Салати на Новий рік 2019: рецепти прості і смачні, новинки

Настання Нового року завжди пов’язано не тільки з приємним передчуттям отримання подарунків, а й з хвилюванням з приводу святкового столу. Чим здивувати коханого чоловіка або наскочили гостей: приготувати щось нове і цікаве в рік свині або віддати перевагу перевіреної класики? У будь-якому випадку на столі будуть салати. А ось які – ми допоможемо вам вибрати.

безпрограшна класика

Який же святковий стіл без простих і смачних традиційних салатів.

Оселедець під шубою

У цій страві варені овочі відмінно поєднуються з філе оселедця.

Для шуби візьмемо:

  • малосольного оселедця середнього розміру;
  • 2-3 невеликі буряків;
  • 1 морква;
  • 3-4 штуки картоплі;
  • невелику головку ріпчастої цибулі;
  • 1 столову ложку оцту;
  • сіль, цукор (по дві щіпки);
  • майонез.

До звичних інгредієнтів додамо кисло-солодке яблуко. Воно додасть страві свіжості і пом’якшить смак оселедця.

Овочі миємо, відварюємо на пару (вони не будуть сильно водянистими). Якщо такої можливості немає, то морква і буряк можна запекти в духовці, картопля – відварити.

Поки овочі готуються, чистимо цибулю від лушпиння і дрібно нарізаємо. Готуємо маринад з оцту, солі і цукру. Заливаємо цибулю маринадом і витримуємо 5-10 хвилин.

Якщо у нас не філе, то чистимо оселедець, видаляємо кістки, нарізаємо кубиками і відправляємо в неглибокий салатник. Це перший шар шуби.

Відкидаємо цибулю на ситечко, віджимаємо, викладаємо на оселедець. Цей і всі наступні шари промазуємо майонезом.

Остигнули овочі чистимо. Картопля натираємо на крупній тертці і формуємо другий шар. Його потрібно просочити майонезом особливо рясно – це зробить салат більш соковитим.

Морква і яблуко трьом на дрібній тертці. Можна зробити два окремих шару, а можна змішати і зробити один. Викладаємо поверх картоплі і промазуємо майонезом.

Нарешті, останній шар – буряк, натерта на дрібній тертці.

Якщо шуба викладалася на блюдо, закриваємо натертої буряком всі верстви так, щоб вони не просвічували. Рясно змащуємо майонезом і відправляємо в холодне місце на 2-3 години. Цього часу достатньо, щоб всі верстви просочилися, і салат придбав неповторні смак. Прикрасьте блюдо зеленню і подавайте гостям.

«Королівський»

Ну який же новорічний стіл обійдеться без цього вишуканого салату. Він прекрасний не тільки на смак, але і на вигляд. Його основа – морепродукти.

Отже, запасаємося:

  • 150 грамами кальмарів (зазвичай досить невеликий тушки);
  • 100 грамами крабових паличок;
  • 50-70 грамами твердого сиру;
  • 100 грамами копченої ікри мойви або минтая;
  • двома вареними курячими яйцями;
  • двома середніми картоплина;
  • 150 грамами креветок;
  • приблизно 100 грамами майонезу;
  • сіллю.

Готуємо з майонезу і ікри незвичайну заправку. Такий соус додає особливого незабутній смак страви.

Добре такий салат збирати в кулінарному кільці або спеціальній формі. В такому випадку буде видно всі шари.

Відварену картоплю чистимо, натираємо на дрібній тертці, укладаємо на дно форми, злегка присолюємо (за бажанням) – перший шар нашого шедевра готовий. Добре змащуємо його соусом.

Наступний шар – стружка твердого сиру. Змащуємо соусом.

Далі – шар з натертих (чим дрібніше, тим краще) варених курячих яєць. Присолюємо і змащуємо тонким шаром соусу.

Формуємо шар крабових паличок і знову просочуємо соусом.

Варимо креветки 2 – 3 хвилини в підсоленій воді, видаляємо голову і ніжки, очищаємо від панцира. До речі, якщо креветки великі, щоб акуратно видалити панцир, зробіть по спинці розріз кухонними ножицями або ножем. Очищені тушки використовуємо для оздоблення.

