Торти на Новий рік 2019: смачні рецепти з фото крок за кроком

Новорічні торти продаються в магазинах з початку грудня, але покупні десерти всім встигли набриднути. Пропонуємо спекти грандіозний новорічний торт своїми руками – це не так важко, як здається, особливо, якщо є детальний рецепт з фото. У цій збірці – легкі в приготуванні і неймовірно смачні торти: ситні, дієтичні, екзотичні, класичні радянські. Кулінарного натхнення вистачить на всі канікули!

Смачний домашній медовик

Домашній медовик виходить легше, ніжніше і смачніше магазинних – ідеальний торт на Новий рік, який точно припаде до смаку всім гостям. Будьте обережні при нагріванні меду і додаванні в суміш соди: зазвичай вміст сотейника починає підніматися, пузиритися і бризкатися, через що можна сильно обпектися. Підберіть правильну посуд з високими стінками, обов’язково одягніть фартух і будьте обережні.

Інгредієнти для тіста:

  • яйце – 2 шт .;
  • мед – 2 ст. л .;
  • цукор – 1 склянка;
  • борошно – 500 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • сода – 1 ч. л.

Інгредієнти для крему:

  • молоко – 500 мл;
  • яйця – 2 шт .;
  • борошно – 2 ст. л .;
  • цукор – 170 г;
  • вершкове масло – 70 г;
  • ванілін – щіпка / пакетик.

Спочатку потрібно приготувати тісто для медових коржів. Масло розм’якшити при кімнатній температурі заздалегідь, покласти в глибоку миску для міксера. Додати яйця, цукор і мед.

Поставити миску на парову баню і нагрівати суміш, постійно помішуючи віночком, поки цукор повністю не розчиниться, і консистенція не стане однорідною.

Додати соду і потримати на паровій бані ще кілька хвилин, продовжуючи помішувати вінчиком.

Коли маса стане пишною і світлою, можна знімати з парової лазні миску і вводити в майбутнє тісто борошно, потроху, постійно розмішуючи віночком.

Вийде м’яке податливе тісто, яке не липне до рук. Тісто вимісити руками і розкачати на чистому столі ковбаскою. Розділити на 8 однакових шматочків.

Шматочки скачати в кульки, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.

За цей час приготувати крем. У сотейнику або каструлі з товстим дном змішати яйця, борошно, цукор і ванілін. Збити суміш ручним віночком до однорідності. Не припиняючи збивати, влити тонкою цівкою молоко.

Поставити сотейник або каструлю на середній вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи віночком. Зняти з вогню, коли крем почне закипати і густіти. У гарячий крем додати вершкове масло, ще раз збити руками так, щоб воно повністю розтануло і перемішалося з іншими інгредієнтами. Остудити під харчовою плівкою.

Дістати з холодильника тісто, кожен кульку розкачати. Бічними стінками рознімною круглої форми для випічки вирізати рівні однакові кола.

Деко застелити пергаментом, розкласти на ньому коржі, зробити в кожному з них кілька проколів виделкою. Випікати в розігрітій духовці (180 градусів) 3-4 хвилини. Буде потрібно випікати коржі партіями, на одному деку все не помістяться. Всі коржі скласти один на одного, обрізки покласти на деко і теж запекти – вони будуть потрібні для посипання. Готові і трохи охолонули обрізки перекласти в суху чашу для блендера і перемолоти в крихту (можна зробити це за допомогою ступки і маточки).

Підготувати тарілку для подачі торта, покласти на неї перший корж і змастити його кремом. Продовжувати укладати і промащувати коржі, верхній корж теж покрити кремом.

Посипати торт крихтою з обрізків тесту, якщо її достатньо, розсипати торт з боків. Герметично упакувати і залишити на ніч у холодильнику для просочення.

Торт «Молочна дівчинка»

Приготування торта в домашніх умовах вимагає деякої вправності, потренуйтеся перед святами і спечіть його для домашніх просто так – до чаю. Тоді перед Новим роком ви будете впевнені, що десерт вас не підведе. До речі, сметану в кремі можна замінити жирними сільськими вершками. Якщо знаєте, де їх купити, прекрасно – крем зіб’ється швидше і буде більш щільний і стійкий.

