Що приготувати на Новий рік 2019: рецепти з фото, краще меню з рецептами

Меню на Новий рік — від цього словосполучення у багатьох господинь починає смикатися око, голова раптово стає порожній, як повітряна кулька, а руки трясуться так, що навіть список покупок неможливо написати більш-менш виразним почерком. Були б багатший, замовили б кейтеринг і забули про довгих годинах на кулінарних сайтах, а заодно про черги в Ашані і Перехресті.

Що враховувати при складанні меню

Неважливо, наскільки ви забобонні, все одно захочете догодити тварині, що символізує приходить рік. Це скоріше не про віру в те, що приготоване на рік свині м’ясо по-французьки розсердить невідомі сили і налаштує їх проти вас, а про атмосферу чарівництва і загальну святкову лихоманку.

Так що до рекомендацій астрологів про те, що готувати на новий рік 2019, будемо прислухатися обов’язково — тим цікавіше святковий квест. Ну і ще кілька чинників для ускладнення завдання:

  • компанія;
  • обстановка;
  • бюджет;
  • харчові звички.

Було б дивно змушувати вегетаріанця читати рецепти салатів з яловичиною, а вчителю загальноосвітньої школи пропонувати засмажити парочку лобстерів. Так що ми постаралися передбачити всі фактори та скласти рекомендації, які підійдуть будь-кому. Для початку підемо від протилежного.

Що не можна готувати в рік свині

Ваше щастя, свиня — тварина всеїдна і невибагливі, так що готувати можна все. Не можна ставити на стіл мало частувань, адже свиня любить «масніший-погуще». Ну і від свинини логічно відмовитися. А заодно і від:

  • шинки;
  • сала;
  • бекону;
  • ковбас;
  • фаршу «домашній».

Загалом, логіку складання списку заборонених продуктів ви зрозуміли. Тепер перейдемо до дозволеним і заохочує.

Що повинно бути на столі

Зараз зосереджуємося, викидаємо з голови жолуді і перловку (навіть фермерських свиней давно годують комбікормом, а не кашами, а жолуді ви все одно не зможете приготувати смачно) і згадуємо уроки зоології. Улюблені ласощі Ніф-ніфов, Наф-нафов і Нуф-нуфов це:

  • гриби;
  • ягоди;
  • риба;
  • коренеплоди.

Тут можна кричати «Ура» і бігти по магазинах, так як сильно витрачатися на новорічний стіл не доведеться. Тріска під журавлинним соусом з гарніром з картопляного пюре, морквяний торт і салат з грибами дозволять непогано заощадити (це вам не манговий чізкейк в рік мавпи піч!).

На цьому з прикметами закінчуємо і переходимо до рекомендацій більш предметним.

Святкове меню для романтичної вечері

Проблема: в рік свині потрібно готувати «на забій», а вдвох багато не з’їси.

Рішення: ставимо на різноманітність, готуємо тарталетки, воловани, тапас і рулетики з різними начинками. Обов’язково закуповується червоною рибою, грибами, морепродуктами, шоколадом — це природні афродізіаки.

Навряд чи ви зустрічаєтеся удвох в романтичній обстановці тільки для того, щоб ум’яти тазик олів’є в включити телевізор, так що тут краще побільше уваги приділити манікюру і зачісці, а страви вибрати прості і швидкі в приготуванні.

Страви для двох гурманів

Любителям святкувати на широку ногу і спустити значну суму за одну ніч присвячується. Ваш покірний слуга (читай автор), до речі, до таких і належить, так що рецепти перевірені неодноразово. Мій висновок: точно смачно.

Можна вставити шматочок з фільму «Про що говорять чоловіки» про діфлопе, де він говорить «тому що грінки не може коштувати 10 доларів за штуку, а крутон може».

Салат з креветками, помідорами і руколою

Головне, не перестаратися з креветками, інакше вашому супутнику доведеться жувати гуму і намагатися якось це хвалити. А забути про киплячих морепродуктах в новорічній суєті дуже просто, так що не ризикуйте, беріть консервовані, в маслі або розсолі.

Складові:

  • свіжа рукола — 1 пучок (40-50 г);
  • креветки — 200 г;
  • помідор — 1 середній;
  • соєвий соус — 1 ст. л .;
  • оливкова олія — ​​1 ст. л .;
  • кунжут — 1 ч. л.