Відправляємо готову страву в холодильник на 30-60 хвилин. Цього часу цілком достатньо, щоб салат просочився, і смак став насиченим. Частування готово!

З курячою печінкою

Родзинка цього салату в тому, що подають його теплим.

Для цього шедевра нам знадобиться:

  • 100 грам свіжої курячої печінки;
  • 1 пучок руколи;
  • 1 помідор;
  • 4 столових ложки кукурудзяного борошна;
  • 20 грам кедрових горішків;
  • 1 часточка лимона;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • сіль перець;
  • чебрець, чабер.

Курячу печінку моєму, очищаємо від плівки, нарізаємо шматочками, солимо, перчимо, притрушуємо травами (за бажанням).

Якщо вам подобається, можна запанірувати шматочки в сухарях або борошні (краще кукурудзяного).

Смажать печінку на невеликому вогні на оливковій олії. Готові шматочки промокніть паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир.

Руколу моєму, просушуємо і розкладаємо на тарілці.

Викладаємо шматочки печінки.

Гострим ножем нарізаємо помідор часточками, видаляємо місця кріплення плодоніжок, розкладаємо часточки між печінкою.

Посипаємо зверху кедровими горіхами, сіллю і перцем.

Збризгуємо лимонним соком і олією (за бажанням). Останній штрих – стружка пармезану. Розкладаємо її зверху і подаємо салат теплим в порційних тарілках. Вашим гостям неодмінно сподобається його приголомшливий смак! 

«Жіночий каприз»

Поєднання м’яса курки і грибів – завжди безпрограшний варіант. Салат готується легко і з’їдається швидко. Чудове блюдо для святкового столу.

Готувати його ми будемо з наступних інгредієнтів:

  • до 100 грам курячого філе;
  • 100 грам печериць;
  • половина цибулини;
  • один невеликий свіжий огірок;
  • одне варене куряче яйце;
  • майонез;
  • 30 грам твердого сиру;
  • сіль перець;
  • 1 столова ложка рослинної олії.

Цибулю і гриби чистимо, миємо й нарізаємо.

Підготовлені лук і гриби смажимо до готовності на розігрітій олії, солимо і перчимо.

Відварюємо куряче філе. Маленький нюанс – тепле в бульйоні м’ясо більш соковите, ніжне й ароматне. Нарізаємо м’якоть невеликими шматочками.

Нарізаємо огірок по довжині пластинами завтовшки приблизно 5 мм. Складаємо разом кілька пластин і нарізаємо брусками по 5 мм. Шаткуємо бруски поперек, відступаючи на 5 мм від попереднього зрізу. Це дозволить нам нарізати красиві однакові дрібні кубики.

Натираючи зварені круто яйця на тертці, отримуємо велику стружку.

Натираємо твердий сир. Для формування салату використовуємо кулінарне кільце. Ставимо його на тарілку і викладаємо шарами:

  • куряче філе;
  • огірок;
  • яйце;
  • гриби.

Шари добре просочуємо майонезом, присаливаем і перчимо.

Нарешті, посипаємо стружкою з твердого сиру і даємо настоятися.

Насолоджуйтесь надзвичайно смачною закускою.

У цьому рецепті кількість інгредієнтів розраховане на одну персону. Якщо вам належить приймати компанію, сміливо збільшуйте кількість продуктів пропорційно кількості гостей.

Салат з ананасами

Тут також основу становить курка, а вся родзинка – в ананасах. Нам знадобиться:

  • 150 грам курячої грудки;
  • 200 грам печериць;
  • 1 середня цибулина;
  • 100 грам твердого сиру;
  • 1/2 банки консервованих ананасів (шматочками);
  • 2 варених курячих яйця;
  • майонез;
  • рослинна олія;
  • зелень.

Гриби і цибулю чистимо, миємо, нарізаємо дрібними кубиками, обсмажити на олії. Сир і яйця натираємо на тертці. Курячі грудки відварюємо і нарізаємо невеликими шматочками.