Інгредієнти для крему:

  • жирна сметана – 400 г;
  • цукрова пудра – ½ склянки.

Інгредієнти для покриття:

  • молочний шоколад – 100 г;
  • вершкове масло – 35 г;
  • горіхи (будь-які) – 1 стакан.

Інгредієнти для коржів:

  • згущене молоко – 1 банка;
  • яйця курячі – 2 шт .;
  • розпушувач – 15 г;
  • борошно – 1 склянка.

У глибоку миску вилити згущене молоко, додати яйця і трохи збити ручним віночком або міксером на низькій швидкості.

Додати розпушувач, перемішати.

Повільно, постійно помішуючи, всипати борошно. Бажано її заздалегідь просіяти.

Замісити тісто, воно повинно нагадувати тісто на оладки.

Деко з глибокими стінками застелити пекарської папером, трохи промазати її маслом, вилити суміш для тесту. Розподілити його рівним шаром по всій поверхні форми. Випікати при температурі 180 градусів 15 хвилин. Готовий корж буде яскравим і рум’яним. Швидко переверніть його на піднос, застелений пергаментом і відразу, не чекаючи охолодження, зніміть нижній лист пекарської папери.

Для крему викладіть в миску жирну сметану і цукрову пудру. Збивайте до м’яких піків 4-5 хвилин.

Розріжте готовий корж навпіл і змастіть кремом кожну половинку.

Приготуйте глазур. На водяній бані розтопіть шоколад і вершкове масло. З’єднайте половинки коржів, склавши їх один на інший кремом всередину, полийте глазур’ю і розподіліть її по стінках. На гарячу глазур викладіть подрібнені горіхи.

Залиште торт просочуватися при кімнатній температурі (досить однієї години).

Торт «День і ніч»

Ще один цікавий варіант – не пекти коржі по-окремо, а з’єднати два різні тести в один бісквіт. Для цього потрібно по черзі виливати різний тісто в форму невеликими порціями, не змішуючи його. Вийде бісквіт-зебра, який можна буде нарізати на різнокольорові коржі. Врахуйте, що вага тесту в цьому випадку буде більше, тому дбати воно буде не 30 хвилин, а 40-50.

Інгредієнти для тіста:

  • вершкове масло – 250 г;
  • сметана – 130 г;
  • цукор – 200 г;
  • яйце куряче – 3 шт .;
  • борошно – 210 г;
  • манка – 40 г;
  • сода – 1 ч. л .;
  • какао – 4 ст. л .;
  • сіль – щіпка.

Інгредієнти для крему:

  • жирна сметана – 400 г;
  • цукор – 150 г;
  • какао -3 ч. л .;
  • кондитерська посипання, листочки м’яти.

Насипати в чашу блендера або зручну для збивання міксером миску цукровий пісок. Додати трохи розм’якшене вершкове масло, нарізане кубиками. Збити до отримання пишної маси. По одному збити яйця. Додати сметану і дрібку солі, перемішати.

Додати борошно, манку, харчову соду, знову ретельно перемішати до однорідності. Тісто розділити на дві рівні частини, бажано використовувати кухонні ваги.

В одну половину тіста додати какао, розмішати до однорідної коричневого кольору.

По черзі спекти коржі – світлий і темний. Для цього прибрати їх в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Коржі остудити і розрізати навпіл.

Для крему змішати сметану з цукром і збити міксером.

Коржі укладати один на одного, чергуючи світлий з темний, і промащувати сметанним кремом. Трохи крему повинно залишитися – він буде потрібно для прикраси. Торт герметично упакувати і прибрати на ніч у холодильник для просочення.

Вранці змастити його кремом зверху і з боків. Половину верхнього змащеного кремом коржі посипати какао. Бажано використовувати сито, так шар посипання вийде рівним і оксамитовим на вигляд. Прикрасити листочками м’яти і кондитерської посипкою.