Помідор миємо й нарізаємо шматочками, рукколу крупно рубаємо (дуже крупно). Готово, залишилося змішати інгредієнти в красивому салатнику (кунжут теж). Якщо ви вирішили використовувати заморожені тигрові креветки, не забудьте видалити кишки і замаринувати їх в оливковій олії і спеціях. Смажте безпосередньо перед вечерею і кладіть в салат гарячими.

Бутерброди з сьомгою та авокадо

Готувати бутерброди будемо на підсмажених шматочках багета, інакше зовнішній вигляд закуски буде швидше безглуздим, ніж романтичним.

Складові:

  • авокадо — 1 шт .;
  • лимон — ½ шт .;
  • сьомга слабосолона — 100 г;
  • багет — ¾ скибочки;
  • сіль, перець — за смаком.

Сьомгу купуйте в нарізці, якщо слайси здадуться занадто великими, ділите їх на дві частини руками. Починаємо c авокадо: ріжемо навпіл, витягуємо кісточку, чистимо від шкірки обидві половинки. Виделкою розминаємо авокадо в пасту, додаємо по дрібці солі і перцю, вичавлюємо сік половини лимона і перемішуємо.

Додайте в пюре з авокадо оливкова олія, воно не дасть фрукту потемніти. Якщо ви використовували одну половинку, налийте трохи олії в контейнер і покладіть авокадо зрізом вниз. Закрийте контейнер кришкою або харчовою плівкою і приберіть в холодильник. Так зберігають авокадо в ресторанах.

Мажемо домашній майже-гуакамоле на хліб, слайси лосося скручуємо рулетом і викладаємо на бутерброди. Прикрашаємо крупно меленим чорним перцем, лимоном і петрушкою.

Салат Цезар»

Чоловіка одними креветками не нагодуєш, тому на новорічному столі повинен бути хоч один дійсно ситний салат.

Складові:

  • салат айсберг;
  • куряча грудка;
  • упаковка помідорів чері;
  • маленька цибулина;
  • сухарики;
  • соус «Цезар».

Айсберг рвемо руками у велику миску (не крупніше, але і не дуже дрібно), черрі ріжемо навпіл і додаємо до салату. Цибулю ріжемо півкільцями, відправляємо в салат.

Курячі грудки попередньо маринуємо (натираємо сіллю, спеціями і обмазуємо оливковою олією, залишаємо на пару годин), ріжемо невеликими кубиками і обсмажуємо. Як тільки охолоне — кидаємо в миску з овочами.

Соус цезар краще купити в магазині, занадто довго він готується в домашніх умовах. Заправляти салат і додавати в нього сухарики будемо перед вечерею, інакше він втратить «товарний вигляд».

Відбивні з яловичини

«Не їв м’ясо — не їв», — говорив тато моєї знайомої, критичним поглядом розглядаючи занадто тонкі, на його думку, скибочки шинки (єдине не вегетаріанське блюдо на тому столі). Ваш улюблений скаже також, тому гарячого все-таки бути.

Складові:

  • вирізка — 300 г (2 стейка);
  • сіль, перець — за смаком;
  • курине яйце;
  • борошно;
  • панірувальні сухарі.

Стейки кладемо в пакет і відбиваємо кухонним молоточком. Солимо і перчимо з двох сторін. Яйце збиваємо вінчиком або виделкою, додавши трохи солі. Обвалюють м’ясо в борошні, потім в яйці, після цього в сухарях. Сухарі трохи притискаємо до м’яса руками. Викладаємо стейки на розігріту сковороду з оливковою (рослинним маслом) і смажимо до золотистої скоринки. На гарнір приготуйте простий салат з помідорів, огірків, цибулі і перцю.

Бюджетний новорічна вечеря для двох

Футболка, зачіска, макіяж, подарунки рідним, друзям і колегам — не розорить в новорічні свята може тільки той, хто 12 місяців відкладав до знаменної дати. Пропонуємо трохи заощадити на вечері, не на шкоду смаку, звичайно.

фаршировані печериці

Зазвичай їх готують з беконом і грудинкою, але так як свинина на цей раз під забороною, будемо використовувати курку.

Складові:

  • 8 великих печериць;
  • куряча грудка (вам буде потрібно менше половинки);
  • 1 шалот (можна замінити звичайним цибулею);
  • 2 зубчики часнику;
  • петрушка кріп;
  • 100 г сиру;
  • сіль, перець, за смаком.

