Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Складання меню: основні рекомендації

А ось що обов’язково повинно бути на столі, щоб Новий рік був вдалим:

  • гриби всіх видів, ягоди і зернові;
  • риба і птиця;
  • всіляка зелень;
  • овочі і коренеплоди;
  • фрукти, включаючи екзотичні;
  • горіхи.

Особливу увагу приділіть закусок. Цього разу можна не боятися приготувати велику кількість страв на тиждень вперед – свині такий достаток припаде до смаку. При складанні меню враховуйте те, з ким ви збираєтеся зустрічати свято.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

удвох

Романтичний Новорічна вечеря не передбачає рясного застілля, тому можна обмежитися закусками, парою салатів і десертом. Зверніть увагу на рецепт бананового лікеру, волованов (рецепт з фото дивіться нижче) і чорних млинчиків з червоною ікрою. Приготуйте хоча б одне блюдо з морепродуктами, а в десерт Обов’язково вкажіть гіркий шоколад – ці продукти вважаються кращими харчовими афродизіаками.

В компанії

Для вечірки в компанії друзів вибирайте рецепти поситнее: качку, запечену в духовці, скумбрію або фаршировану яблуками і курагою курячу грудку. Приготуйте більше закусок, ніж салатів – все одно ви не будете довго сидіти за столом.

Важливо і місце проведення вечірки – на природі замість шашликів посмажте стейки з сьомги на решітці, будинки запечіть в духовці птицю, а якщо ви збираєтеся відправитися вночі в клуб, приготуйте побільше салатів, нарізок і легких овочевих стартерів, адже набивати шлунок перед танцями – погана ідея .

В колі сім’ї

Сімейний новорічна вечеря без традиційного кексу з сухофруктами – злочин! Відтворіть атмосферу старих новорічних фільмів, адже олів’є з куркою, заливна риба і оселедець під шубою – саме ті страви, які потрібно поставити на стіл, щоб привернути удачу. Бутерброди зі шпротами і яйцем на підсмажених шматочках хліба теж припадуть як не можна до речі, а замість газованої води пийте компот з мандаринів (клік) – смачно, корисно і святково.

Щоб не ламати голову над меню на новий рік 2019 і не думати в черговий раз про те, що б приготувати смачне, нове і цікаве, ловите найсвіжішу добірку легких і оригінальних рецептів на будь-який сценарій святкового вечора!

Волован з трьома начинками

Волован – пікантна французька закуска з листкового тіста з несолодкої начинкою, схожа на тарталетки. Від останньої воловани відрізняються тим, що тісто для них випікається у вигляді високої порожнистої башточки, а не плоскої тарілки. Принцип при цьому не змінюється – начинити закуску можна чим завгодно. На новорічному столі в рік жовтого земляного свині особливо вдалими будуть воловани з білими грибами, червоною ікрою і куркою з чорносливом.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

тісто

Вам буде потрібно 500 г листкового дріжджового тіста, 4 ст.л. рослинного масла і 1 куряче яйце.

Разморозьте тісто і розділіть пласти, які не розгортайте. Чаркою або склянкою (не більше 5-и сантиметрів в діаметрі) виріжте кружечки і зробіть в кожному з них поглиблення за допомогою кришечки від будь-якого газованого напою. Жовток збийте до білого. Застеліть деко пекарської папером, змастіть її маслом і викладіть кружечки так, щоб між ними залишалося досить місця. Покрийте майбутні воловани збитим жовтком, випікайте в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Готові башточки з тіста необхідно охолодити і перекласти в сухий щільно закритий контейнер, начинку додайте безпосередньо перед подачею на стіл.

Начина №1 Білі гриби

Складові:

  • білі гриби – 150 г;
  • сметана – 3 столові ложки;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • пармезан – 200 г;
  • оливкова олія – ​​20 г.

Гриби промити і нарізати дрібними кубиками, цибулю подрібнити. Обсмажити цибулю до світло-золотистого кольору, додати гриби, смажити до готовності.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Додати сметану, сіль і перець за смаком. Зменшити вогонь до мінімуму, тушкувати ще 3-4 хвилини. Зняти з вогню, додати пармезан, перемішати, накрити кришкою.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Начинка №2 Ікра

В остиглі воловани викласти сирний сир, додати червону ікру, прикрасити гілочкою кропу.