Викладаємо шари:

  • обсмажені гриби;
  • куряча грудка;
  • шматочки ананасів;
  • тертий сир.

Кожен шар просочуємо майонезом. Присипаємо салат тертими яйцями. Вийшло ошатне смачна страва. Залиште його на 1-2 години для просочення і подавайте до столу.

Можна поміняти порядок шарів:

  • обсмажені гриби;
  • куряча грудка;
  • терті яйця;
  • тертий сир.

Просочити останній шар майонезом і розкласти шматочки ананаса, щоб вийшла мозаїка.

Новинки для новорічного столу

Завжди хочеться спробувати приготувати що-небудь незвичайне, здивувати своїх близьких і гостей. З нашими рецептами з фото це буде зробити зовсім неважко.

Салат з шматочками оселедця

Відмінна альтернатива оселедця під шубою. Салат викладають шарами на блюдо або формують, використовуючи кулінарне кільце.

Для салату беремо:

  • дві невеликі буряків;
  • одну маленьку морква;
  • два курячих яйця;
  • одну середніх розмірів оселедець;
  • 160 грам маринованих або консервованих грибів;
  • майонез.

Насамперед відварюємо буряк, морква, яйця. Чекаємо, поки все охолоне, і чистимо. Мариновані гриби нарезам невеликими шматочками. Оселедець очищаємо від шкіри, розрізаємо вздовж хребта, виймаємо кістки і нарізаємо тонкими брусочками.

Формувати салат будемо з допомогою кулінарного кільця. Ставимо його на середину блюда.

Буряк натираємо на крупній тертці, і половину укладаємо першим шаром.

Щоб не було зайвої пухкості, кожен шар салату злегка приминає ложкою. Так він буде краще тримати форму.

Буряк присаливаем (необов’язково), змащуємо майонезом.

Наступний шар – нарізані гриби. Їх ми залишимо без майонезу.

Натерту на крупній тертці моркву викладаємо на гриби. Якщо вам подобається смак вареної моркви, зробіть шар товстіший.

Яйця натираємо, укладаємо на морквяний шар і просочуємо майонезом.

Останній овочевий шар – залишилася буряк. Його ми теж просочуємо майонезом.

Тонкі шматочки оселедця викладаємо поверх буряків по колу в кілька шарів. Кожен наступний круг вже попереднього. Повинна вийти невелика гірка.

Акуратно зніміть кулінарне кільце і відправте салат в холодильник. Впевнені, його смак оцінять навіть гурмани.

Салат «Морський коктейль»

Якщо ви любите щось незвичайне, це блюдо для вас. Неповторний смак йому додає маринований морський коктейль.

Отже, нам знадобиться:

  • близько 100 грам пекінської капусти;
  • два-чотири відварених курячих яйця;
  • 3-4 штуки помідорів чері;
  • часточка апельсина;
  • часточка лимона;
  • 250-300 грам морського коктейлю;
  • сіль перець.

Починаємо з пекінської капусти – знімаємо верхні підв’ялі листя, моєму, підсушують і дрібно шаткуємо. Відправляємо в салатник.

Заздалегідь відварені курячі яйця чистимо, нарізаємо смужками і додаємо в салатник.

Помідори черрі моєму і ріжемо на досить великі частини (3-4). Все в салатник.

Морський коктейль підбирайте по своєму смаку. Можна заздалегідь приготувати його будинку, замаринувавши улюблені морепродукти. Додаємо його до решти інгредієнтів.

Збризгуємо лимонним і апельсиновим соком, видавлюючи його з часточок.

Солимо, перчимо, додаємо трохи маринаду, перемішуємо і пробуємо.

Для прикраси готового салату можна використовувати варені перепелині яйця. Чудове новорічне блюдо готове!

Салат «Валерія»

Давайте спробуємо приготувати по-новому всіма улюблений салат з крабових паличок. Простий і недорогий, він обов’язково вам сподобається.

