Паски великодні: рецепти приготування з фото, найсмачніші

Паски великодні – найсмачніші рецепти

Найсмачніший паску до Великодня

Паски за цим рецептом виходять ніжними і м’якими. Більш досвідченим господиням можна взяти рецепти приготування з розрахунку інгредієнтів на 1 літр молока, але початківцям кулінаром краще почати, як то кажуть з малого. Найголовніше, використовувати домашні курячі яйця, у яких яскраво-помаранчевий жовток, вони додадуть паскам жовтий відтінок. Отже, читаємо рецепт, дивимося фото і покроково печемо смачні паски.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

Складові:

  • 1 кг пшеничного борошна;
  • 400 мл молока;
  • 50 г живих дріжджів;
  • 300 г цукрового піску;
  • 300 г вершкового масла;
  • 10 яєчних жовтків;
  • 1 ч. Л. солі;
  • 150 г родзинок;
  • 150 г цукати;
  • 1 пакетик ваніліну;
  • 50 мл коньяку.

приготування:

  • Всі продукти дістаємо з холоду завчасно, щоб вони були кімнатної температури, молочний напій також потрібно прогріти до температури тіла.
  • У тепле молоко кришимо дріжджі, засипаємо ложку бурякового цукру і стакан муки, ретельно розмішуємо і залишаємо опару в теплі півгодини. Опара з дріжджами потрібна для того, щоб тісто вийшло пишним.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • В іншій ємності до білого розтираємо залишився цукровий пісок з м’яким вершковим продуктом і в отриману масу по одному вводимо жовтки, після кожного масу добре розмішуємо. Після підсипає ванілін з сіллю і ще раз все перемішуємо.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Тепер вливаємо опару і вводимо борошно, яку просіюємо і не один раз, ретельно вимішуємо тісто і залишаємо його під кришкою в теплі на 45-50 хвилин.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Цукати разом з родзинками замочуємо в коньяку, а потім відправляємо їх в уже добре піднялося тісто, розмішуємо і знову залишаємо відпочивати на 20-25 хвилин.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Форми для запікання застилає змазаним маслом пергаментом, викладаємо тісто на 1/3 частину, накриваємо і чекаємо 20 хвилин, щоб тісто ще раз настоялося, але вже у формі.
  • Розігріваємо духовку до 180 ° С і відправляємо паски. А тепер увага, точний час приготування сказати важко, все залежить від розміру форм і самої духовки. Тому, як тільки паски “виросли” і почали рум’янитися, від них не відходимо і готовність перевіряємо шпажкою.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Готові паски охолоджуємо, прикрашаємо глазур’ю і різнобарвною посипкою.

Важливо! 

Тісто для пасок потрібно довго і терпляче замішувати, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися, і випічка вийшла ніжною, а не дерев’яною.

Швидкий рецепт з сухими дріжджами

Паски – це завжди довгий процес випічки і якщо зовсім немає часу, то сьогодні є рецепти з фото приготування швидкої випічки з сухими дріжджами. Паски виходять такими ж смачними і повітряними.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

Складові:

  • 4,5 склянки борошна;
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 стакан цукрового піску;
  • 1,5 склянки молока;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. Л. сухих дріжджів;
  • 3 ст. л. родзинок.

приготування:

  • На водяній бані прогреваем півсклянки молочного напою, розмішуємо дріжджі і даємо час, щоб вони розійшлися.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Час, що залишився молоко доводимо майже до кипіння. Беремо буряковий цукор, дві ложки відсипатися в іншу ємність, решта відправляємо в гаряче молоко і добре розмішуємо.
  • В солодке молоко вводимо розтоплений вершковий продукт і суміш з розведеними сухими дріжджами, розмішуємо і порційно вводимо просіяне борошно, вимішуємо тісто.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Ізюм на 15 хвилин запарюємо в окропі, а після просушуємо.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Беремо яйця, ділимо на білки і жовтки, останні розтираємо з залишеним цукром, а білки збиваємо в стійку піну.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Тепер в тісто вводимо жовтки, потім вводимо білкову масу, добре все вимішуємо і останнім додаємо ізюм, ще раз вимішуємо, розкладаємо тісто по змазаним маслом формочках і печемо паски приблизно від 30 до 40 хвилин при температурі 180 ° С.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

На замітку! 

Будь-яка випічка потребує прянощах, але в тесті для пасок їх не повинно бути багато, інакше вони переб’ють смак. Тут підійде ваніль, мускат, кардамон, а ось куркума або шафран додадуть паскам приємний колір.

Сирний паску в мультиварці

На Велике свято традиційно печуть паски і готують сирні паски, але є такі рецепти приготування випічки, як паски з сиром. Здобна сирна випічка обов’язково всім припаде до душі, а ось спростити процес приготування можна, якщо взяти рецепти з фото і спекти великодні паски в мультиварці.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

Складові:

  • 150 г жирного сиру;
  • 150 г цукрового піску;
  • 120 мл сметани;
  • 500 г борошна;
  • 11 г сухих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 г ваніліну;
  • 50 г горіхів;
  • 50 г цукати;
  • 50 г родзинок;
  • 0,5 ч. Л. солі.