Начинка №3 Курка з чорносливом

Складові:

  • 100 г відвареного курячого філе;
  • 50 г чорносливу;
  • 25 г сиру;
  • 2 варені яйця;
  • огірок;
  • майонез (3-4 столові ложки);
  • волоські горіхи або міні-моцарелла для прикраси.

Куряче філе, чорнослив, огірки і яйця нарізати однаковими за розміром кубиками, сир натерти на крупній тертці. Змішати всі складові в мисці, посолити, поперчити за смаком, додати майонез (в кількості орієнтуйтеся на свій смак і необхідну консистенцію). Готові воловани прикрасити половинками волоських горіхів або кульками міні-моцарели.

Всі начинки готуються заздалегідь (але в день подачі на стіл) і викладаються в кошики з тіста безпосередньо перед початком вечері (інакше тісто просочиться і розмокне).

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Рулет зі скумбрії з овочами і желатином

Рулет повинен настоятися в холодильнику не менше 10-ї години, тому готувати його переважно за день до заходу.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Інгредієнти (на 6 порцій):

  • скумбрія свіжоморожена – 2 шт .;
  • цибуля ріпчаста – 120 г;
  • морква – 90 г;
  • огірок солоний – 65 г;
  • яйце куряче – 2 шт .;
  • зелень (цибуля, петрушка, кріп) – 25 г;
  • желатин – 15 г;
  • вершкове, рослинне масло для пасерування;
  • сіль, перець за смаком;
  • паприка (солодка).

приготування:

Відрізати 160 см харчової плівки і скласти в 4 рази. Покласти отриманий щільний лист на стіл і посипати цукровою паприкою.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Скумбрію розморозити, розрізати уздовж спинки, відрізати хвіст, голову, плавники, видалити хребет і нутрощі. Рибу промити під струменем води, витягти залишилися кісточки, викласти на плівку шкірою вниз. Посипати сіллю, перцем і частиною желатину (1.5 чайні ложки).

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Моркву натерти на крупній тертці і викласти на скумбрію рівним шаром.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Лук пасерувати в рослинному і вершковому маслі до світло-золотистого кольору, остудити, викласти на моркву.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Яйця зварити круто, натерти на дрібній тертці, викласти на цибулю.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Солоні огірки дрібно порубати або натерти на крупній тертці, викласти наступним шаром.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Посипати блюдо рубаною зеленню, сіллю, перцем і залишилися желатином.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Загорнути напівготове блюдо в щільний рулет, краї туго затягнути ниткою, обернути декількома додатковими шарами харчової плівки.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Акуратно перекласти рулет в каструлю з гарячою водою, довести до кипіння на повільному вогні, варити 35 хвилин.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Дістати рулет з каструлі, остудити і прибрати в холодильник не менше, ніж на 10 годин.

Зняти плівку, нарізати товстими скибочками.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Горбуша, солона під сьомгу

Обидві риби вважаються червоними і входять в сімейство лососевих, але різниця між ними є як в ціні, так і в смакових якостях. Однак досвідчені кухарі можуть засолити горбушу так, що відрізнити її від сьомги не зможе жоден гурман. Хоча, складність полягає в основному не в засолюванні, а в нарізці – м’ясо сьомги більш щільне, тому зовнішній вигляд скибочок сильно відрізняється.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Складові:

  • свіжа або заморожена горбуша – 1 кг;
  • сіль – 60 г;
  • цукор – 25 г.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Засолка горбуші займає 12 годин, після чого вона зберігається в холодильнику до 4-х днів (на 4-1 день дозволяється перекласти рибу в морозильну камеру і зберігати ще 14-30 днів).

приготування:

Відрізати голову, хвіст, плавники, зяброві дуги, витягти нутрощі, хребет і кістки.

Промити залишилася філейну частину, обсушити за допомогою паперового рушника.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Нарізати рибу порційними шматочками, викласти в каструлю або глибоку тарілку.

Засипати шматочки цукром і сіллю, ретельно перемішати.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Накрити рибу тарілкою, зверху поставити прес, підійде трилітрова банка, наповнена водою.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Прибрати в холодильник на 12 годин, після чого маринад злити, а шматочки викласти на тарілку.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Чорні млинці з червоною ікрою

Смак і колір страви буде залежати від барвника: натуральні чорнило каракатиці не фарбує тісто в кипельно-чорний, надають йому рибний запах (в даному випадку це плюс) і солонуватий присмак. Переважно використовувати їх. Альтернативний варіант – чорний харчовий барвник без смаку і запаху (колір млинців вийде більш насиченим).