Торт із зефіру без випічки

Торт подається в мисці або піалі, тому нарізати його на шматочки буде складно. Якщо у вас є красиві маленькі піалки, приготуйте цей десерт порційно, зменшивши кількість кожного інгредієнта. У рецепті торт розрахований на три порції. Зверніть увагу, що смак торта буде повністю залежати від якості куплених продуктів. Не економте, вибирайте перевірені марки, інакше ви ризикуєте зіпсувати свій десерт.

Складові:

  • зефір – 6 шт .;
  • печиво (пісочне) – 250 г;
  • варене згущене молоко – 7 ст. л .;
  • вершкове масло – 100 г;
  • шоколадна паста – за смаком;
  • фрукти – за смаком.

Для крему збити варене згущене молоко з розм’якшеним вершковим маслом. Підготувати посуд для подачі – підійде красива широка піала з невисокими стінками. Викласти 3 порції зефіру піками вниз.

Половину приготованого печива поламати руками у велику крихту, посипати їм зефір. Залити половиною крему з масла і згущеного молока.

Викласти ще три порції зефіру, на цей раз піками вгору. Розкришити решту печива і знову засипати їм зефір. Залити кремом. Зверху викласти нарізані фрукти і ягоди, прикрасити шоколадною пастою за бажанням. Дати настоятися кілька годин.

Торт з пряників зі згущеним молоком без випічки

Це дійсно дуже смачний торт, а ще він неймовірно ситний. Дівчатам треба бути з таким десертом поаккуратнее – зайві сантиметри на талії гарантовані. Виберіть цей торт в якості новорічного солодкого частування, якщо сам вечерю планується легкий і складається в основному з овочів.

Складові:

  • пряники – 8 шт .;
  • варене згущене молоко – 5 ст. л .;
  • сметана – 3 ст. л .;
  • агар-агар – 2 щіпки;
  • темний шоколад – 100 г;
  • родзинки, сушена журавлина – по 1-2 жмені.

Пряники поламати руками на дрібні шматочки, скласти в миску. Додати родзинки і журавлину, за бажанням покласти горіхи, сушену вишню, цукати. З’єднати в мисці сметану і варене згущене молоко. Перемішати ці два інгредієнти до однорідності без використання міксера – ложкою або ручним віночком. Додати агар-агар, ще раз перемішати.

Додати крем до пряникам і сушеним фруктам, перемішати. Миску, підходить за розміром, застелити харчовою плівкою. Перекласти підготовлену суміш туди і утрамбувати ложкою. Накрити харчовою плівкою або блюдцем і прибрати на ніч у холодильник.

Вранці перевернути миску з десертом догори дном на тарілку і зняти плівку. Торт змастити залишками крему або сметаною, посипати тертим шоколадом.

«Дамські пальчики» з заварного тіста

Якщо часу зовсім не залишилося, купите готові саворяді (оригінальна назва печива «дамські пальчики»). Вийде теж дуже смачно, але все ж ми рекомендуємо дотримуватися цього рецепту з фотографіями – він тільки здається складним, насправді багато часу приготування десерту не відніме. Якщо у вас немає кондитерського мішка, не впадайте у відчай – можна відрізати рівний прямокутний шматок пекарської папери, скласти його в два-три рази для щільності і загорнути в кульок, залишивши на гострому кінці невеликий отвір. Далі буде потрібно перекласти заварне тісто в кульок, загорнути верхні широкі краю пергаменту і видавлювати тісто, як з кондитерського мішка. Мені цей спосіб подобається навіть більше. Головне, не робити кульок занадто великим – краще розділити тісто на кілька маленьких порцій і для кожної згорнути свій шматочок пекарської папери.

Складові:

  • жирна сметана – 500 г;
  • цукрова пудра – 200 г;
  • яйце – 5 шт .;
  • борошно – 100 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • шоколад – для прикраси.

Сметану потрібно згустити: закріпити на мисці кілька шарів марлі, зверху покласти сметану і залишити в холодильнику стікати. Можна накрити сметану плівкою і залишити так на всю ніч.

У сотейнику нагріти трохи води, покласти вершкове масло і помішувати, поки вона повністю не розчиниться. Додати відразу всю муку, швидко вимісити. Викласти тісто в миску остигати.

