Зміст
10 найсмачніших пасок
Незвичайний паску з ягодами
Багато господині не люблять замішувати дріжджове тісто, тому вибирають більш прості рецепти. Цей – один з них. Неповторний смак цього пасці допоможуть придбати сушені ягоди, які заздалегідь запарюються в окропі.
Складові:
- 6 яєць;
- 600 г борошна;
- 20 г цукру;
- 240 г вершкового масла;
- 150 г молока;
- 150 г вершків;
- 2 лимона;
- 100 г вишні;
- 100 г журавлини;
- 20 г панірувальних сухарів;
- 4 ст. л. коньяку;
- 20 г соди;
- 10 г солі.
Рецепт приготування:
- Проганяємо через сито борошно, щоб наповнити її бульбашками повітря.
- Подрібнюємо цедру з двох лимонів.
- З’єднуємо борошно з жовтками, солимо і всипаємо соду.
- Обережно вливаємо молоко, коньяк і рідке вершкове масло.
- Збиваємо електричним віночком білки з цукром.
- Замішуємо в тісто ягоди, вводимо цедру і білки.
- Форму для паски змащуємо маслом, присипаємо панірувальними сухарями і готуємо 50 хвилин при 200 ° С.
Коли паска спечеться, можна зайнятися його прикрасою – приготувати класичну глазур або покрити частування вершковим кремом.
Цікаво!
Щорічно кондитери з усього світу на Великдень дивують глядачів розмірами приготованих ними пасок. Наприклад, в 2015 році в Москві найбільшу паску важив 900 кг.
Найпростіший рецепт
Ще одні дуже швидкий і найсмачніший рецепт приготування паски з фото крок за кроком. Навіть незважаючи на те, що в ньому застосовуються дріжджі, порадувати близьких в Світле свято Великодня цим частуванням, створеним своїми руками, зможе навіть новічок.сможет навіть недосвідчена господиня.
Інгредієнти для тіста:
- 180 г вершкового масла;
- 100 г молока;
- 3 ч. Л. дріжджів;
- 1,5 ч. Л. солі;
- 6 ст. л. цукру;
- 3 яйця;
- 130 г родзинок;
- 450 г борошна.
Інгредієнти для глазурі:
- 125 г цукрової пудри;
- 1 яйце.
Рецепт приготування:
- У мисці замочуємо на кілька годин промиті родзинки.
- В окрему ємність наливаємо підігріте молоко, додаємо в нього сухі дріжджі, цукор 1 ст. л. муки. Покриваємо вафельної серветкою і залишаємо на 10 хвилин в теплі.
- Коли опара приготується, вводимо в неї борошно, що залишилося маленькими порціями і замішуємо тісто.
- Розрівнюємо вийшов грудку з тіста, обмазуємо його рослинним маслом, покриваємо вологою серветкою і відставляємо на 2 години підходити.
- Збільшилася в 1,5 рази тісто поміщаємо в змащені формочки, заповнюючи їх на 2/3. Ми залишаємо на 15 хвилин.
- Розігріваємо духовку до 180 ° С і відправляємо паски пекти протягом 15 хвилин. Далі температуру зменшуємо до 150 ° С і залишаємо блюдо доходити ще 30-40 хвилин.
- Готуємо цукрову глазур – збовтуємо яєчні білки з цукровою пудрою до консистенції міцної піни.
- Остигнули паски покриваємо зверху вийшла глазур’ю і даємо 15-20 хвилин для застигання.
Також читайте: Прикмети на Великдень, щоб вийти заміж
Такий паску можна додатково прикрасити зверху кулінарним глітером – різнобарвною кондитерської посипкою або придумати інший, не менш ефектний декор.
сирний паску
Інший рецепт з фото покроково паски, приготованого в духовці, порадує любителів ароматної і соковитою випічки.
Інгредієнти для тіста:
- 170 г сиру;
- 1 яйце;
- 250 г борошна;
- 50 мл молока;
- 40 г вершкового масла;
- 100 г цукру;
- 10 г сухих дріжджів;
- сіль;
- ванілін;
- цедра апельсина, курага і волоські горіхи – за смаком.
Інгредієнти для глазурі:
- 70 г цукрової пудри;
- 1 яйце;
- лимонна кислота – щіпка.
Рецепт приготування:
- Готуємо опару – нагріваємо молоко, висипаємо в нього 20 г цукру і сухі дріжджі і відставляємо в сторону на 20 хвилин.
- Яйце збовтуємо з цукром, що залишився, додаємо сіль, ванілін і розтоплене масло.