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Складові:

  • чорнило каракатиці – 4 г (або барвник, як зазначено в способі застосування);
  • борошно – 120 г;
  • яйце – 1 шт;
  • молоко – 200 мл;
  • цукор – 1 ч. л .;
  • вершковий сир – 100 г;
  • сіль – 1 ч. л .;
  • ікра червона.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

приготування:

Яйце, що не збиваючи, змішати з сіллю і цукром.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Влити молоко, перемішати віночком.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Додати чорнило каракатиці.

Повільно ввести просіяне борошно, постійно помішуючи віночком.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Перемішати до однорідного кольору і консистенції.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Випікати на розігрітій сковороді, змащеній олією, чи не зажарювати.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Кожен млинець змастити вершковим сиром з одного боку.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Два протилежних краю підігнути до центру, але так, щоб вони не стикалися один з одним, загорнути млинець в рулет.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Рулети розрізати навпіл, викласти на тарілку зрізом вниз, додати на кожен млинець чайну ложку ікри, прикрасити гілочками кропу і скибочками лимона.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Салат з сьомги з помідорами

Сьомгу в цьому рецепті можна замінити будь-який інший червоною рибою (горбуша, лосось, кета). Також цей салат підходить для начинки волованов (рецепт вище). У рецепті описано приготування салату шарами через формувальне кільце, але допускається змішування інгредієнтів в простій мисці. Для всіх компонентів виконується нарізка конкассе (великими кубиками).

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Інгредієнти (на 2 порції):

  • сьомга солона – 150 г;
  • помідори – 2 шт .;
  • яйця курячі – 2 шт .;
  • твердий сир – 80 г;
  • зелена цибуля – 10 пір’я;
  • майонез – 4 ст. л .;
  • сіль, перець – за смаком.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

приготування:

Нарізати сьомгу, помідори, яйця і сир. Зелену цибулю дрібно нашаткувати. Якщо при нарізці томатів виділилося занадто багато соку, злити.

Викласти салат шарами: помідор, зелена цибуля, риба, яйця, сир. Промащувати майонезом кожен другий шар, кожен шар – солити і перчити за смаком.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Посипати салат зеленою цибулею для прикраси, покласти часточку лимона і кілька Горошків чорного перцю.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Салат «Різдвяний вінок» зі свічками

По суті, це звичайний крабовий салат, оформлений в новорічній тематиці. Подібним чином можна викласти практично будь-який салат з майонезом, але будьте обережні зі свічками – крабові палички, з яких вони готуються, поєднуються за смаком не з усіма продуктами.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Складові:

  • крабові палички – 150 г;
  • яйця – 3 шт .;
  • огірки свіжі – 15 г;
  • кукурудза консервована – 150 г;
  • майонез – 150 г;
  • кріп – 1 середній пучок;
  • сіль, перець – за смаком.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Яйця зварити круто, 4 крабові палички відкласти для свічок, а решта нарізати кубиками. Злити рідину з банки з консервованою кукурудзою, зерна перекласти в глибоку миску. Додати нарізані кубиками крабові палички, огірки, яйця. Посолити, поперчити, заправити майонезом і перемішати.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Викласти на велику тарілку у формі кільця, поставивши в центр блюда стакан. Зверху укласти гілочки кропу так, щоб під ними практично не було видно салату.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Від однієї з відкладених для свічок крабових паличок відрізати невелику смужку. Вирізати 4 трикутника, які будуть виконувати роль гніту. У кожній паличці зробіть невеликий надріз, закріпити в нього гніт.

Прикрасити готовий салат свічками з крабових паличок безпосередньо перед подачею на стіл.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Качка з апельсинами в духовці

Класичний новорічний рецепт, максимально простий у виконанні. До речі, м’ясо качки містить ненасичені жирні кислоти, особливо корисні дівчатам.