Грудку нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо. Можна в зворотній послідовності. А можна взагалі варити. Витягуємо ніжки з грибів. Цибуля, часник, ніжки печериць ріжемо однаковими дрібними шматочками. Заодно дрібно рубаємо зелень. Все, що нарізали (крім зелені), обсмажуємо 7-8 хвилин, потім додаємо зелень, солимо, перчимо і знімаємо з вогню. Додаємо в цю суміш курку і складаємо в капелюшки грибів. Підготовлені печериці викладаємо на деко, застелене пекарської папером, або в промаслений форму для випічки, посипаємо сиром і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо 10 хвилин.

Салат з печеної гарбузом

Складові:

  • листовий салат — 1 пучок;
  • бринза — 100 г;
  • гарбуз — ¼ середнього овоча;
  • сіль перець;
  • зіра (кумін);
  • коріандр;
  • вершкове масло;
  • мед — 1 ч. л .;
  • лимонний сік — 1 ст. л .;
  • оливкова олія — ​​3 ст. л.

Ріжемо гарбуз скибочками завтовшки 2-3 см, присипаємо з двох сторін сіллю, перцем, зирой і коріандром і обсмажуємо на вершковому маслі. Перекладаємо в духовку і печемо 10 хвилин при температурі 180 градусів. Змішуємо мед, лимонний сік і оливкову олію і збиваємо виделкою до однорідності. Салат рвемо руками і розкладаємо по тарілках. Остигнула гарбуз і бринзу ріжемо великими кубиками і додаємо до салатної зелені. Поливаємо заправкою. Можна додати в’ялені томати, кедрові горішки або щось м’ясне, наприклад ростбіф або качку, але це істотно підвищує ціну салату.

Курка в духовці

Бюджетний вечерю — не означає, що доведеться все свято ходити голодними.

Складові:

  • курка, тушка (1.2 кг) — 1 шт .;
  • лимон — 1 шт .;
  • чебрець — 1 гілочка;
  • сіль перець.

Розігріваємо духовку до температури 220 градусів. Курку промиваємо зовні і всередині, натираємо сіллю. Лимон ріжемо великими шматками і начиняє їм курку. Посипаємо птицю листочками чебрецю, гілочки складаємо всередину. Печемо 50-60 хвилин в духовці, через 20 хвилин після початку процесу починаємо періодично (кожні 10 хвилин) поливати курку соками, які виділяються в процесі запікання.

Вегетаріанський новорічна вечеря для двох

Якщо ви обидва мужньо відмовилися від м’яса, і свіжий стейк не викликає нічого, крім відрази (або таємного бажання вчепитися в нього зубами, але ви уникаєте спокуси), пропонуємо кілька новорічних страв для вегетаріанців, від яких потечуть слинки.

Також читайте:  Поздоровлення на Новий рік 2019: смішні, короткі, прикольні смс і вірші

Салат з сиром моцарелла і свіжими овочами

Взагалі-то салат не дуже новорічний. Але якщо крім основних інгредієнтів ви купите селера і червоний перець, виріже з останнього маленькі трикутнички і закріпіть їх на шматочках селери довжиною 5-7 см, блюдо відразу стане святковим.

Складові:

  • помідори — 2 шт .;
  • огірки — 2 шт .;
  • цибуля червоний — 1 шт .;
  • салат — 1 уп .;
  • моцарелла — 50 р .;
  • оливкова олія — ​​2 ст. л.

Салат рвемо руками, помідори і огірки ріжемо довільними шматочками, цибулю — півкільцями. Моцареллу дрібно рубаємо або трьом на крупній тертці. З’єднуємо всі інгредієнти, додаємо сіль, перець, оливкова олія. Додайте горох, якщо хочете зробити салат більш ситним або оливки — якщо хочете надати пікантності.

Салат «Віолетта» з буряком і огірками

Якщо ви думаєте, що звучить не дуже-то романтично, ви сильно помиляєтеся. Покладіть салат в порційні красиві креманки або викладіть на тарілки (за допомогою формочки для печива) у вигляді сердечка (по два сердечка на одну тарілку). Зовсім інша справа!

Складові:

  • відварений буряк — 3 шт .;
  • солоні огірки — 3 шт .;
  • часник — 4 великих зубчики (можна без нього);
  • майонез — 4 ст. л .;
  • цукор — 2 щіпки;
  • зелень для прикраси.

Буряк трьом на крупній тертці, огірки ріжемо дуже дрібними кубиками. Часник натираємо на дрібній тертці. Змішуємо, заправляємо майонезом.

