Найпопулярніші Австрійські торти

Burgenländer schnitten

Родом з Південного Бургенланда, цей традиційний десерт також називається Burgenländer schnitten, що перекладається як скибочки Бургенланда. Він зазвичай складається з двох шарів: горіховою основи для тесту і білосніжною меренги.

Тісто зазвичай готують шляхом змішування вершкового масла з цукровою пудрою, яєчними жовтками, борошном, розпушувачем, меленими горіхами (такими як волоські горіхи або мигдаль) і молоком. Після випічки горіхову суміш покривають глазур’ю зі збитих яєчних білків, цукру і води, перш ніж відправити назад в духовку, щоб отримати приємний золотистий результат.

Шар фруктового джему (зазвичай абрикосового або малинового) часто наноситься на тісто, перш ніж воно буде покрито глазур’ю з яєчного білка, в той час як деякі варіанти можуть також включати шоколадну глазур, шоколадні бризки або кавовий крем для додаткового аромату.

Є ще одна версія nuss schnitten, яка вимагає земляних горіхів в суміші яєчного білка замість того, щоб бути в основі тесту.

Prügeltorte

Prügeltorte – це відомий австрійський сорт спліт-шийка, який зазвичай зустрічається на фестивальних заходах, таких як хрестини, весілля і Різдво. Його готують, виливаючи рідке тісто на рожен. Тісто готується з яєць, вершкового масла, цукру, борошна і трохи лимонної цедри.

Його порожнистий центр може бути заповнений кремом або прикрашений квітами, в той час як його боку іноді покриті глазур’ю. Хоча prügeltorte має дуже тривалий термін зберігання, він надзвичайно чутливий до собакам. Коли королева Єлизавета відвідала Тіроль, їй подали цей королівський торт, який також відомий як торт королів.

Spanische Windtorte

Торт, який тісно пов’язаний з історією Австрії, spanische windtorte-це створення безе і збитих вершків, яке виступає в якості гарного центрального елемента для будь-якого званого обіду. Вважається, що він дійсно став основним продуктом Австро-Угорської імперії в період бароко, він з’являється в багатьох кулінарних книгах 19-го століття і колись був описаний як «самий химерний торт у Відні.» Рецепт включає в себе дуже мало інгредієнтів, але це вважається технічним завданням, яка вимагає багато терпіння.

Яєчні білки і цукрова пудра збиваються разом, щоб створити блискучу, стабільну меренгу, яка буде подаватися на деко і діяти як шари торта. Після запікання в духовці і очікування, поки шари безе охолонуть, збиті вершки змішують з великою порцією свіжих ягід і переплітають між шарами.

Торт повинен бути поданий негайно і не може бути розрізаний витонченим способом, який дійсно прибирає загальний аспект, але фактично покращує консистенцію, оскільки безе і ягоди змішуються разом. Торт часто подається з фруктовими ігристими винами або келихом свіжого фруктового соку на стороні.

Biedermeier-torte

Бидермайер-торт – це багатий австрійський торт, що складається з шарів темного і світлого бісквіта з домашнім варенням з журавлини і айви і легкої начинкою з крему нуги між шарами. Торт ароматизований фундуком та мараскіновим лікером, в той час як чашка кави, часто Браунер (одномісний або подвійний еспресо з молоком або вершками), як правило, супроводжує його.
Цей десерт, як кажуть, сходить до часу Віденського конгресу і періоду бідермейера в Центральній Європі, звідси і назва торта. Шматочки бідермейера-торта можна покуштувати в віденському кафе Aida Café Konditorei (кафе-кондитерська).

Kardinalschnitte

Kardinalschnitte

Кардінальшнітт – це багатошаровий десерт на основі безе, зазвичай асоціюється з містом Відень. Його назва, перекладене як кардинальний зріз, натякає на кольори католицької церкви-білий і золотий-які є результатом м’якого безе і суміші бісквіта genoise.

Зроблено з густими вершками, які зазвичай ароматизовані кави і увінчані свіжими ягодами або варенням, в той час як переплетені стіни десерту зроблені з кукурудзяного тіста. Текстура торта легка і повітряна, з найменшим хрестом на зовнішніх шарах.

Punschkrapfen

Punschkrapfen

Під чарівною рожевої помадкою ховаються кубики, зроблені з двох просочених ромом бісквітних губок, які покриті комбінацією нуги і джему. Після, як правило, скропити шоколадом або увінчані коктейльної вишнею.

Пуншкрапфен або тістечка з пуншем були споконвіку в Австрії, і хоча походження торта до сих пір є предметом суперечок, деякі вважають, що вони можуть бути простежені аж до Середньовіччя. Сьогодні ці знамениті віденські торти бувають різних форм і розмірів і продаються в кондитерських і пекарнях по всій Австрії.