- Вводимо в яєчну суміш перетертий сир, обережно вливаємо опару.
- Додаємо строго обмежена кількість борошна і замішуємо липке і тягуче тісто. Загортаємо його в поліетиленову плівку і відкладаємо в тепло на 60 хвилин.
- Готуємо начинку – подрібнюємо курагу і горіхи, натираємо апельсинову цедру.
- Додаємо в піднялося тісто начинку, перемішуємо і знову відкладаємо на півгодини.
- Обмащуємо форми маслом і викладаємо приготовлене тісто на 1/3. Чекаємо 20 хвилин.
- Включаємо духовку на 180 ° С і готуємо паски протягом 45-50 хвилин.
Домашні з’їдять вийшло частування до останньої крихти, адже воно ще кілька днів не втратимо свого аромату і м’якості.
Рецепт без яєць і дріжджів
Багато господині не наважуються приготувати домашній паску на Великдень, так як звикли думати, що для цього знадобиться дуже багато яєць. Ось рецепт, який прекрасно обходиться без цього продукту.
Інгредієнти для тіста:
- 100 г вершкового масла;
- 200 г цукру;
- 0,5 ст. кефіру;
- 0,5 ст. сметани;
- 1 ст. сухофруктів – за смаком;
- 2,5 ст. борошна;
- 1 ч. Л. соди;
- 0,5 ч. Л. лимонної кислоти.
Інгредієнти для глазурі:
- 50 г вершкового масла;
- 1 ст. цукрової пудри;
- 1 уп. ваніліну;
- 70-80 г вершкового сиру.
Рецепт приготування:
- У рідке вершкове масло вводимо цукор.
- Змішуємо кефір зі сметаною і поступово з’єднуємо їх з маслом.
- Всипаємо запарені сухофрукти.
- Пропускаємо борошно через сито і акуратно вводимо її в масло, підмішуємо соду і лимонну кислоту.
- Розкладаємо отримане тісто по формах, не доходячи до країв на 1/3.
- Включаємо духовку на 200 ° С і готуємо паски 40 хвилин.
- Готуємо глазур – змішуємо рідке вершкове масло, ванілін, цукрову пудру і сир.
Покриваємо остиглі паски вершкової глазур’ю.
Паска з хлібопічки
У хлібопічці також виходять смачні паски. Причому приготувати їх в цій техніці дуже швидко і просто, особливо якщо використовувати цей рецепт з фото.
Складові:
- 4 яйця;
- 500 г борошна;
- 50 мл мандаринового соку;
- 4 ст. л. цукру;
- 2,5 ч. Л. сухих дріжджів;
- 100 г вершкового масла;
- сіль;
- ванілін;
- родзинки – за смаком.
Рецепт приготування:
- Розтоплюємо масло. Підігріваємо молоко. Ізюм промиваємо і замочуємо в гарячій воді на 10 хвилин.
- Закладаємо в хлібопічку дріжджі, борошно, цукор, ванілін, сіль, масло, а потім яйця і мандариновий сік. Важливо не змінювати порядок.
- Виставляємо режим «Випічка з родзинками» або основну програму, встановивши розмір 6.
- Сухофрукти додаємо після звукового сигналу, щільно закриваємо кришку і чекаємо, коли кухонна техніка зробить всю роботу сама. Паска буде готовий приблизно через 5 годин.
Витягуємо випічку з чаші, обертаємо рушником і даємо охолонути в такому вигляді.
французький рецепт
Незвичайний рецепт французького тесту можна сміливо поєднувати з православними традиціями. Родзинку такому пасці додасть злегка терпкий присмак меду і апельсинові скоринки.
Інгредієнти для опари:
- 80 мл молока;
- 15 г свіжих дріжджів;
- 35 г муда;
- 60 г борошна.
Інгредієнти для тіста:
- 3 яйця;
- 50 г цукру;
- 2 ч. Л. ванільного цукру;
- 1 ч. Л. солі;
- 350 г борошна;
- 120 г вершкового масла;
- 70 г цукатів з апельсинових кірок.
Рецепт приготування:
- Підігріваємо молоко, з’єднуємо його з дріжджами медом.
- Вводимо 60 г борошна, затягуємо плівкою і прибираємо в сторону на 15 хвилин, до утворення бульбашок.
- В іншій чаші збовтуємо яйце, цукор, ванілін і сіль, вливаємо акуратно опару.
- Вводимо до основної маси борошно невеликими порціями і вимішуємо тісто.
- Вершкове масло ріжемо на шматочки і вводимо в основну масу, ретельно перемішуючи її. Затягуємо плівкою і прибираємо в холод на 12 годин.