Складові:

  • качка (тушка) – до 1.5 кг;
  • апельсини – 2 шт .;
  • яблука зелені – 1 шт .;
  • мед – 3 ч. л .;
  • сіль, перець – за смаком.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

приготування:

  1. З тушки зрізати зайвий жир (не викидати), видалити підкрилки і шию (шкурку підвернути всередину надрізу).
  2. Половину яблука і 1 апельсин нарізати великими кубиками зі сторонами приблизно 1.5-2 см., Перекласти в миску, додати чайну ложку меду, змішати.
  3. Качку натерти сіллю і перцем всередині і зовні, залишити просолюється на 1 годину.
  4. Начинити качку сумішшю фруктів, розріз зашити кулінарною ниткою. Залишилися медом промазати качку зверху.
  5. У сотейник викласти послідовно: качиний жир, качку, близько тушки – залишилися фрукти, нарізані великими шматочками.
  6. Запікати качку в гарячій духовці 1.5 години. В середині процесу дістати качку з духовки і полити на дні сотейника жиром.
  7. Перед тим, як діставати качку з духовки, перевірити її на готовність, проткнув тушку шпажкою: якщо сік прозорий, духовку вимкнути, блюдо залишити в ній ще на 10 хвилин. Якщо качка не готова – продовжуємо запікати, періодично перевіряючи шпажкою.

Запечена в духовці скумбрія з гірчицею

У рецепті описаний спосіб приготування риби, гарнір можна вибрати самостійно. Скумбрію ідеально доповнюють овочі на пару або на грилі або смажений до хрусткої скоринки молода картопля.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Складові:

  • скумбрія свіжоморожена – 1 шт .;
  • майонез – 2 ст. л .;
  • дижонская гірчиця – 2 ст. л .;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • лимон – ½ шт .;
  • лавровий лист – 1 шт .;
  • масло рослинне – 1 ст. л .;
  • сіль, перець – за смаком.

Скумбрію розморозити, відрізати плавники, голову і хвіст, зняти чорну плівку з внутрішньої сторони, промити і просушити паперовим рушником. Нарізати невеликими шматками.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

У глибокій мисці змішати майонез і гірчицю, додати шматочки скумбрії і перемішати.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Дно форми для запікання або лист фольги змастити маслом, викласти нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю, слайси лимона, додати лавровий лист і присипати перцем.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Скумбрію викласти на цибульний-лимонну подушку, при бажанні можна посипати рубаною зеленню. Герметично запечатати фольгою і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Зняти фольгу і пекти ще 2-3 хвилини.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Куряча грудка з яблуком і курагою

У цьому рецепті, на відміну від попереднього, не обов’язково використовувати дорогу діжонську гірчицю, підійде «російська» чи баварська.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Складові:

  • грудка куряча – 260 г .;
  • курага – 5-6 шт .;
  • зелене яблуко – 1 шт .;
  • червона цибуля – ½ шт .;
  • часник – 2 зубчики;
  • гранульований часник – ½ ч. л .;
  • перець чилі – за смаком;
  • гірчиця – ½ ч. л .;
  • вершки – 50 мл;
  • суміш перців – ⅓ ч. л .;
  • морська сіль – ⅓ ч. л.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

приготування:

Яблуко обрізати з чотирьох сторін, щоб вийшли круглі кільця без насіння. Цибулю нарізати тонкими кільцями.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Куряче філе промити і просушити, зробити кілька глибоких надрізів для начинки.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Гірчицю змішати з вершками і промазати отриманим соусом філе.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Посипати курку спеціями, заповнити розрізи яблуком, цибулею і курагою.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Перекласти начинений філе на шматок пекарської папери, вилити на нього залишився соус, загорнути вільними краями пергаменту.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Грудку, загорнуту в пергамент, обернути фольгою і пекти 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Розрізати фольгу і пекарські папір зверху, піч ще 7 хвилин у відкритому вигляді.

Гарячу курячу грудку можна полити гранатовим соусом.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Різдвяний кекс з мандаринами

Цей десерт особливо подобається дітям, так як бісквіт в процесі випікання набуває яскраво-жовтий колір (без барвників).

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Складові:

  • вершкове масло – 150 г;
  • яйця – 3 шт .;
  • цукор – 135 г;
  • мандарини – 3 шт .;
  • цукати – 100 г;
  • коньяк – 2 ст. л .;
  • розпушувач – 1 ч. л .;
  • цукрова пудра – 1 ст. л .;
  • цедра лимона для прикраси.