Topfentorte

Topfentorte

Topfentorte – австрійський смачний чізкейк, зроблений з топленого або сирного сиру в якості основного інгредієнта. Крім Топф, торт готується з яєць, цукру, борошна, лимонного соку і цедри, збитих вершків та желатину. Гостра начинка topfen зазвичай затиснута між двома шарами бісквіта.

Після випічки торт зазвичай охолоджують в холодильнику перед подачею на стіл. При необхідності топфенторте можна посипати цукровою пудрою перед вживанням.

Linzer torte

Linzertorte

Названий на честь австрійського міста Лінц, Linzer torte вважається найстарішим тортом в світі. Це пісочне печиво з розсипчастою маслянистої оболонкою, яка підкреслюється лимонним соком, корицею і мигдалем, волоськими горіхами або фундуком.

Це солодкі ласощі ідеально наповнене варенням із червоної смородини, але його можна замінити малиновим або абрикосовим варенням. На верхній частині торта знаходиться решітчаста скоринка, акуратно укладена у вигляді хрест-навхрест, що надає йому унікальний візуальний вигляд. За словами Джіндрака, австрійського кондитера, відомого своїм Linzertorte, торт можна простежити до 1696 року, але той, хто назвав рецепт або винайшов торт, залишиться загадкою.

Сьогодні знаменитий торт-справжня австрійська святкова класика, часто вживається на Різдво, коли він ідеально подається теплим, супроводжується великою порцією збитих вершків і посипається зверху цукром від кондитерів.

Cremeschnitte

Cremeschnitte

Абсолютна класика серед центрально-і східноєвропейських десертів, цей смачний торт з ваніллю і заварним кремом відомий під багатьма назвами, більшість з яких походять від німецького cremeschnitte, і буквально перекладаються як кремовий шматочок або, в деяких випадках, кремовий пиріг.

Згідно історичної соціолінгвістики, вважається, що витоки cremeschnitte сходять до змішання двох кухонь в Австро-Угорської імперії. Однак його польська назва Napoleonka вказує на те, що цей десерт, можливо, походить від французького mille-feuille, який також відомий як Наполеон – інше печиво, точне походження якого невідомо, хоча його сучасна форма, як кажуть, була під впливом удосконалень Марі- Антуана Карем, знаменитого французького шеф-кухаря-екстраординарного.

Проте, в той час як Наполеон складається з трьох шарів листкового тіста, що чергуються з двома шарами кондитерського крему, типовий кремешнітт проводиться тільки з двома шарами листкового тіста, утримуваними разом великою кількістю ванільного ароматизованого кондитерського крему, який іноді покривається тонким шаром збитих вершків.

Кремешнітт найчастіше просто посипають цукровою пудрою, але він також може бути покритий глянцевою і гладкою крижаної глазур’ю і красиво прикрашений традиційним шевронним дизайном. Дві з найбільш популярних різновидів кремешніц включають вищезгадану польську Наполеонку або кремувку, яка була відома як улюблений десерт Папи Іоанна Павла II, і словенську кремнію гуму, фірмовий десерт Бледа, популярний альпійський курорт, розташований на березі однойменного озера.

Sachertorte

Sachertorte

Оригінальний Sachertorte – найвідоміший австрійський торт. Це класичний листковий шоколадний бісквіт, який тонко покритий високоякісним абрикосовим джемом і покритий шоколадною глазур’ю. Sachertorte, як кажуть, найсмачніше, коли супроводжується невеликим хмарою наслідках збитих вершків на стороні.

Він був винайдений в 1832 році Францем Захер, кондитером принца Клеменса Лотара вензелі Меттерніха, державного канцлера Австрії в той час. Принц хотів новий торт, і Захер, якому в той час було 16 років, зобов’язав його, створивши щось нове з інгредієнтів, які були легко доступні на кухні.

Досить сказати, що торт був величезним хітом, і син Франца Едуард відкрив готель під назвою Захер в 1876 році, обслуговуючи популярний торт до сих пір. Сьогодні майже в кожній кав’ярні Відня є свій варіант торта, але немає двох абсолютно однакових тортів.

Щоб уникнути плутанини, рекомендується шукати офіційну шоколадну друк Sacher поверх торта, яку можна знайти тільки на оригінальному Sacher, виробленому готелем Sacher в кількості приблизно 360 000 тортів на рік. Цікаво, що з 1954 по 1963 рік Готель Sacher пройшов через судову битву зі своїм конкурентом, Demel cafe, і судові розгляди зосередилися на тому, хто мав право називати його Sachertorte оригіналом.

Серед питань, які обговорювалися, було питання про те, чи повинен торт мати додатковий шар абрикосового варення в середині, і використовувати чи маргарин або масло. Після довгого семирічного спору сторони дійшли згоди-і оригінальний торт Захер тепер можна знайти тільки в готелі Захер.

Проте, Демельская версія, яка не має додаткового шару абрикосового варення посередині, користується майже такою ж популярністю.

Посилання на основну публікацію