Зміст
Паски великодні – найсмачніші рецепти
Найсмачніший паску до Великодня
Паски за цим рецептом виходять ніжними і м’якими. Більш досвідченим господиням можна взяти рецепти приготування з розрахунку інгредієнтів на 1 літр молока, але початківцям кулінаром краще почати, як то кажуть з малого. Найголовніше, використовувати домашні курячі яйця, у яких яскраво-помаранчевий жовток, вони додадуть паскам жовтий відтінок. Отже, читаємо рецепт, дивимося фото і покроково печемо смачні паски.
Складові:
- 1 кг пшеничного борошна;
- 400 мл молока;
- 50 г живих дріжджів;
- 300 г цукрового піску;
- 300 г вершкового масла;
- 10 яєчних жовтків;
- 1 ч. Л. солі;
- 150 г родзинок;
- 150 г цукати;
- 1 пакетик ваніліну;
- 50 мл коньяку.
приготування:
- Всі продукти дістаємо з холоду завчасно, щоб вони були кімнатної температури, молочний напій також потрібно прогріти до температури тіла.
- У тепле молоко кришимо дріжджі, засипаємо ложку бурякового цукру і стакан муки, ретельно розмішуємо і залишаємо опару в теплі півгодини. Опара з дріжджами потрібна для того, щоб тісто вийшло пишним.
- В іншій ємності до білого розтираємо залишився цукровий пісок з м’яким вершковим продуктом і в отриману масу по одному вводимо жовтки, після кожного масу добре розмішуємо. Після підсипає ванілін з сіллю і ще раз все перемішуємо.
- Тепер вливаємо опару і вводимо борошно, яку просіюємо і не один раз, ретельно вимішуємо тісто і залишаємо його під кришкою в теплі на 45-50 хвилин.
- Цукати разом з родзинками замочуємо в коньяку, а потім відправляємо їх в уже добре піднялося тісто, розмішуємо і знову залишаємо відпочивати на 20-25 хвилин.
- Форми для запікання застилає змазаним маслом пергаментом, викладаємо тісто на 1/3 частину, накриваємо і чекаємо 20 хвилин, щоб тісто ще раз настоялося, але вже у формі.
- Розігріваємо духовку до 180 ° С і відправляємо паски. А тепер увага, точний час приготування сказати важко, все залежить від розміру форм і самої духовки. Тому, як тільки паски “виросли” і почали рум’янитися, від них не відходимо і готовність перевіряємо шпажкою.
- Готові паски охолоджуємо, прикрашаємо глазур’ю і різнобарвною посипкою.
Важливо!
Тісто для пасок потрібно довго і терпляче замішувати, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися, і випічка вийшла ніжною, а не дерев’яною.
Швидкий рецепт з сухими дріжджами
Паски – це завжди довгий процес випічки і якщо зовсім немає часу, то сьогодні є рецепти з фото приготування швидкої випічки з сухими дріжджами. Паски виходять такими ж смачними і повітряними.
Складові:
- 4,5 склянки борошна;
- 200 г вершкового масла;
- 1 стакан цукрового піску;
- 1,5 склянки молока;
- 3 яйця;
- 1 ч. Л. сухих дріжджів;
- 3 ст. л. родзинок.
приготування:
- На водяній бані прогреваем півсклянки молочного напою, розмішуємо дріжджі і даємо час, щоб вони розійшлися.
- Час, що залишився молоко доводимо майже до кипіння. Беремо буряковий цукор, дві ложки відсипатися в іншу ємність, решта відправляємо в гаряче молоко і добре розмішуємо.
- В солодке молоко вводимо розтоплений вершковий продукт і суміш з розведеними сухими дріжджами, розмішуємо і порційно вводимо просіяне борошно, вимішуємо тісто.
- Ізюм на 15 хвилин запарюємо в окропі, а після просушуємо.
- Беремо яйця, ділимо на білки і жовтки, останні розтираємо з залишеним цукром, а білки збиваємо в стійку піну.
- Тепер в тісто вводимо жовтки, потім вводимо білкову масу, добре все вимішуємо і останнім додаємо ізюм, ще раз вимішуємо, розкладаємо тісто по змазаним маслом формочках і печемо паски приблизно від 30 до 40 хвилин при температурі 180 ° С.
На замітку!
Будь-яка випічка потребує прянощах, але в тесті для пасок їх не повинно бути багато, інакше вони переб’ють смак. Тут підійде ваніль, мускат, кардамон, а ось куркума або шафран додадуть паскам приємний колір.
Сирний паску в мультиварці
На Велике свято традиційно печуть паски і готують сирні паски, але є такі рецепти приготування випічки, як паски з сиром. Здобна сирна випічка обов’язково всім припаде до душі, а ось спростити процес приготування можна, якщо взяти рецепти з фото і спекти великодні паски в мультиварці.
Складові:
- 150 г жирного сиру;
- 150 г цукрового піску;
- 120 мл сметани;
- 500 г борошна;
- 11 г сухих дріжджів;
- 2 яйця;
- 100 г вершкового масла;
- 1 г ваніліну;
- 50 г горіхів;
- 50 г цукати;
- 50 г родзинок;
- 0,5 ч. Л. солі.
приготування:
- У чашу блендера закладаємо відразу сирний і вершковий розм’якшений продукт, вбиваємо яйця, кладемо сметану, засипаємо цукор з сіллю і ваніліном, і просто все збиваємо до однорідності.
- В отриману масу підсипає сухі дріжджі і порційно вводимо борошно, вимішуємо туге, пластичне і густе тісто.