Бутерброди з вегетаріанської червоною ікрою

Бомбічний рецепт, правда, є невелика складність — знайти агар-агар (якщо ви живете в маленькому місті) і зробити рівні маленькі кульки, якщо ви не геній молекулярної кухні. І взагалі ніякий не геній. Хоча, з другої-третьої спроби точно вийде!

Складові:

  • листи морської капусти для суші — 1 уп .;
  • морква — 1 шт .;
  • буряк — 1 шт .;
  • вода — 130 мл .;
  • масло рослинне — 1 стакан;
  • агар-агар — 1/2 ч. л .;
  • сіль — 1 ч. л.

Починаємо з простого — чистимо моркву і буряк, трьом на тертці, складаємо в різні миски. Масло прибираємо в холодильник години на 4. Окремо, в різні склянки віджимаємо з тертих овочів сік (зручно це робити через марлю). Агар-агар замочуємо у воді (40 мл) на 10 хвилин. Макуха від моркви кладемо в каструлю. Туди ж кладемо морську капусту, наливаємо 90 мл води. Доводимо до кипіння, кип’ятимо ще п’ять хвилин, проціджують, макуха викидаємо. Додаємо морквяний сік і агар-агар, перемішуємо. Вливаємо по краплях буряковий сік, поки відвар не стане потрібного кольору (як ікра). Доводимо до кипіння, кип’ятимо 2 хвилини.

Тепер найскладніше. Дістаємо масло з холодильника, в шприц набираємо відвар і починаємо видавлювати по крапельці прямо в масло. Крапельки тверднуть і впадуть на дно «ікринками». Дістати їх можна за допомогою сита.

Тепер можете приготувати вегетаріанські млинці і бутерброди з ікрою!

Святкове меню для вечірки з друзями

Ми майже впевнені, що ви не самогубець — навіть якщо покликали натовп друзів до себе, попросили кожного принести по одному блюду. Але пару кулінарних ідей все одно підкинемо, гостинність у російської людини в крові. Навіть якщо ви не домовлялися про тематичну вечірку, меню краще складати так, ніби готуєтеся до однієї з таких.

Бюджетне меню для вечірки з друзями в стилі радянських фільмів

Цитата: Що тобі покласти? Салат або ростбіф? Салат. І ростбіф. (Іронія долі або з легким паром).

А що? Ситно, смачно, недорого. Тим більше багато ваші друзі все одно не уявляють собі цього свята без олів’є і оселедця під шубою! Почнемо з закусок.

Бутерброди зі шпротами

Поки ви думаєте, вартий цей продукт святкового столу і чи не соромно пригощати їм друзів, коли є сьомга, лосось і форель, розповім вам невелику історію. Влаштувалася я якось працювати кухарем в пристойний заклад з гучною назвою, яке асоціювалося з вином, стейками всіх видів і розмірів, козячим, овечим сиром та іншими хайповимі продуктами. А там в меню — олів’є, оселедець під шубою в Бородінському хлібі, оселедець на тостах. Правда, стейки теж були, і салати з козячим сиром були присутні. Так ось всю цю СРСР-овщіну замовляли частіше, ніж карпаччо і тар-тар. Все-таки нашої кухні хоче людина, російської!

Складові:

  • шпроти в банці — 1 шт .;
  • білий хліб — 1 батон або 1 багет;
  • солоні огірки — 2шт .;
  • яйця курячі — з розрахунку чверть яйця на 1 бутерброд;
  • вершкове масло;
  • часник;
  • кріп.

Яйця варимо круто. Підрум’янюємо скибочки хліба в духовці до хрускоту і золотистого кольору. Натираємо часником з усіх боків. Мажемо кожен шматочок дуже тонким шаром вершкового масла, викладаємо на них скибочки солоних огірків, рубку, по четвертинці вареного яйця. Прикрашаємо гілочками кропу. Замість солоного огірка спробуйте використовувати каперси.

Оселедець солона з цибулею

Тут все просто — купуємо оселедець шматочками, варимо картоплю, маринуємо кільця салатного лука в оцті. Викладаємо на тарілку смужками: картопля (нарізати слайсами) — кільця цибулі — оселедець.

Салат «Чингізхан»

Це салат викладається шарами і на вигляд дуже нагадує оселедець під шубою.

