 

Подивитися цю публікацію в Instagram

 

Публікація від Світ-дизайн Канск (@sweet_design_kansk) 27 Гру 2018 11:31 PST

 

Подивитися цю публікацію в Instagram

 

Публікація від Світлана Малишева (@ malysheva_s.v) 27 Гру 2018 о 11:18 PST

 

Подивитися цю публікацію в Instagram

 

Публікація від �� �� �� �� �� �� �� �� �� (@ solnyshko.bouquet) 27 Гру 2018 о 11:40 PST

 

Подивитися цю публікацію в Instagram

 

Публікація від ПОДАРУНКИ / РУЧНА РОБОТА / (@ dekorstudiovb55) 27 Гру 2018 в 9:08 PST

рожеві бутони

Мабуть, найпростіший, але дуже ефектний спосіб виготовлення штучних квітів. Для цього вам знадобляться круглі цукерки або трюфелі, зубочистки, гофрований папір (рожева або біла), нитки і ножиці. Для одного бутона виріжте з паперу два квадрата зі стороною приблизно десять-дванадцять сантиметрів (типу «Рафаелло»). Визначте пайову напрям гофре, обріжте верхню частину квадратів півколом. Тепер складіть їх один на інший, змістивши верхній квадрат вліво, злегка розтягніть середню частину пелюсток, роблячи її трохи опуклою. Потім покладіть на правий край складених пелюсток цукерку, акуратно загорніть її, звертаючи пелюстки в рулон. Порожню нижню частину (рівний край) бутона закрутіть навколо зубочистки, обв’яжіть нитками. Зверху «пелюстки» трохи розправте і розтягніть по самому краю, роблячи їх хвилястими.

крокуси

Для одного крокусу нам знадобиться п’ять пелюсток – смуг з гофрованого паперу розміром приблизно чотири на десять сантиметрів. Пайова напрямок гофре має йти по довгій стороні пелюстки. Беремо одну смужку і загортаємо її верхній край (третина довжини) на один оборот всередину. Потім згинаємо в місці перекручування смуги, загортаємо цей «хвостик» і розтягуємо край пелюстки, роблячи його увігнуто-опуклим. Після цього всі п’ять пелюсток кладемо в ряд і скріплюємо між собою степлером.

З прозорої плівки вирізаємо квадрат (сторона приблизно дванадцять сантиметрів), кладемо на його середину цукерку і загортаємо все вільні краю як у цукеркового фантика. Прикладаємо до цього хвостику зубочистку, обертаємо навколо неї плівку і закріплюємо нитками або скотчем. Тепер акуратно прикладаємо стрічку з пелюсток до зубочистці, щоб цукерка виявилася в серединці квітки, і теж закріплюємо їх скотчем або тейп-стрічкою.

Спробуйте себе в ролі солодкого флориста. Можливо, ви придумаєте щось своє, якусь ексклюзивну техніку виготовлення квітів з цукерок. Але навіть якщо ви просто скористаєтеся досвідом інших майстринь, то все одно зможете реалізувати свій творчий потенціал.

Посилання на основну публікацію