Зміст
Незвичайні бутерброди з ківі
Для тих, хто шукає, що приготувати на Новий рік нове і цікаве. Поєднання солоного сиру з ківі може трохи насторожити, але, повірте, це дійсно дуже смачно.
Складові:
- сірий багет або хліб – 6 скибочок;
- плавлений сир – 1 уп .;
- голландський сир – 40 г;
- ківі – 1 шт .;
- яйце – 1 шт .;
- майонез – 1 ст. л .;
- часник – 1 зубчик;
- кінза – для прикраси;
- перець чилі свіжий – 1 шт.
Яйце відварити, остудити, натерти на дрібній тертці. На ній же натерти плавлений сирок, додати до яйця. Зняти пробу, якщо потрібно, посолити і поперчити. Додати майонез і пропущений через прес зубчик часнику, перемішати.
Ківі очистити, нарізати тонкими скибочками. Чилі нарізати кільцями. Підсушити шматочки хліба або багета в духовці, намазати сирно-яєчної сумішшю.
Зверху покласти скибочки ківі і шматочки голландського сиру, прикрасити перчиком чилі і кінзою. Бутерброди на новий рік 2019 готові!
Гарячі бутерброди зі шпротами в духовці
Колись їх готували на будь-яке свято, але тепер закуска незаслужено забута. Пора відродити традицію і переконатися, що смачно – не обов’язково космічно дорого.
Складові:
- шпроти – 150 г;
- майонез – 3 ст. л .;
- курячі яйця – 1 шт .;
- помідори свіжі – 1 шт .;
- часник сушений подрібнений – ½ ч. л .;
- сир твердий – 100 г;
- багет або батон – 10 скибочок;
- сіль, перець – за смаком;
- лимон – для прикраси.
Нарізати багет (переважно) або батон скибочками і викласти у форму для запікання або на деко. Змастити кожен шматочок майонезом і посипати сухим часником, сіллю і перцем. Помідор нарізати тонкими півкільцями, по одному шматочку викласти на хліб.
Яйце відварити круто, остудити, також нарізати тонкими скибочками. Викласти поруч з помідором. Зверху покласти по рибку.
Натерти сир на крупній тертці і посипати кожен бутерброд. Запікати в розігрітій до 180-и градусів духовці 8-10 хвилин. Подавати гарячими.
Бутерброди з апельсином
Східна нотка в смаку цих бутербродів буде ще яскравіше, якщо ви додасте прянощів. Підійдуть кмин, мускатний горіх і коріандр. Не додавайте занадто багато спецій – виберіть улюблені, інакше смаки змішаються. Ще один робочий варіант – посмажити шматочки хліба на пряному маслі.
Складові:
- половина батона;
- два невеликих апельсина;
- плавлений сирок – 100 г;
- часник – 1 зубчик.
Наріжте батон тонкими скибочками. Можете сміливо використовувати вчорашній або навіть позавчорашній хліб. Розігрійте сковороду і підсушіть на ній скибочки хліба без використання масла. Плавлений сир натріть на самій дрібній тертці, вичавити через прес зубчик часнику і додайте до сиру. Добре перемішайте. Якщо суміш занадто суха, можна додати трохи майонезу.
Намажте сирно-часникову суміш на підсмажені скибочки хліба. Розріжте навпіл. Так бутерброди будуть виглядати естетичніше. Можете використовувати не батон, а французький багет, тоді різати хліб навпіл не доведеться. Апельсини наріжте тонкими півкільцями, не знімаючи шкірку. Розкладіть на шматочки хліба. За бажанням можна додати прянощів або покласти на кожну скибочку апельсина по шматочку шинки пармської, прошутто або просто підсмажену бекон.
Бутерброди з сьомгою та авокадо
Без риби на святковому столі в новий рік свині не обійтися – астрологи запевняють, що саме це частування приверне в будинок благополуччя і достаток. Сьомга через свою ціни сама по себе є символом добробуту і успіху, так що готуємо її обов’язково!
Складові:
- сьомга слабосолона або підкопченим – 150 г;
- чорний хліб зі спеціями і прянощами – 5-6 скибочок;
- авокадо – ½ шт .;
- сирний сир – 3 ст. л .;
- сіль, перець – за смаком,
- лимон, зелень – для прикраси.
Хліб нарізати тонкими скибочками і підсушити в духовці або на сковороді. Намазати кожен шматочок сирним сиром.
Авокадо розрізати навпіл, витягти кісточку, очистити від шкірки. Нарізати тонкими скибочками.
На кожен шматочок хліба покласти по рибному рулетики і по парі слайсів авокадо.
З шматочків сьомги скрутити невеликі рулетики. Прикрасити лимоном і зеленню.
Бутерброди «Сонечко»
Виглядають дуже яскраво і барвисто, зігріваючи нагадуванням про літо.
Складові:
- багет або батон – 6 скибочок;
- помідори черрі – 3 шт .;
- плавлений сирок – 1 шт .;
- яйця варені – 2 шт .;
- майонез – 2 ст. л .;
- зелена цибуля – за смаком;
- чорні оливки – 4 шт .;
- часник сушений подрібнений – 0,5 ч. л.
Багет або батон нарізати тонкими скибочками, викласти на деко і підсушити в духовці до утворення хрусткої скоринки. Яйця відварити круто (8-10 хвилин після закипання), залити холодною водою, остудити, натерти на дрібній тертці. Також натерти плавлений сирок, додати до яєць. Посипати сіллю і перцем. Зелену цибулю дрібно нашаткувати, додати до сирно-яєчної суміші. Трохи присмачити майонезом і перемішати.