Блюдо будемо готувати з таких інгредієнтів:

  • 180-200 грам крабових паличок;
  • 250 г моркви по-корейськи;
  • один плавлений сирок;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 зубчики часнику;
  • дві щіпки сухого часнику;
  • 2-3 столові ложки майонезу;
  • свіжий кріп (4-6 гілочок);
  • сіль перець.

Зливаємо надлишки масла з моркви по-корейськи і поміщаємо її в салатник.

Розморожені крабові палички нарізаємо тонкими кільцями або скибочками, відправляємо в салатник.

Використовуючи дрібну тертку, натираємо очищені варені курячі яйця і плавлений сирок.

Кріп моєму, просушуємо, нарізаємо дрібно і додаємо в салат.

Солимо, перчимо, додаємо майонез. Щіпка сухого часнику додасть страві пікантності.

Якщо ви сформуєте салат за допомогою кулінарного кільця, отримаєте не тільки смачне, але і дуже красиве блюдо! У вас обов’язково попросять його рецепт.

«Порося»

Цей салат буде дуже доречним на святковому столі. 2019 – рік свині (або кабана). Так що мила мордочка порося точно стане цвяхом програми. Діти будуть в захваті, а дорослі оцінять його смак.

Для салату знадобиться:

  • 200 грам вареної ковбаси;
  • 150 грам зеленого горошку;
  • 150 грам свіжих огірків;
  • два курячих яйця;
  • 250 грам картоплі;
  • 200 грам майонезу;
  • кілька маслин для прикраси;
  • сіль.

Відварюємо картоплю і курячі яйця, чистимо. Відкладаємо невеликий шматок ковбаси для прикраси (вушок, п’ятачка, хвостика). Частину, що залишилася ковбасу, огірки, картопля, яйця нарізаємо невеликими кубиками.

Зелений горошок відкидаємо на сито і даємо стекти розсолу.

Все відправляємо в салатник і добре перемішуємо інгредієнти.

Додаємо майонез, ще раз перемішуємо і викладаємо на блюдо, формуючи коло або овал. Зверху салат добре змащуємо майонезом.

А з останків шматка ковбаси вирізаємо вушка, п’ятачок і хвостик. Для очей використовуємо маслини. Останній штрих – прикрашаємо зеленню (за бажанням). Оригінальний тематичний салат готовий. Він обов’язково запам’ятається вашим гостям.

 прикрашаємо страви

Напередодні свят ми замислюємося не тільки про те, що приготувати нове і цікаве, але і як прикрасити салати на новий рік 2019.

Практично будь-який смачний салат можна прикрасити фігуркою порося. Для цього знадобиться очищене зварене круто куряче яйце. З зубчиків часнику вирізують вушка. Перець горошком підійде для вічко, а колечко моркви можна використовувати в якості п’ятачка. Вийде ось такий окатий порося.

Салати з морепродуктів можна оформити у вигляді подарунка. Як стрічок – смужки червоної риби. А замість банта зробіть трояндочку з вареного буряка.

Красиво буде виглядати «ялинова» гілка з кропу або петрушки. Її можна прикрасити зернами граната і консервованою кукурудзою, бантом з червоного перцю або помідора. Безпрограшний варіант.

Незвично і святково виглядають свічки з крабових паличок. Язички полум’я – шматочки соковитого помідора або червоного перцю.

Ще один варіант – святкове оформлення салату у вигляді годинника. Стрілки і цифри роблять з брусків солодкого перцю, шматочків червоної риби, моркви. Циферблат – з половинок зварених круто курячих яєць.

Якщо салат викладається гіркою, прекрасний варіант – новорічна ялинка. Гілочки – кріп, «кулі» – консервована кукурудза, горошок, зерна граната, морожені ягоди. Зірочки можна вирізати з сиру, а основну зірку – з помідора.

Розрізані навпіл помідори, «розписані» майонезом і прикрашені шматочками овочів, будуть виглядати як справжні новорічні кулі.

Ялинка з фруктів або шматочків сиру прекрасно виглядає і як самостійне прикраса столу, і як прикраса салату.

Ідей, як прикрасити новорічні салати 2019 – безліч! Фантазуйте, творіть і насолоджуйтеся вашими шедеврами!

Посилання на основну публікацію