- Форми змащуємо маслом. Ділимо порівну тісто і рівномірно розкладаємо його по формах.
- Розпалюємо духовку до 200 ° С і ставимо в неї паски, поки тісто не збільшиться до самих країв.
- Виймаємо їх, змащуємо зверху збитим яйцем знову відправляємо запікатися при 170 ° С на 50 хвилин.
Викладаємо з форми готові частування і даємо охолонути при звичайній температурі.
Порада!
Щоб паски НЕ підсмажилися зверху, їх можна прикрити пекарським пергаментом.
Паска «Мармуровий»
Дуже оригінально і привабливо виглядає цей паску на святковому столі в Недільний ранок. Щоб порадувати таким частуванням рідних, не обов’язково володіти величезним талантом в кулінарії, а забезпечує дотримання цим рецептом.
Інгредієнти для тіста:
- 350 г борошна;
- 15 г пресованих дріжджів;
- 80 г цукру;
- 10 г ваніліну;
- 90 г вершкового масла;
- 2 курячих жовтка;
- 150 г молока;
- 0,5 ч. Л. солі.
Інгредієнти для начинки:
- 100 г маку;
- 1 курячий білок;
- 40 г цукру;
- 1 ст. л. лимонної цедри.
Інгредієнти для глазурі:
- 100 г цукрової пудри;
- 10-15 г лимонного соку.
Рецепт приготування:
- Нагріваємо молоко і розчиняємо в ньому дріжджі з цукром. Ми залишаємо опару на 20 хвилин.
- Тим часом промиваємо мак і висушуємо його.
- Розм’якшене масло об’єднуємо з цукром, ваніліном і яєчними жовтками, акуратно вливаємо опару.
- Борошно пропускаємо через сито прямо в чашу, солимо і замішуємо м’яке тісто.
- Накриваємо поліетиленом і відставляємо в тепло, поки він не збільшиться вдвічі.
- Робочу поверхню присипаємо борошном, розкладаємо на ній піднялося тісто прямокутником.
- Мак пробиваємо в блендері.
- Яєчний білок збовтуємо віночком в піну, додаємо цукор і знову збиваємо.
- Мак з’єднуємо з лимонною цедрою і наносимо на розкачане тісто.
- Скручуємо тісто в рулети, розрізаємо вздовж на дві половини кожен з них. Утворені смуги переплітаємо між собою і укладаємо в форму. Затягуємо плівкою і ставимо в тепло, поки тісто не збільшиться до самих країв.
- Розігріваємо до 180 ° С духовку і ставимо паску випікатися 25 хвилин, потім накриваємо його фольгою і продовжуємо піч ще стільки ж часу.
Повністю пропечений паску необхідно вийняти з форми і дати йому охолонути на решітці. Зверху можна покрити приготовленою з цукрової пудри і лимонного соку глазур’ю, і залишити чекати святкового обіду ще 6-8 годин.
Рецепт в мультиварці
Неймовірно повітряним виходить паска, спечений за цим рецептом з фото в мультиварці. Його вистачить навіть для самої великої родини.
Складові:
- 200 г молока;
- 3 яйця;
- 150 г цукру;
- 8 г ваніліну;
- 100 г коньяку;
- 100 г родзинок;
- 9 г сухих дріжджів;
- 700 г борошна;
- сіль;
- рослинна олія.
Рецепт приготування:
- Замочуємо родзинки в коньяку, який можна замінити апельсиновим фрешем або водою.
- У великому посуді з’єднуємо підігріте молоко, сухі дріжджі, 1 ст. л. цукру і 4 ст. л. з верхом борошна. Покриваємо серветкою і прибираємо на півгодини.
- Окремо збовтуємо яйця, сіль, ванілін і цукор.
- Рідке масло вливаємо в яєчну базіку і прибираємо в тепло.
- Змішуємо опару і яєчно-масляну суміш. Додаємо маленьким порціями борошно і замішуємо ложкою густе і липке тісто. вводимо родзинки
- Чашу мультиварки обробляємо маслом, поміщаємо в неї тісто. Закриваємо кришку і виставляємо програму «Мультіповар» з температурою 35 ° С часом 1 годину 20 хвилин. За цей період тісто має збільшиться вдвічі.
- Робочу поверхню присипаємо борошном, викладаємо на неї тісто, додаємо ізюм і вимішуємо руками 2 хвилини.
- Чисту чашу мультиварки знову змащуємо і поміщаємо в неї вимішаний грудку тіста з родзинками. Виставляємо функцію «Випічка», таймер встановлюємо на 1 годину 40 хвилин. Дозволяємо пасці готуватися протягом встановленого часу.