Отриманою пастою намазати підсмажені шматочки хліба. Помідори черрі розрізати навпіл. На кожен шматочок хліба викласти по одній половинці.
Кілька оливок розрізати на чотири частини. Кожен шматочок – особа сонечка, його потрібно укласти поруч з половинкою черрі. Решта оливки нарізати дрібними кубиками і зробити з них точки на спинці комахи. Очки і носик зробити за допомогою майонезу – нанести його буде зручно простий зубочисткою. Прикрасити бутерброди кінзою, кропом або петрушкою.
Бутерброди з яйцем і ківі
Ще одна варіація першого в цьому списку рецепта – бутерброди дуже прості і смачні, до того ж, вони не містять м’яса, так що підійдуть навіть вегетаріанцям (тим, які не відмовляється від яєць). Можна зробити «чоловічу» версію, додавши скибочки ростбіфу або бекон.
Складові:
- шматочки хліба для тостів;
- кілька стиглих ківі;
- 2 зубчики часнику;
- 100 г будь-якого твердого сиру;
- 100 г майонезу;
- перепелині яйця – для прикраси.
Перепелині яйця відварити, остудити і очистити від шкаралупи. Нарізати четвертинками. Шматочки тостів підсмажити і розрізати навпіл по діагоналі – повинні вийти трикутники.
Сир натерти на дрібній тертці. Додати до нього пропущений через прес часник, майонез і перемішати. Ківі почистити і нарізати тонкими напівкруглими скибочками.
Намазати на хліб сирно-яєчну суміш, зверху покласти по два шматочки ківі і по четвертинці перепелиного яйця.
Бутерброди зі шпротами
Один і той же інгредієнт по-різному проявляє себе в поєднанні з різними продуктами. Тому бутербродів з шпротами можна приготувати кілька – смак у всіх буде настільки різний, що жоден гість не подумає, що у вас погано з фантазією.
Складові:
- шпроти хорошої якості – 10 шт .;
- пряний чорний хліб – 5 скибочок;
- половинка плавленого сирка;
- курячі яйця – 2-3 шт .;
- майонез – 2 ст. л .;
- часник – 2 зубчики;
- помідори черрі – 3 шт .;
- огірок свіжий – половина середнього овоча;
- сіль, чорний перець – за смаком;
- кріп – 15 м
Курячі яйця варити в солоній воді 8 хвилин після закипання. Окріп злити, залити холодною водою і остудити, кілька разів змінивши воду. Очистити.
Натерти яйця на дрібній тертці і перекласти в зручну глибоку миску. Кріп дрібно нашаткувати, додати до яєць. Туди ж покласти натертий на дрібній тертці плавлений сирок і майонез. Добре перемішати.
Скибочки чорного пряного хліба підсушити в духовці до появи хрусткої скоринки, намазати приготовленою пастою. Шар намазки повинен вийти досить товстим. Помідори черрі розрізати навпіл і на кожен бутерброд викласти по половинці. Поруч покласти тонкий слайс огірка.
Зверху викласти шпроти – по дві рибки на кожен шматочок хліба. Прикрасити гілочками кропу і (за бажанням) часточками лимона.
Красиві бутерброди – трояндочки з червоною рибою
Спробуйте купити в супермаркеті готовий соус песто і використовувати його замість вершкового масла (або просто капнути пару крапель на рибу на додаток). Він зробить смак настільки тонким і багатогранним, що забути частування гості зможуть дуже не скоро. Зверніть увагу: ці бутерброди робляться тільки на багеті, причому бажано знайти справжній французький, з хрусткою скоринкою і м’якою пористої серединкою.
Складові:
- багет – 1 шт .;
- філе червоної риби – 200 г;
- вершкове масло – 100 г;
- свіжий огірок – 1 шт .;
- петрушка – 1 пучок.
Філе червоної риби купуйте відразу в нарізці – навряд чи у вас вийде зробити тонкі слайси в домашніх умовах. Ножем так майстерно нарізати рибу майже нереально, для цього потрібен слайсер – небезпечний і дорогий кухонний агрегат. Шматочки в упаковці можуть бути занадто великими – їх потрібно в цьому випадку акуратно розрізати уздовж на дві рівні частини.
Багет наріжте. Чи не дрібнити – нехай шматочки будуть не дуже тонкими. Підсушіть хліб в духовці або на гарячій сухій сковороді. Можна підсмажити багет в тостері – виходить швидко і смачно. Намажте кожен шматочок вершковим маслом.
Лайфхак: якщо дозволяє час, приготуйте заздалегідь зелене масло. Воно ідеально поєднується з французьким багетом і червоною рибою. Для цього трохи розм’якшити брусок вершкового масла при кімнатній температурі, перекладіть його в чашу блендера, додайте трохи солі, два невеликих зубчики часнику, пучок свіжого кропу і по кілька гілочок петрушки, базиліка і кінзи (не обов’язково). Подрібніть блендером і охолодіть.
Огірок наріжте не дуже тонкими кільцями. Спробуйте вирізати з нього ялинові гілочки або листочки.
Слайси червоної риби наріжте товстими однаковими смужками (орієнтуйтеся по ситуації, нарізка попадається різна). Скрутіть з кожного шматочка невеликий рулетик, не дуже тугий. Придавите його пальцями з одного боку – з іншого він розкриється в красиву трояндочку. Акуратно покладіть її на бутерброд поруч з огірком. Прикрасьте чорними оливками, крупно меленим чорним перцем і лимоном.