Складові:

  • буряк — 1 шт .;
  • куряче філе — 200 г;
  • сир твердий — 80 г;
  • яйця — 1 шт .;
  • чорнослив — 40-50 г;
  • кедрові горішки — жменя;
  • майонез — 2 ст. л .;
  • часник — 2 зубчики;
  • сіль, перець за смаком.

Наливаємо в каструлю воду, додаємо в неї трохи спецій (підійдуть готові набори «для курки», кмин, зіра або просто сіль). Відварюємо в цій воді курку і охолоджуємо, не дістаючи з бульйону. Готове філе нарізаємо невеликими шматочками. Чорнослив замочуємо в гарячій воді, просушують, нарізаємо. Сир тремо на крупній тертці. Буряк відварюємо, чистимо, тремо на крупній тертці.

Буряк перекладаємо в миску, додаємо подрібнений часник, сіль, майонез. Половину отриманої заготовки викладаємо через формувальне кільце на тарілку. Промащуємо тонким шаром майонезу. Додаємо курку другим шаром, посипаємо кедровими горішками. Знову солимо і змащуємо майонезом. Розкладаємо натертий сир, на нього — чорнослив. Зверху викладаємо що залишилася буряк. Прикрашаємо чорносливом, кришеним вареним жовтком, гілочками петрушки і кедровими горішками.

Салат з капустою, ковбасою і горошком

Смак салату безпосередньо залежатиме від якості ковбаси, тому вибирайте перевірену.

Складові:

  • білокачанна капуста — 400 г;
  • копчена ковбаса — 250 г;
  • яйця — 2 шт .;
  • зелений горошок — 150-180 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • майонез — 2-3 ст.л .;
  • сіль, перець — за смаком.

Капусту тонко шаткуємо, яйця варимо і ріжемо кубиками. Додаємо консервований горошок, нарізану дрібними кубиками ковбасу, подрібнений часник. Солимо, перчимо, заправляємо майонезом, перемішуємо.

Котлети в духовці з помідорами і сиром

Бийте себе по руках, якщо вони потягнулися до свинячого фаршу, він в це свято — санкціонка і запрещенка. Готувати будемо з яловичини.

Складові:

  • фарш яловичий — 300 г;
  • помідори — 1 шт;
  • сир — 60 г;
  • сметана — 2 ст. л .;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт .;
  • яйце — 1 шт .;
  • масло рослинне — 1 ст. л .;
  • сіль, перець, паприка, сушений часник — до смаку.

У яловичий фарш додаємо яйце, спеції і дрібно нарізану цибулю (половину цибулини). Перемішуємо, відбиваємо 2-3 рази. Формуємо з фаршу котлети. Кладемо в змащену маслом форму для запікання. Що залишився лук ріжемо півкільцями, викладаємо на котлети. Зверху кладемо кільця помідорів і додаємо трохи сметани. Накриваємо скибочками сиру. Запікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів. Гарячі котлети прикрашаємо кропом і петрушкою.

Гавайська новорічна вечірка

Зима попереду довга і холодна, а значить готувати екзотичні спекотні страви на Новий рік — то, що доктор прописав.

Гавайська закуска з шинкою

Тости — блюдо міжнародне. Але якщо додати до них ананас, креветку або восьминога, заправити соусом гостріше, їх можна буде сміливо проголосити гавайськими. Наш варіант трохи простіше, з шинкою і ананасами, але від цього він не стає менш святковим. Експериментуйте!

Складові:

  • багет білий і багет житній;
  • консервований ананас;
  • шинка;
  • сир.

Наріжте багет, укладіть на кожен слайс по скибочці шинки і по шматочку консервованого ананаса. Присипте тертим сиром. Запечіть в духовці до розплавлення сиру і прикрасьте ошатними Топпери для бутербродів.

Салат «по-гавайски»

Ще одне блюдо, до складу якого входить ананас. Цей фрукт, до речі, містить рослинний фермент бромелаин, який допоможе перетравити жирні і ситні новорічні частування і не поправитися в свята.

Складові:

  • свіжий ананас;
  • 2 банана;
  • 2 ківі;
  • апельсин;
  • будь-які горіхи;
  • йогурт.

Ананас розрізати вздовж на 2 частини і витягніть ножем і ложкою всю м’якоть, щоб залишилися «тарілки» з шкірки. М’якоть наріжте кубиками, так само подрібніть банани, ківі і апельсин. Додайте улюблені горіхи, перемішайте і розкладіть по ананасовим тарілках. Полийте йогуртом.