- Коли час вийде, перевіряємо готовність зубочисткою і залишаємо повністю спечений паску в виключеною мультиварці ще на 20 хвилин.
- Декоруємо домашньої цукровою глазур’ю і ставимо на святковий стіл.
Важливо!
Не забувайте просівати борошно перед додаванням її до решти інгредієнтів. Це зробить ваші паски пишними і повітряними
вологий паску
Ще один рецепт з мультиварки, за яким паску виходить неймовірно соковитим і довгий час не втратить цю властивість.
Складові:
- 120 мл молока;
- 3 ст. л. сухих дріжджів;
- 50 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- 100 г цукру;
- 0,5 ч. Л. солі;
- 1 ст. л. сметани;
- 8 г ваніліну;
- 200-300 г борошна;
- 160 г цукатів або родзинок;
- 50 г сушеної журавлини;
- фруктовий джем;
- мандарини і горіхи для прикраси.
Рецепт приготування:
- Розводимо дріжджі в підігрітому молоці з 0,5 ст. л. цукру.
- У вільному чаші збовтуємо яйця і цукровий пісок.
- Підсипає в молоко 0,5 ст. борошна, перемішуємо, накриваємо плівкою і прибираємо на 50 хвилин в тепло.
- Ізюм та цукати заливаємо окропом, потім даємо обсохнути.
- В опару вводимо сіль, ванілін, сметану, розм’якшене вершкове масло і яйця. Вводимо порціями решту борошна і замішуємо ложкою, поки тісто не збереться в ком. Загортаємо в плівку, прибираємо на 2 години. За цей час один раз добре обминали тісто.
- Підмішуємо цукати і родзинки і розкладаємо тісто по формах.
- На дно чаші від мультиварки виставляємо підставку для гарячого і на ній розміщуємо форми з пасками. Включаємо режим «Підігрів» на 30 хвилин чекаємо, поки тісто не підніметься.
- Встановлюємо режим «Випічка», таймер виставляємо на 1 годину 40 хвилин і випікаємо частування під кришкою протягом цього часу. Після оповіщення вимикаємо прилад і залишаємо паски ще на 20 хвилин.
Виймаємо вироби з формочок і повністю охолоджуємо їх. Обмащуємо джемом, прикрашаємо мандариновими часточками, горіхами і журавлиною.
Рецепт з шоколадом і апельсиновою цедрою
І заключний рецепт в нашому переліку, але не останній за смаком, відрізняється від інших своєю шоколадною. А рецепт в мультиварці також не складе труднощів повторити навіть непідготовленою господині.
Інгредієнти для закваски:
- 200 г борошна;
- 100 г води;
- 1 ч. Л. сухих дріжджів;
- 1 ст. л. цукру.
Інгредієнти для тіста:
- 200 г борошна;
- 2 ст. л. молока;
- 0,5 ч. Л. солі;
- 2 г сухих дріжджів;
- 3 яєчних жовтки;
- 1 уп. ваніліну;
- 70 г цукру;
- 70 г вершкового масла;
- 200 г темного шоколаду;
- 1 ст. л. натертої апельсинової цедри.
Інгредієнти для глазурі прикраси:
- 150 г цукрової пудри;
- 2-3 ст. л. апельсинового соку;
- 1 ст. л. натертої апельсинової цедри.
Рецепт приготування:
- Готуємо закваску з представлених вище інгредієнтів. Накриваємо ємність і залишаємо на 2 години.
- 100 г шоколаду розтоплюємо в мікрохвильовці, що залишилися 100 г – рубаємо на дрібні шматочки за допомогою ножа. Натираємо апельсинову цедру.
- В вільної ємності з’єднуємо борошно, молоко, сіль, жовтки, ванілін, масло, розтоплений шоколад, дріжджі і закваску.
- Готуємо туге тісто, вводимо в нього цедру і шоколадні фрагменти. Розкладаємо по формах.
- Розігріваємо до 180 ° С духовку і випікаємо невеликі пасочки 15-20 хвилин, поки вони не покриються апетитною скоринкою. Остуджують і виймаємо частування з формочок.
Декоруємо домашньої глазур’ю і кондитерської посипкою, змішаної з апельсиновою цедрою.
Щорічно господині показують своє кулінарне мистецтво, вкладають душу і любов у свої домашні паски. Пора здивувати своїх близьких оригінальними прикрасами класичних великодніх страв, а й незвичайними рецептами, наведеними в цій статті.