приготування:

Два мандарина очистити, розібрати на дольки, викласти на тарілку, залишити підсушитися на одну годину. Якщо в мандаринах є кісточки, акуратно їх видалити.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Цукати залити коньяком і залишити на 30 хвилин.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

У сковороді розтопити 20 г вершкового масла і акуратно ввести 1 ч. Л. цукрового піску. Викласти часточки мандарина і обсмажувати по 2 хвилини з кожного боку. Часточки можна перемішувати лопаткою, потрібно перевертати кожну окремо. Перекласти на тарілку і остудити.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

На цю ж сковороду, поки вона не встигла охолонути, викласти цукати і тримати, поки не випарується волога (допускається підсушити на повільному вогні).

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло (130 г) перекласти в глибоку миску, додати 125 г цукру і збити до білого кольору. Не припиняючи збивати, вводити по одному яйця, що залишилися.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

У яєчно-масляну суміш додати розпушувач, потім просіяне борошно. Збивати до однорідної консистенції.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

У тісто додати цукати, перемішати.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

У змащену форму для кексів влити третину тесту і викласти половину мандаринових часточок. Залити другий третю тесту, викласти залишилися мандарини, вилити залишки тіста в форму.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Випікати 40-50 хвилин при температурі 180 градусів. Остиглий кекс посипати цукровою пудрою і цедрою лимона.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Тірамісу без яєць з вершками і маскарпоне

Цей десерт потрібно готувати заздалегідь, щоб бісквіт встиг просочитися, але так, щоб він не встиг розмокнути. Наприклад, якщо ви плануєте подати його до столу в новорічну ніч, починайте підготовку рано вранці 31-го грудня.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Складові:

  • сир маскарпоне – 300 г;
  • лікер «амаретто» або «бейліс» – 3 мл;
  • вершки 33% – 150 мл;
  • печиво «савоярді» – 200 г;
  • порошок какао – 25 г;
  • цукрова пудра – 50 г;
  • кава, цукор, м’ята.

Маскарпоне перекласти в глибоку миску, додати 25 г цукрової пудри, трохи збити ручним віночком. В окремій мисці збити міксером вершки з цукровою пудрою (додавати пудру не відразу, коли вершки почнуть густіти). Акуратно змішати вершки і сир ложкою або віночком, вершки при цьому не повинні впасти.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Зварити два подвійних еспресо (або просто міцну каву), додати лікер і цукор. Савоярді занурити в кави на 1-2 секунди і покласти на дно креманки (печінка можна розрізати на дві або три частини, щоб воно вмістилося на дно маленької креманки). Кількість печива в одному шарі буде залежати від обраної посуду.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

На шар савоярді викласти сирний крем, на нього – знову савоярді. Кількість шарів також залежить від висоти креманки, останнім викласти сирний крем.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Присипати какао-порошком, прикрасити листочком м’яти.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Торт «день і ніч»

На приготування торта піде 60 хвилин, всього вийде 8 порцій. Крем, зазначений в рецепті, можна замінити на вершковий або сирний.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Інгредієнти для тіста:

  • вершкове масло 82.5% – 250 г;
  • цукор – 200 г;
  • сметана – 130 г;
  • яйце – 3 шт .;
  • борошно – 210 г;
  • крупа манна – 40 г;
  • сода харчова – 1 ч. л .;
  • какао – 4 ст. л .;
  • сіль.

Інгредієнти для крему:

  • сметана 30% – 400 г;
  • цукор – 150 г;
  • кондитерська посипання, м’ята.

Вершкове масло розм’якшити, нарізати кубиками, скласти в глибоку миску.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Додати цукор, збити до отримання пишної світлої маси. Вбити яйця по одному. Додати сметану і дрібку солі, перемішати ложкою. Змішати пшеничне борошно, манку і соду, з’єднати сухі інгредієнти з рідкими.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Перемішати до однорідної консистенції, отримане тісто розділити на дві частини, в одну з них додати какао.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Випікати по черзі 30 хвилин при температурі 175 градусів. Остигнули бісквіти розрізати на коржі.