М’ясо по-гавайски

Складові:

  • яловича вирізка — 500 г;
  • ананаси консервовані — 1 банка (кільцями);
  • сир твердий — 100 г;
  • яйця — 2 шт;
  • сухарі паніровочні;
  • рослинна олія.

М’ясо промиваємо під прохолодною водою і обсушуємо паперовим рушником. Нарізаємо порційними шматочками величиною з кільце консервованого ананаса. Відбиваємо, солимо, перчимо до смаку. Яйця збиваємо з невеликою кількістю рослинної олії і чайною ложкою води. Кожен шматочок обвалюють в яйці, потім в панірувальних сухарях. Викладаємо в змащену форму для випічки. Кожен шматочок прикрашаємо ананасом і посипаємо тертим сиром. Випікаємо 25-30 хвилин при температурі 220 градусів.

Мексиканська вечірка

Буріто, гуакамоле, кессаділья — на цьому наші пізнання про мексиканську кухні зазвичай закінчуються. До нового року 2019 приготуємо дещо цікавіше, так що готуйте блокнот і чилі перці. Жарко вам вечірки!

Закуска тапас з гуакамоле і креветками

Тапас — це про Іспанію. Маленькі закусочні бутерброди до вина на хрусткому багеті. Трохи видозмінивши рецепт, отримаємо справжнє мексиканське блюдо.

Також читайте:  Гороскоп на 2019 рік за знаками зодіаку і за роком народження: найточніший

Складові:

  • авокадо;
  • часник;
  • помідори;
  • пасату (консервовані протерті томати);
  • перець чилі;
  • оливкова олія;
  • лимон;
  • багет;
  • креветки;
  • кінза.

Багет підсушують в духовці до хрускоту. Креветки маринуємо в оливковій олії і спеціях, смажимо. Авокадо чистимо, ріжемо як можна дрібніше. Також дрібно ріжемо помідори, рубаємо кінзу, часник пропускаємо через прес. Чилі подрібнюємо. З’єднуємо авокадо, помідори, часник, зелень. Додаємо пасат (орієнтуйтеся по консистенції, соус повинен залишитися густим). Додаємо сіль, оливкова олія (пару столових ложок) і трохи лимонного соку. Добре перемішуємо. Після цього соус повинен настоятися 30-60 хвилин. Намазуємо гуакамоле на багет, зверху кладемо креветку, прикрашаємо гілочками кінзи.

Салат із зеленої квасолі з яйцями

Схожий на наші звичні салати до нового року, так що не попасти комусь із гостей буде важко. Відмінний варіант, якщо в компанії є ті, хто дотримується традиційного меню.

Складові:

  • яйця курячі — 4 шт .;
  • часник — 2 зубчики;
  • вершкове масло — 1 ст. л .;
  • квасоля стручкова — 1 уп. (400 г);
  • майонез — до смаку.

Стручкову квасолю обсмажуємо на вершковому маслі, часник пропускаємо через прес. Курячі яйця відварюємо круто і рубаємо кубиком. Змішуємо інгредієнти, заправляємо майонезом, солимо, перчимо до смаку, прикрашаємо часточкою лимона.

Салат з сиром і ананасами

Новорічні мексиканські страви зручні тим, що містять мінімальну кількість ігредіенти і швидко готуються. Смак при цьому приголомшливий.

Складові:

  • сир — 300 г;
  • ананас консервований, шматочки — 300 г;
  • майонез за смаком;
  • часник — 1 зубчик.

Сир натерти на тертці, змішати з шматочками ананасів (без рідини), часник пропустити через прес і додати в салат. Заправити майонезом, сіллю і перцем за смаком. У салат можна додати нарізані кубиком помідори або консервовану червону квасолю.

Фахитас з куркою і квасолею

Ситне і смачне мексиканське блюдо, яке припаде дуже до речі в прийдешню новорічну ніч, в ньому є все, що за запевненням астрологів принесе в 2019-м удачу.

Складові:

  • куряче філе — 1 кг
  • солодкий перець — 3 шт .;
  • консервована червона квасоля — 2 банки;
  • перець чилі — 4 шт .;
  • часник — 2 зубчики;
  • сіль, перець, оливкова олія — ​​за смаком.

Солодкий перець нарізаємо соломкою, куряче філе — невеликими кубиками. У розігріту сковороду з оливковою олією кладемо перець, смажимо 2 хвилини, додаємо куряче філе. Смажимо, поки шматочки повністю не побіліють. Додаємо квасолю, подрібнений часник і перчики чилі, тушкуємо до готовності на повільному вогні під закритою кришкою. Подаємо з лавашем.