Додати два яйця, перемішати. Решта яйця вводити по одному.

Деко застелити пекарської папером, тісто перекласти в кондитерський мішок. З його допомогою висадити тісто на пергамент смужками. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин, духовку не відкривати.

Сметану змішати з цукровою пудрою, можна трохи збити міксером на низькій швидкості.

Бічну частину рознімної форми для випічки покласти на тарілку, в якій буде подаватися торт. Викладати палички і промащувати їх кремом, щільно один друг, поки все палички не закінчаться. Прикрасити шоколадом.

Торт «Панчо» з ананасами

У рецепті використовуються консервовані ананаси, але торт буде ще смачніше, якщо ви візьмете свіжий стиглий плід. Одним ананасом можна не обмежуватися – додайте манго, папайю, лічі. Тоді це буде незабутній тропічний «Панчо».

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 250 г;
  • яйця – 3 шт .;
  • цукор – 150 г;
  • сметана – 200 г;
  • розпушувач тесту – 5 г;
  • сода – 3 г;
  • какао – 25 г.

Інгредієнти для начинки і крему:

  • жирна сметана – 300 г;
  • цукор – 100 г;
  • ананаси консервовані – 100 г;
  • горіхи волоські – 100 г;

Інгредієнти для глазурі:

  • вершкове масло – 50 г;
  • жирна сметана – 50 г
  • цукор – 30 г;
  • какао – 15 г;
  • кондитерська посипання.

У глибоку миску розбити два яйця, додати цукор, щіпку солі, сметану. Збити ручним віночком або міксером на самій низькій швидкості.

У борошно додати розпушувач і соду, просіяти. Додати до рідких інгредієнтів. Перемішати міксером до однорідності. Отримане тісто розділити на дві частини. Випікати в круглій формі світле тісто – 20 хвилин при температурі 180 градусів. В решту тіста додати какао, випікати так само, як і світлий корж.

Бісквіти остудити. Світлий покласти на тарілку сервіровки, просочити соком від консервованих ананасів. Шоколадний корж нарізати невеликими кубиками. Сметану і цукор змішати, половину крему відкласти в сторону, іншу половину – перекласти в миску. У неї ж додати кубики шоколадного бісквіта, перемішати. Горіхи подрібнити, консервовані ананаси дрібно порубати. Додати до бісквіту та сметані, акуратно перемішати.

Гіркою викласти отриману масу на світлий корж, зверху полити сметанним кремом.

На водяній бані розтопити масло, цукор, какао і сметану, перемішати, отриманої глазур’ю полити торт. Посипати волоськими горіхами і кондитерської посипкою.

Торт «Графські руїни» з безе і бісквітом

Не використовуйте для просочення коржів розчинна кава – ви ризикуєте одним рухом руки зіпсувати смак цілого торта. Зваріть натуральна кава в турці, чим міцніше, тим краще. Обов’язково процідіть його через сито або кілька шарів марлі – крупинки кавовій гущі не повинні потрапити на коржі. Обов’язково додайте в нього три-чотири ложки цукру, просочення повинна нагадувати сироп. Якщо є лікер або коньяк – сміливо додавайте пару чайних ложок в кавову просочення.

Складові:

  • яйця курячі – 7 шт .;
  • варене згущене молоко – 1 банка;
  • цукор – 2 склянки;
  • какао – ½ склянки;
  • шоколад молочний – 50 г;
  • борошно – ¾ склянки;
  • масло вершкове – 180 г;
  • міцну каву – 180 мл.

Відокремити білки трьох яєць так, щоб в них не потрапило ні краплі жовтка. Збивати міксером, поступово додаючи цукор. В результаті всипати весь стакан і довести до консистенції густого тягучого безе.

Перекласти білки в кондитерський мішок і висадити безе на деко, застелене пергаментом. Випікати в розігрітій до 120 градусів духовці дві години. Духовку не відкривати.

