Як відкрити банку: з кришкою, що загвинчується (скляну), консервну, алюмінієву – відкривачки і підручні засоби

Способи легко відкрити банку з кришкою, що загвинчується або консервну
Ось банку з смачним варенням. Воно гарне, смачне і таке привабливе. Так хочеться спробувати хоч одну ложечку, але банку чомусь не відкривається. Ми ставимо її на стіл, на підлогу, крутимо кришку руками, в рукавичках, через рушник – не піддається.
Способи легко відкрити банку з кришкою, що загвинчується або консервну

Чому не відкриваються

Закрутити кришку на скляній тарі нескладно, але от відкрити її важко з кількох причин:

  • ковзання (мокрі руки / кришка / сама банку);
  • низький тиск всередині тари;
  • прилипле вміст.

Як відкрити скляну банку з кришкою, що закручується

Найчастіше використовують відкривачку. Якщо її не виявилося під рукою, порушити вакуум під кришкою можна за допомогою підручних засобів.

Прихватки і рукавиці

Справитися з проблемою ковзання допоможуть прихватки і рукавички. Краще використовувати прихватку або рукавичку з гуми. Бавовняні рушники теж впораються з завданням. Візьміть прихватку, потім обхопіть їй кришку. Натисніть на неї однією рукою, а другий міцно тримайте тару. Крутите кришку проти годинникової стрілки. Для того щоб вміст не вилилося назовні, продовжуйте тримати її під час відкриття.

деформування

Цей спосіб підійде тільки в разі, якщо ви не збираєтеся використовувати кришку повторно. Візьміть твердий металевий предмет (краще всього використовувати столовий прилад) і вдарте по бічній стороні кришки до утворення вм’ятини. Наступний удар нанесіть в декількох сантиметрах від попереднього. Продовжуйте деформацію до тих пір, поки він не клацне. Він буде означати, що вакуум порушений, а ви можете з легкістю зняти кришку.

нагрівання

Пластмасові кришки можуть розплавитися, тому рекомендується нагрівати тільки металеві. Не використовуйте метод нагрівання, якщо тара щойно з холодильника, так як від перепаду температур скло може тріснути. Крім того, відкривайте тару тільки за допомогою рукавички або прихватки, інакше ви ризикуєте обпалити руку об нагрітий метал.

водою

Опустіть в миску з гарячою (80-90 градусів) водою кришкою вниз. Вам знадобиться така кількість рідини, щоб повністю закрити кришку. Залиште тару в воді на 3-4 хвилини, поки не почуєте клацання. Герметичність порушується через те, що кришка розширюється завдяки нагріванню. Необов’язково занурювати в миску, ви можете просто полити її гарячою водою.

феном

Джерелом тепла може виступити не тільки вода, але і фен (або інший нагрівальний прилад). Нагрійте тару. Робіть це акуратно, щоб не перегріти її вміст. Нагріту кришку відкрийте, повернувши її проти годинникової стрілки.

поддеваніем

Краще використовувати цей метод для банок з товстого скла, так як тонке може тріснути через тиск, а в пластиковій можна легко залишити дірку. Підчепити кришку можна будь-яким металевим предметом з тонким кінцем: столовими приборами, відкривачкою для пляшок, консервів. Знайдіть місце, де зчеплення кришки з банкою найменше (ребро кришки повинно стирчати за межами скла). Підсуньте тонку частину предмета до шийки так, щоб він був затиснутий між кришкою і банкою. Намагайтеся підчепити метал і порушити його з’єднання зі склом. Зробити це в одному місці недостатньо, вам доведеться підчіплювати кришку до клацання. Він буде означати, що відкрити тепер буде просто.

змазування

Потрібно трохи соняшникової або оливково масла. Поставте догори дном і капніть трохи олії на різьблення. Залиште на 10-15 хвилин до тих пір, поки вся різьблення не змаститься маслом. Після цього можете відкривати. Будьте обережні, адже масло може проникнути всередину і зіпсувати смак вмісту.

Удар по дну

Вакуумну герметичність порушить удар по дну. Візьміть тару і тримайте її дном вгору під кутом 45 градусів. Вдарте по дну. Правильно розрахуйте силу, дно не повинно тріснути. Якщо не вистачає сил вдарити по кришці, залиште в перевернутому стані на пару хвилин. Вдарте знову, коли весь вміст наблизиться до протилежного краю. Удар створить тиск, яке спустить вакуум. Ви почуєте клацання, після якого зможете з легкістю відкрити банку.

Ви купуєте варення або готуєте його самі?

  • – скільки влітку не роби заготовок, купувати все одно доводиться
  • – у нас все тільки своє, натуральне
  • – навіщо витрачати час, якщо все можна купити

результати
Poll Options are limited because JavaScript is disabled in your browser.