Вегетаріанська новорічна вечірка

Адептів здорового способу життя стає все більше, так що вечірки без м’яса і алкоголю тепер не рідкість.

вегетаріанський олів’є

Спробуємо відтворити класичний російський новорічний стіл так, щоб жодна тварина не постраждала.

Складові:

  • картопля — 3 середніх;
  • морква — 2 шт., середнього розміру;
  • мариновані огірки — 2 великих;
  • горох консервований — 1 банка;
  • цибуля ріпчаста — 1 банка;
  • пісний майонез для заправки — за смаком;
  • мариновані гриби — 1 банка.

Картоплю і моркву відварити, нарізати кубиками. Цибулю подрібнити. Злити рідину з банок з горохом і грибами. Якщо гриби занадто великі, нарізати. Всі інгредієнти з’єднати, заправити майонезом, посолити, поперчити за смаком.

Вегетаріанська оселедець під шубою

У класичному рецепті замінюємо яйця адигейським сиром, а оселедець — морською капустою. В іншому діємо за старою схемою (картопля, морква, буряк відварити і натерти на крупній тертці, цибулю нарізати якомога дрібніше, викласти інгредієнти шарами, промазуючи кожен майонезом).

Котлети з нуту з морквою

Красиво виглядають на тарілці, застеленій листям салату або руколою. З останньої дуже добре поєднуються за смаком. Тим, хто відмовився від м’яса і тваринних продуктів, ці котлети рекомендуємо приготувати на новий рік 2019 — в них є все улюблені ласощі його господині.

Складові:

  • нут — 100 г;
  • морква — 1 шт .;
  • часник — 1 зубчик;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт .;
  • сіль, перець за смаком.

Нут промиваємо кілька разів. Замочуємо на ніч з дрібкою соди. Вранці зливаємо воду, обдаємо нут прохолодною водою і варимо не менше 60 хвилин до м’якості. Провертає турецький горох через м’ясорубку або подрібнюємо блендером, додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю, подрібнений часник і натерту моркву. Солимо, перчимо до смаку. З отриманого фаршу ліпимо котлетки і обсмажуємо на оливковій або соняшниковій олії з двох боків до рум’яної скоринки.

Меню для нового року в колі сім’ї

Новорічні свята з родиною — той випадок, коли готувати доводиться багато і довго, тому почнемо з бюджетних страв.

Бюджетні страви для вечері з сім’єю

Головне, що всі вони дуже ситні, так що не доведеться готувати багато. А рецепти з фото, які ми підібрали спеціально для вас, істотно спростять процес.

Бублики з фаршем

Назва трохи насторожує, але смак цієї закуски перевершує всі очікування. Особливо хвалять її діти.

Складові:

  • сушки — по 3-4 шт. на кожного члена сім’ї;
  • фарш яловичий — 150 г;
  • молоко — 1 стакан;
  • цибуля ріпчаста — 1 велика цибулина;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинна олія.

Цибулину прокручуємо за допомогою м’ясорубки. Сушки розмочуємо в молоці не менше 30-и хвилин. Фарш змішуємо з цибулею, солимо, перчимо. Деко змащуємо маслом, викладаємо на нього сушки і наповнюємо їх фаршем. Печемо 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Салат «Чоловічі мрії» з яловичиною

Назва себе повністю виправдовує: основний інгредієнт цього салату — м’ясо. І ніяких салатного листя.

Складові:

  • яловичина відварна — 400 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт .;
  • огірок свіжий — 1 шт .;
  • яйце куряче відварне — 4 шт .;
  • сир твердий — 200 г;
  • майонез — до смаку;
  • оцет столовий — 2 ст. л .;
  • цукор — 1 ст. л.

Наріжте цибулю тонкими півкільцями, покладіть в невелику миску, додайте оцет і цукор (якщо буде потрібно, додайте трохи води). Залиште на 30 хвилин маринуватися. М’ясо розберіть руками на волокна. Покладіть в миску для салату і злегка примніть пальцями — це перший шар. Промажьте його майонезом. Відкиньте на сито цибулю, дайте маринаду стекти. Викладіть на м’ясо максимально рівномірно. Яйця порубати кубиками — третій шар, який теж потрібно трохи змастити майонезом. Зверху посипте тертим сиром. Прикрасьте салат півкільцями свіжого огірка і зеленню.