Відокремити від інших трьох яєць білки. Жовтки і білки збити окремо, з цукром, акуратно з’єднати так, щоб білки не впали. Додати борошно і какао, перемішати ложкою так, щоб не утворилося грудочок і суміш не втратила в обсязі. Перекласти бісквіт в змащену маслом форму, випікати при температурі 180-190 градусів 30-40 хвилин. Перші 30 хвилин духовку не відкривати, перевірити готовність шпажкою. Якщо потрібно, піч ще 5-10 хвилин до готовності. Бісквіт остудити і розрізати на кілька однакових по товщині коржів.

Збити вершкове масло. Не припиняючи збивати, ввести згущене молоко. Коржі укладати один на одного, кожен просочувати солодкою кавою і змащувати кремом. Верхній корж і бічні стінки рясно змастити кремом. Прикрасити торт готовим безе і трояндочками з крему, видавленими за допомогою кондитерського мішка.

Полити розтопленим шоколадом.

Тим, хто шукає смачні і корисні дитячі торти на новий рік 2019, варто звернути увагу на наступні рецепти з фото.

Торт без випічки «Сніжок»

Ідеальний варіант для дитячого новорічного столу. Та й не тільки новорічного. Дітям обов’язково потрібно їсти сир, а в чистому вигляді згодувати його маленькому вередун вдається рідко. В цьому випадку чадо буде думати, що їсть смачний, солодкий, шкідливий десерт і навіть не здогадається, що їсть щось корисне і росте на очах.

Складові:

  • сир натуральний – 300 г;
  • сирна маса з кокосом – 300 г;
  • желатин – 40 г;
  • вода – 100 мл;
  • сметана – 150 г;
  • печиво – 60 г;
  • масло вершкове – 70 г;
  • цукор – 4-5 ст. л .;
  • ванільний цукор – 1 ч. л .;
  • цукати, родзинки – за бажанням.

У каструлі змішати сирну масу з кокосом і сир. Додати цукор і ванільний цукор. На водяній бані розтопити вершкове масло, додати до сирної суміші, ретельно перемішати. Довести до однорідності за допомогою погружного блендера.

Желатин висипати в склянку, залити невеликою кількістю теплої води і дати настоятися 20 хвилин. Після цього підігріти воду з набряклим желатином на водяній бані, постійно помішуючи. Вилити вміст склянки в сирну суміш, ретельно перемішати.

Крупно розкришити печиво, додати до сиру. Перекласти майбутній торт в силіконову форму для випічки і прибрати в холодильник на 6 годин. Акуратно перевернути на тарілку для сервірування, форму зняти.

Торт-желе з ківі і сметаною

Підходить не тільки дітям, а й фітоняшкам, що стежить за своєю фігурою. Торт не містить ні грама муки, тому за зайві сантиметри на талії можна не переживати. Не обмежуйтеся двома шарами – желіровать описаним чином можна будь-які фрукти, так що ви легко зможете приготувати кольоровий яскравий смугастий торт з неймовірною кількістю вітамінів всередині.

Складові:

  • ківі – 4 шт .;
  • цукор – 4 ст. л .;
  • агар-агар – 3 ст. л .;
  • сільська жирна сметана – 300 г.

Ківі очистити і нарізати довільним шматочками, перекласти в чашу блендера. Додати 2 ст. л. цукру і подрібнити в пюре. Столову ложку агар-агар залити водою (70-100 г), поставити на повільний вогонь, довести до кипіння, кип’ятити хвилину.

У сметану додати 2 ст. л. цукру і збити міксером до м’яких піків. Не припиняючи збивати, влити тонкою цівкою агар-агар. Перелити в силіконову форму для випічки. Поставити в холодильник на 10 хвилин.

Що залишився агар-агар залити водою, довести до кипіння, кип’ятити хвилину. Влити в пюре з ківі, розмішати. Викласти на шар сметанного желе і прибрати в холодильник. Остуджувати 40 хвилин, після чого перевернути форму на тарілку сервіровки, саму форму зняти. Торт прикрасити ягодами, листочками м’яти і часточками лимона.

Вітаємо з Новим роком і бажаємо кулінарного натхнення, солодкої, як наші торти, життя і виконання найзаповітніших бажань!

Посилання на основну публікацію