відкривачки

Продається багато откривалок для різних по діаметру кришок. Вони можуть бути з різних матеріалів: пластиковими, металевими, гумовими і різної форми. Це ножі, ключі, насадки і багато іншого. Можна зробити відкривачку самому всього за кілька хвилин. Для цього вам знадобляться дерев’яний брусок 20-25 см, саморіз і дриль (викрутка або шуруповерт). Укрутите саморіз в бічну сторону бруска під кутом 45 градусів на відстані 2-3 см від початку бруска. Дощечку можна обробити наждачним папером і покрити лаком.

Способи відкривання консервних банок

Консервні, як і скляні, можна відкрити, використовуючи спеціальні пристосування або підручні засоби.

консервним ножем

Є кілька видів консервних ножів: електричні, з металевим наконечником, з коліщатком. Про кожного з них ми розповімо докладніше.

електричним

Знімають кришку за допомогою магніту. Потрібно помістити банку під ріжучу головку, опустити її і натиснути на кнопку. Будьте уважні, не відкривайте консерви у висячому положенні, вони можуть впасти.

З металевим наконечником

Такі ножі мають дерев’яну ручку і гострий наконечник. Направте ніж до кришки під кутом 90 градусів. Зробіть гострою частиною ножа отвір на верхній межі. Слідкуйте за тим, щоб ніж не соскользіл, інакше ви можете поранитися. Вставте ніж в зроблений отвір і розширте його. Потім, притримуючи однією рукою, ріжте жесть, рухаючись по колу. Не тримайте руку до країв, щоб не поранитися.

З коліщатком

Розведіть ручки ножа і прикладіть коліщатко до жерстяної кромці консервів. Зведіть ручки разом. Будьте обережні, коліщатко може зіскочити і зачепити вашу руку. Повертайте ручку і рухайтеся по колу, щоб розрізати банку. Потім приберіть відрізану частину бляшанки.

Звичайним кухонним ножем

Не відкривайте консерви на колінах, ніж може зіскочити і порізати вас. Призначте кінчик ножа до верхньої частини банки і вдарте по рукоятці так, щоб утворився отвір. Направте ніж горизонтально і заженете під кришку. Розріжте її по діаметру, подденьте ножем і зніміть. Не чіпайте краю, так як вони дуже гострі.

каменем

Для цього методу необхідний плоский камінь. Натріть виступає ободок дна банки, злегка натискаючи на камінь. Терти жесть необхідно до тих пір, поки з неї не почне витікати рідина. Помітивши видну воду, переверніть. Стисніть краю тари, поступово збільшуючи силу. Кришка відскочить, і консерви відкриються. Якщо ви трете занадто довго, але волога досі не утворюється, вдарте каменем так, щоб банку деформувалася. Після стисніть бокові сторони консервів, і вони відкриються.

столовою ложкою

Найкраще для цього підійде ложка з твердого металу. Найскладнішим буде зробити дірку. Ви можете терти банку ложкою до утворення дірки або натиснути на неї. Тиснути на жерсть краще у бортиків, там вона м’якша, і вам буде зручніше зробити дірку. Зробіть отвір такого розміру, щоб туди містилася ложка, а потім пройдіться їй по всьому діаметру.

власними руками

Якщо у вас під рукою не виявилося ніяких пристосувань для відкриття консервної банки, ви можете впоратися власноруч. Цей метод підійде тільки для консервів, з боків яких є пази, так як в цьому місці тару можна погнути. Натискайте на пази з одного боку, щоб зробити на жерсті вм’ятини.

Якщо вам не вистачає сили рук, покладіть тару на землю і притисніть п’ятою.

Вм’ятина повинна бути дуже глибокою і доходити до протилежного боку. Повторіть те ж саме з іншого боку. Потрібно зім’яти банку так, щоб вона за формою нагадувала пісочний годинник. Тепер тримайте бляшану тару горизонтально, тисніть на обидві її сторони. Збільшуйте вм’ятини до тих пір, поки середина не стане зовсім тонкою і не порветься. Ви відкриєте банку, просто розірвавши її навпіл. Будьте обережні, частинки жерсті можуть потрапити всередину.

Як відкрити алюмінієву банку пива або газованої води

Якщо не хочете облитися, відкриваючи газовану воду або пиво, дотримуйтесь наших порад:

  1. Дайте упаковці з напоєм трохи постояти перед відкриттям.
  2. Охолодіть газовану воду або пиво.
  3. Постукайте по бічній частині.

В основному напої продають з ключем, за який досить смикнути, щоб їх відкрити. Якщо ключ-відкривачка зламався, натисніть на місце горлечка.

Пам’ятайте про обережність

Відкрити скляну або металеву тару можна за допомогою спеціальних откривалок, підручними засобами або навіть руками. Досить використовувати кілька простих порад, щоб швидко впоратися з поставленим завданням і не поранитися.

Посилання на основну публікацію