Де можна добре поїсти Кракові.

Якщо ви як турист відвідали всі знакові місця Варшави, а потім переїхали до Кракова і хочете підкріпитися перед важким днем ​​екскурсій по цьому місту, то вам слід знати кращі ресторани цієї місцевості. Ми розповімо про тих стравах, які потрібно замовити в кожному з представлених закладів.

Ed Red

Тут можна знайти багато різноманітності в меню. Кожен знайде страву на власний смак. Славиться ресторан стейками, які готують з м’яса корови. Цих корів вирощують в природних умовах, тому смак стейків буде натуральним і неповторним. Якщо буде бажання, то можна доповнити ці м’ясні страви французьким соусом. Величезною популярністю користуються страви з субпродуктів. З цього меню можна замовити. Телячий зоб, язички або бичачі яйця. Правда, це меню вже для гурманів. Необхідно замовити і спробувати польські сири, які відрізняються своєю оригінальністю.

Zazie Bistro

Тут можна відчути гармонійне поєднання французького колориту і національного польського духу. Через це цей заклад вже кілька років є одним з найпопулярніших в Кракові. Ресторан славиться телячим зобом, який подається з рікоттою, сушеної качиної печінкою з жовтком і смаженими фісташками. Другим хітом ресторану вважається Паризький печінковий паштет, вимочений в арманьяке. Цей паштет подається з чорносливом, що додає йому оригінального смаку. Також в меню є і авторську страву. Ягнятина в шоколадному соусі і картопляному пюре. До всього цього додається мигдаль, яблука і цикорій. Всі вищеперелічені блюда, варто замовити, будучи в цьому ресторані.

Pod Nosem

Цей заклад славиться своєю сезонної кухнею. Під кожну пору року у них своє меню. Наприклад, можна замовити суп з спаржі або вареники з качатина і сиром. Також подають гусячу грудку або телятину з молодою свіжою капустою. Це доповнюється копченої картоплею. Ресторан має можливість пригостити своїх відвідувачів червоною ікрою, яка відмінно доповнить ваше замовлення.

Copernicus

У ресторані з’єднані дві кухні, польська та італійська, причому придворного періоду. Але і тут є місце сучасної польської кухні. Слід випробувати біфштекс з лосося з маринованою цибулею, тельбухи з баранини з часником і креветками. Суп з телячим зобом і петрушкою, Це хороший варіант для обідньої прийому їжі. Також можна спробувати класичну польську ягнятину з топінамбуром. У літню пору року дах ресторану може стати відмінним майданчиком для огляду всього міста.

Trzy Rybki

Ресторан пропонує авторську кухню від головного кухаря закладу. У ній поєднуються кращі традиції старовинної польської кухні і нинішньої сучасності. Меню має гнучкість, мало того, що воно постійно поповнюється новими стравами, воно ще й заважить від сезону. Восени можна випробувати польські гриби, справжню дичину і лісові рослини. А навесні і влітку в меню переважають свіжі овочі. Артишок, шафран і спаржа. Восени кухарі пропонують відвідувачам скуштувати свіжу качину печінку з карамеллю і шафраном. Якщо ви не хочете йти, але вже поїли, то можна піднятися на дах, вийти на терасу, і насолоджуватися чудовими краєвидами міста.

Biała Róża

Кухар ресторану майстерно об’єднав Австрійську, Єврейську, Угорську та Українську кухні. Варіант переробки традиційних страв є, наприклад, пюре з цибулі порею з імбиром. Курчати в суфле з традиційної польської гречаної крупи. Ці страви, є візитною карткою закладу. Закуски представлені кількома варіантами. Один з них, це ягня зі щавлем, шпинатом і обліпихою. Другий варіант, це оселедець з цибулею і молодою картоплею з кислим молоком.

Pod Aniolami

Унікальність даного закладу в тому, що страви, замовлені відвідувачами, готуються в печі, що стоїть в одному із залів приміщення. Це дає можливість спостерігати за процесом приготування свого замовлення. Меню ресторану в основному складається зі страв польських горян. А, як відомо, їжа, приготована в горах, має особливий смак.

Wentzl

Ресторан під крилом у божий матері. На вході в зал важить ікона, яка за легендою, захистила будівлю від пожежі в дев’ятнадцятому столітті. Зайшовши в зал і замовивши страви, можна зануритися в кулінарію Австро-Угорської імперії. Саме такі мотиви переважають у меню цього закладу.

Oreint Express

Меню складено так, що кожен відвідувач зможе відчути себе пасажиром східного експреса. У списку страв є усі найвідоміші десерти країн, де проходить східний експрес. Крім цього, сам інтер’єр приміщення, створює відчуття, що ви перебуваєте в дорозі. Кожен столик, це купе, де зверху на полицях лежать валізи. На столах горять свічки, а за вікном темна ніч.

Посилання на основну публікацію