Для крему змішати сметану і цукор. Викладати коржі, чергуючи чорний з білим, кожен промащувати кремом. Останній корж промазати кремом, половину посипати какао-порошком. Прикрасити кондитерської посипкою і листочками м’яти. Прибрати на ніч в холодильник для просочення.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікавеМеню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікавеМеню на новий рік 2019: що готувати нове і цікавеМеню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Чорнослив, фарширований волоськими горіхами, в сметані

Кажуть, ця закуска неодмінно повинна бути на новорічному столі в рік жовтого земляного свині, щоб господині супроводжувала удача. Є різні рецепти фаршированого чорносливу, але для святкового столу найбільше підходить цей – швидкий і смачний.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Складові:

  • чорнослив – 200 г;
  • ядра волоських горіхів – велика жменя;
  • жирна сметана – 200 мл;
  • цукрова пудра – 3 ст. л.

Чорнослив залити окропом і настояти 10-15 хвилин (якщо сухофрукт не пересушити, просто промити водою).

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Кісточки видалити.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Наповнити чорнослив горіхами, викласти порційно в креманки або на велику тарілку і залити сметаною, змішаної з цукровою пудрою.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікавеМеню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Як приготувати 4 літри соку з 4-х апельсинів

Такий напій потрібно назвати скоріше нектаром, ніж соком, але на смак виходить незрівнянно. Лайфхак: якщо довести його до кипіння і додати трохи пряних спецій (гвоздика, бадьян, кориця), вийде смачний новорічний пунш.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Складові:

  • 4 великих апельсина;
  • цукор – 2 склянки;
  • сік лимона – 70 мл.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Апельсини обдати окропом, вимити з використанням щітки і прибрати в морозильну камеру на 5-8 годин. Розморозити, нарізати часточками, подрібнити в блендері.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Отриману кашку перекласти в трилітрову банку, додати цукор і лимонний сік, розмішати. Влити чисту фільтровану воду, прибрати в холодильник на 3 години, потім процідити і додати ще два літри води).

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Останні два літри додаються з метою економії, так що можна залишити ту кількість соку, яке вийшло на початку – 2 літри (так смачніше).

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Компот з мандаринів

На відміну від компоту з сухофруктів, він виходить яскравий і святковий на вигляд. Можна поекспериментувати зі смаком і додати прянощі: бадьян, гвоздику, корицю, інші цитрусові фрукти.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Складові:

  • мандарини – 8 шт .;
  • зелені яблука – 1 шт .;
  • лимон – 2 часточки;
  • цукор – 3 ст. л .;
  • кориця – 1 паличка (не обов’язково);
  • вода – 1 літр.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Яблуко вимити, видалити з нього серцевину, нарізати шматочками (по величині приблизно, як часточка мандарина).

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Мандарини очистити і нарізати (так вони дадуть максимум смаку і соку).

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Скласти фрукти в каструлю, додати цукор і корицю (за бажанням). Налити в каструлю 1 літр води і поставити на вогонь.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Довести до кипіння і варити 5 хвилин. Зняти з вогню, накрити кришкою. Коли компот повністю охолоне, процідити і охолодити в холодильнику.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Подавати в графині, додати часточки лимона і листочки м’яти для смаку і прикраси (не обов’язково).

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Банановий лікер в домашніх умовах

Приготування більшості лікарів займає більше місяця – їх потрібно довго наполягати, інакше смак буде посередній. Цей готується за 4 години, так що ви встигнете до свята, навіть якщо побачили рецепт 31-го грудня.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Складові:

  • горілка – 100 г;
  • банан – 1 шт .;
  • згущене молоко – 150 г;
  • молоко коров’яче пастеризоване – 60 г;
  • яйце – 1 шт.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Нарізати банан дрібними кубиками, додати яєчний білок, молоко і згущене молоко.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Подрібнити інгредієнти в блендері до отримання однорідної маси. Додати горілку і знову пробити блендером.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Смак лікеру буде залежати в основному від якості горілки, тому необхідно зняти пробу і за бажанням додати половину банана або трохи згущеного молока. Лікер перелити в пляшку і прибрати в холодильник на 3-4 години.

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

Меню на новий рік 2019: що готувати нове і цікаве

У цих рецептах для святкового столу є все, щоб скласти ідеальне новорічне меню 2019 – вони прекрасні і з точки зору астрології, і за смаком. Особливо ви оціните інгредієнти, які не доведеться шукати в паралельному всесвіті, вони прості і доступні, продаються в будь-якому супермаркеті і не вимагають неабияких кулінарних здібностей. З наступаючим і приємного вам апетиту!

Посилання на основну публікацію