Німецький різдвяний пиріг з сиром

Складові:

  • вершкове масло — 120 г;
  • борошно — 1.5 склянки;
  • сир — 300 г;
  • сметана — 50 г;
  • яйце куряче — 2 шт .;
  • цукор — 1 склянка;
  • яблуко — 5 шт .;
  • сода — 1 щіпка;
  • кориця на смак.

На водяній бані розтопіть вершкове масло і трохи остудіть, кілька разів перелив з однієї холодної миски в іншу. Додайте сметану, 2 яйця і половину склянки цукру. Змішайте віночком до однорідності. Додайте соду і борошно. Руками замісити тісто і приберіть його в холодильник на 40-60 хвилин. У процесі можна додавати борошно або воду. Тісто ідеально, якщо воно не липне до рук. Поки тісто охолоджується, змішайте сир, жовток і цукор, що залишився. Яблука наріжте тонкими скибочками. Розкачайте тісто так, щоб воно закрило дно і бортики вашої форми для випічки. Виделкою зробіть кілька проколів, щоб вона підіймалася. Викладіть на тісто сир, зверху покладіть шар яблук. Присипте корицею. Розігрійте духовку до 190 градусів і печіть пиріг 30 хвилин. В цей час збийте 2 залишилися яєчні білки в міцну піну. Коли почуєте таймер, викладіть білки на пиріг і знову поставте його в духовку ще на 15 хвилин.

Страви для всієї родини і тих, хто не визнає забобонів

Астрологи проти страв зі свинини на новорічному столі, але якщо ви непримиренний скептик і налаштовані годувати сім’ю реберцями — розділ для вас.

Костіцу молдавською

Складові:

  • костіцу — 2 шматки по 300-350 г;
  • молода картопля — 0.5 кг;
  • масло рослинне — 4 ст. л.
  • паприка солодка — 1 ст. л .;
  • перець чилі сушений мелений — щіпки;
  • перець чорний — 1 ч. л .;
  • сіль за смаком.

М’ясо ділимо навпіл так, щоб на один шматок доводилося 1 ребро. Жир не зрізаємо. Шматки промиваємо під прохолодною водою і сушимо паперовим рушником. Натираємо м’ясо спеціями і посипаємо сіллю, залишаємо маринуватися, поки готується картопля. Його моєму, ріжемо на 4 частини і відварюємо до напівготовності, після чого перекладаємо в розігріту сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистої скоринки. У тому ж маслі обсмажуємо м’ясо — по 5 хвилин з кожного боку плюс 3 хвилини під кришкою на повільному вогні.

М’ясо по-купецькому

Складові:

  • свинина — 250-300 г;
  • помідори — 1 шт .;
  • печериці — 4 шт .;
  • твердий сир — 100 г;
  • майонез — 2 ст. л .;
  • сіль за смаком;
  • рослинне масло — 2 ст. л.

Свинину нарізати тонкими скибочками, як на шніцель. При бажанні можна м’ясо трохи відбити. Помідори ріжемо кільцями, кладемо на свинину, посипаємо тертим сиром. Зверху — тонкі слайси печериць і майонез. Запікаємо при температурі 180 градусів до готовності (приблизно 25 хвилин).

Салат «Перлина» з сьомгою і апельсинами

Для тих, хто не боїться кулінарних експериментів і любить грати зі смаками, поєднуючи непоєднуване. На новий рік свині — ідеальне блюдо.

Складові:

  • сьомга — 250 г;
  • твердий сир — 200 г;
  • апельсин — 1 шт .;
  • яйця — 4 шт .;
  • майонез — 3 ст. л .;
  • перепелине яйце — 1 шт .;
  • оливки — 5 шт.

Апельсин очистити, нарізати невеликими шматочками, кісточки видалити. Яйця відварити. Сир і білки яєць натерти на тертці. Половину риби нарізати дрібними кубиками. Викласти салат шарами — яйця, половина сиру, сьомга, апельсин, що залишився сир. Кожен шар промащувати тонким шаром майонезу. Натерти на дрібній тертці жовток. Руками надати салату форму купола і обсипати тертим жовтком. Нанести майонез у вигляді павутинки. Сьомгу, яку залишили для прикраси, нарізати тонкими слайсами і викласти на майонезну сітку. Зверху в центр покласти перепелине яйце, навколо нього — розрізані на дві частини оливки.

Бажаємо вам кулінарного натхнення і щасливого Нового року!

Посилання на основну публікацію