приготування:

  • У чашу блендера закладаємо відразу сирний і вершковий розм’якшений продукт, вбиваємо яйця, кладемо сметану, засипаємо цукор з сіллю і ваніліном, і просто все збиваємо до однорідності.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • В отриману масу підсипає сухі дріжджі і порційно вводимо борошно, вимішуємо туге, пластичне і густе тісто.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Кладемо тісто в чашу мультиварки, вибираємо режим «Йогурт» або «Мультіповар», встановивши температуру 40 ° С і протягом 1,5 години.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Після в піднялося тісто додаємо цукати, попередньо запарені родзинки і порубані горіхи, вимішуємо і чим довше, тим тісто більше насититься киснем.
  • Знову відправляємо тісто на підйом на 1,5 години, а потім вже випікаємо або в чаші або в окремих формочках.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Печемо паски в режимі «Випічка» 50 хвилин у формочках і трохи довше в загальній чаші.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Готову пасхальну випічку прикрашаємо глазур’ю і кольоровою посипкою.

Порада!

Що робити якщо паску засох. Все просто, нарізаємо на скибочки, кладемо в форму, з яєць, молока, цукру і цедри лимона робимо заливку, якій поливаємо шматочки засохлого паски. Чекаємо 20 хвилин, а потім запікаємо 40 хвилин, температура 180 ° С. Подаємо зі згущеним молоком, варенням або просто посипаємо цукровою пудрою.

заварний паску

Паски можна спекти з заварного тіста, яке замішується на окропі і від цього випічка виходить ніжною і повітряної, як на фото. Багато господинь відзначають, що саме такі рецепти приготування святкової паски навіть краще і смачніше.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

Інгредієнти для опари:

  • 1,5 склянки вершків;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 50 г свіжих дріжджів;
  • 2 ст. л. цукрового піску.

Для тіста:

  • 6 яєчних жовтків;
  • 4 яєчних білка;
  • 1 стакан цукрового піску;
  • 2 ч. Л. ванільного цукру;
  • 150 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • дрібка солі;
  • 1 ст. л. рома (горілки або коньяку);
  • 5 склянок борошна;
  • 50 г родзинок;
  • будь-які горіхи за бажанням.

приготування:

  • Склянка вершків доводимо до кипіння, засипаємо третину склянки борошна, швидко все розмішуємо і охолоджуємо до 35 ° С.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Поки вершкова заготівля остигає, в вершки кришимо дріжджі і підсипає цукор.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Як тільки дріжджі розтопляться, вливаємо вершкову заготовку і добре все розмішуємо, залишаємо опару в теплі на 1,5 години.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Жовтки до консистенції густої сметани розтираємо з двома видами цукру, яєчні білки збиваємо з сіллю до отримання стійкої піни.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • В опару вливаємо суміш з жовтків, розмішуємо, потім кладемо м’який вершковий продукт, ще раз перемішуємо, слідом вливаємо будь-який алкоголь, масло і акуратно втручаємося білкову піну. Тут ніяких міксерів, тільки ручна робота.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Тепер тільки залишилося ввести муку і замісити тісто, час на заміс потрібно від 15 до 25 хвилин. Основа для пасок повинна підійти, тому залишаємо її в теплі на 1,5-2 години.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Після додаємо в тісто замочений ізюм і при бажанні подрібнені горіхи, ще раз обминали тісто руками, розкладаємо по формах, чекаємо 20 хвилин і відправляємо в духовку на 40-60 хвилин, температура 180 ° С.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

Паски великодні - найсмачніші рецепти

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Готові паски прикрашаємо за своїм бажанням.

Важливо!

Для тіста беремо тільки справжнє вершкове масло, ніякого спреда, тому дивимося на якість і на жирність, що не менше 82,5%.

Шоколадний паску

Для тих, хто не уявляє святковий стіл без шоколадної випічки, є і такі рецепти приготування, як паски з какао. Випічка виходить ароматною, зі смаком справжнього шоколаду і красивою, як на фото.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

Складові:

  • 260 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 50 г какао;
  • 100 мл молока;
  • 20 г вершкового масла;
  • 150 г цукрового піску;
  • 60 мл води;
  • 50 г чорного родзинок;
  • 50 г сушеної журавлини;
  • 1 ч. Л. меленої гвоздики;
  • 1 ч. Л. меленого кардамону;
  • мелений мускатний горіх за смаком;
  • 8 г меленої кориці;
  • дрібка солі.

приготування:

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • У сотейник виливаємо воду, засипаємо какао, цукор-пісок і сіль, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і відразу прибираємо з плити.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • В отриману шоколадну суміш кладемо масло, вливаємо тепле молоко і яйця, але тільки жовтки, розмішуємо до однорідності.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Тепер додаємо всі спеції за списком, вводимо борошно з сухими дріжджами, добре вимішуємо тісто і залишаємо його расстойку на 1-1,5 години.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • У тісто засипаємо журавлину з родзинками і вводимо збиті до стійкої піни білки, ще раз перемішуємо і даємо тесту відпочити також в теплі ще 15-20 хвилин.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Розкладаємо тісто по промасленим формочках, даємо півгодини на расстойку, а потім відправляємо в духовку. Печемо 10 хвилин при температурі 100 ° С і 40 хвилин при 180 ° С.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

Паски великодні - найсмачніші рецепти

  • Шоколадні пасхальні паски прикрашаємо глазур’ю, посипкою або малюємо візерунки за допомогою гелевих олівців.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

Паски великодні - найсмачніші рецепти

На замітку! 

Є й такі цікаві варіанти з фото приготування пасхальної випічки, де використовується білий шоколад. Особливість покрокового рецепта в тому, що шоколад не розтоплюють, а кришать на дрібні шматочки і кладуть в уже замішане тісто.

Паски великодні - найсмачніші рецепти

Паски можна купити готові в будь-якому магазині, але домашня випічка завжди смачніше. Тим більше що запропоновані фото рецепти приготування просто підштовхують до того, щоб їх обов’язково спекти на Великдень і тим самим порадувати рідних і здивувати гостей красивим, смачним і ароматним святковим паскою.

Посилання на основну публікацію