- Кладемо тісто в чашу мультиварки, вибираємо режим «Йогурт» або «Мультіповар», встановивши температуру 40 ° С і протягом 1,5 години.
- Після в піднялося тісто додаємо цукати, попередньо запарені родзинки і порубані горіхи, вимішуємо і чим довше, тим тісто більше насититься киснем.
- Знову відправляємо тісто на підйом на 1,5 години, а потім вже випікаємо або в чаші або в окремих формочках.
- Печемо паски в режимі «Випічка» 50 хвилин у формочках і трохи довше в загальній чаші.
- Готову пасхальну випічку прикрашаємо глазур’ю і кольоровою посипкою.
Порада!
Що робити якщо паску засох. Все просто, нарізаємо на скибочки, кладемо в форму, з яєць, молока, цукру і цедри лимона робимо заливку, якій поливаємо шматочки засохлого паски. Чекаємо 20 хвилин, а потім запікаємо 40 хвилин, температура 180 ° С. Подаємо зі згущеним молоком, варенням або просто посипаємо цукровою пудрою.
заварний паску
Паски можна спекти з заварного тіста, яке замішується на окропі і від цього випічка виходить ніжною і повітряної, як на фото. Багато господинь відзначають, що саме такі рецепти приготування святкової паски навіть краще і смачніше.
Інгредієнти для опари:
- 1,5 склянки вершків;
- 3 ст. л. борошна;
- 50 г свіжих дріжджів;
- 2 ст. л. цукрового піску.
Для тіста:
- 6 яєчних жовтків;
- 4 яєчних білка;
- 1 стакан цукрового піску;
- 2 ч. Л. ванільного цукру;
- 150 г вершкового масла;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- дрібка солі;
- 1 ст. л. рома (горілки або коньяку);
- 5 склянок борошна;
- 50 г родзинок;
- будь-які горіхи за бажанням.
приготування:
- Склянка вершків доводимо до кипіння, засипаємо третину склянки борошна, швидко все розмішуємо і охолоджуємо до 35 ° С.
- Поки вершкова заготівля остигає, в вершки кришимо дріжджі і підсипає цукор.
- Як тільки дріжджі розтопляться, вливаємо вершкову заготовку і добре все розмішуємо, залишаємо опару в теплі на 1,5 години.
- Жовтки до консистенції густої сметани розтираємо з двома видами цукру, яєчні білки збиваємо з сіллю до отримання стійкої піни.
- В опару вливаємо суміш з жовтків, розмішуємо, потім кладемо м’який вершковий продукт, ще раз перемішуємо, слідом вливаємо будь-який алкоголь, масло і акуратно втручаємося білкову піну. Тут ніяких міксерів, тільки ручна робота.
- Тепер тільки залишилося ввести муку і замісити тісто, час на заміс потрібно від 15 до 25 хвилин. Основа для пасок повинна підійти, тому залишаємо її в теплі на 1,5-2 години.
- Після додаємо в тісто замочений ізюм і при бажанні подрібнені горіхи, ще раз обминали тісто руками, розкладаємо по формах, чекаємо 20 хвилин і відправляємо в духовку на 40-60 хвилин, температура 180 ° С.
- Готові паски прикрашаємо за своїм бажанням.
Важливо!
Для тіста беремо тільки справжнє вершкове масло, ніякого спреда, тому дивимося на якість і на жирність, що не менше 82,5%.
Шоколадний паску
Для тих, хто не уявляє святковий стіл без шоколадної випічки, є і такі рецепти приготування, як паски з какао. Випічка виходить ароматною, зі смаком справжнього шоколаду і красивою, як на фото.
Складові:
- 260 г борошна;
- 2 яйця;
- 7 г сухих дріжджів;
- 50 г какао;
- 100 мл молока;
- 20 г вершкового масла;
- 150 г цукрового піску;
- 60 мл води;
- 50 г чорного родзинок;
- 50 г сушеної журавлини;
- 1 ч. Л. меленої гвоздики;
- 1 ч. Л. меленого кардамону;
- мелений мускатний горіх за смаком;
- 8 г меленої кориці;
- дрібка солі.
приготування:
- У сотейник виливаємо воду, засипаємо какао, цукор-пісок і сіль, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і відразу прибираємо з плити.
- В отриману шоколадну суміш кладемо масло, вливаємо тепле молоко і яйця, але тільки жовтки, розмішуємо до однорідності.
- Тепер додаємо всі спеції за списком, вводимо борошно з сухими дріжджами, добре вимішуємо тісто і залишаємо його расстойку на 1-1,5 години.
- У тісто засипаємо журавлину з родзинками і вводимо збиті до стійкої піни білки, ще раз перемішуємо і даємо тесту відпочити також в теплі ще 15-20 хвилин.
- Розкладаємо тісто по промасленим формочках, даємо півгодини на расстойку, а потім відправляємо в духовку. Печемо 10 хвилин при температурі 100 ° С і 40 хвилин при 180 ° С.
- Шоколадні пасхальні паски прикрашаємо глазур’ю, посипкою або малюємо візерунки за допомогою гелевих олівців.
На замітку!
Є й такі цікаві варіанти з фото приготування пасхальної випічки, де використовується білий шоколад. Особливість покрокового рецепта в тому, що шоколад не розтоплюють, а кришать на дрібні шматочки і кладуть в уже замішане тісто.
Паски можна купити готові в будь-якому магазині, але домашня випічка завжди смачніше. Тим більше що запропоновані фото рецепти приготування просто підштовхують до того, щоб їх обов’язково спекти на Великдень і тим самим порадувати рідних і здивувати гостей красивим, смачним і ароматним святковим паскою.