Як відкрити вино без штопора в домашніх умовах і на вулиці: запальничкою, ножем. виделкою, черевиком

15 способів відкрити вино без штопора
Людям, зібраним і завбачливим, можна тільки позаздрити. Вони не забувають ключі від машини, виходячи з дому, не залишають на роботі телефон і ніколи не виїдуть на пікнік без штопора. Зате розсіяні товариші вигадують стільки всього цікавого, щоб викрутитися! Наприклад, вони винайшли з десяток способів відкрити вино без відкривачки.

Виштовхування пробки всередину

Наливати напій буде потім не дуже зручно, але це вже витрати. Все одно це краще, ніж іти ввечері в магазин за штопором, якого там ще може не виявитися. Іноді вдається впоратися навіть без додаткових інструментів.

Голими руками

Для того щоб продавити пробку пальцем, буде потрібно немало фізичної сили, тому спосіб більше підходить чоловікам. Пояснювати технологію безглуздо — просто тиснете, що є сили, на пробку, поки вона не піддасться і не провалиться з бульканням в пляшку.

Можна покласти на неї дрібну монетку, це збільшить площу тиску і трохи спростить процес. Якщо вдома є спиці або гачок для в’язання, проколіть пробку ними — за рахунок виникла циркуляції повітря вона стане більш піддатливою.

тупий предмет

Замість пальця (його шкода) можна використовувати підручні предмети — губну помаду, викрутку, маркер, круглу заточку для ножів. Іноді в хід йдуть навіть ложки і виделки, причому столові прилади цілком успішно справляються із завданням.

Винахідливі дівчата іноді пускають в хід улюблені туфлі-шпилька міцна і якраз підходить для таких цілей. Ще один непоганий варіант — довгий ключ від залізних дверей.

папір

Кажуть, якщо скрутити дуже тугий рулончик з паперу діаметром менше шийки пляшки, можна проштовхнути їм пробку в пляшку. Звучить сумнівно, але якщо у вас вийде, зможете розважати друзів на вечірках, показуючи їм такий фокус.

витягування назовні

Пробка, плаваюча в пляшці, заважає вину швидко наливатися в келихи, кришиться в напої, псує його смак. Краще все ж витягнути її назовні, використовуючи замість штопора предмети, які знайдуться в будь-якому будинку.

ніж

У більшості випадків спосіб спрацьовує, особливо якщо у вас є маленький ніж з тонким зазубреним лезом. Вставте його в пробку під невеликим кутом і викрутити її, як штопором. Повертайте пляшку, а не ніж, для кращої її фіксації в руці скористайтеся тканинною серветкою.

Знарядь обережно — ніж легко вислизає, і є ризик поранитися. Неякісна пробка може розкришитися, і вам доведеться пити вино з дрібними її часточками або наливати його через сито, якого в будинку теж може не виявитися. До речі, замість сита зручно використовувати марлю, бинт або просто носовичок.

ключі

Ними можна не тільки проштовхнути пробку всередину, але і викрутити, немов штопором. Для цього їх доведеться увіткнути під кутом строго 45 градусів. І так, коли справа увінчається успіхом, що не викиньте ключ разом з пробкою.

скріпки

Кажуть, можна взяти дві металеві скріпки, розгорнути їх, залишивши по одному гачку. Протягнути їх між шийкою і пробкою, розгорнути, що підносяться кінці скрутити разом і надіти на олівець. Далі залишиться тільки потягнути за отриману конструкцію — пробка вийде з пляшки як по маслу.

Також читайте:  Як прати джинси в пральній машині-автомат: чи можна, скільки разів, режим, яким порошком, при якій температурі

Шуруп і пасатижі

На словах звучить просто — достатньо вкрутити в пробку шуруп і пассатижами витягнути його разом з нещасливим «перешкодою» вашому веселощам. Але якщо у вас вдома не виявилося штопора, чи велика ймовірність, що десь є пасатижі ?! Хоча, можна скористатися плоскогубцями або обценьками.

Мотузочок або шнурок

Буде потрібно тонка міцна мотузка, краще зі шкіри, і тонкий гострий предмет. Наприклад, спиця для в’язання. На мотузочці потрібно зав’язати вузлик, спицею проткнути пробку і протягнути в неї мотузку з вузлом. Потім просто тягнете за вільний кінець матерії і витягуєте пробку.

Гвоздь і носовичок

Метод досить варварський — розколупувати цвяхом пробку, не звертаючи уваги на те, що її крихти сипляться прямо в вино. Потім наливаєте його в келих через чисту носову хустку, як через сито.

вибивання пробки

Зараз, коли ви тримаєте в руках жаданий посудину з гранатово-червоною терпкою рідиною і думаєте, що відкрити його не вийде, ви згадуєте про шампанське. Пробка вилітає з пляшки з ігристим не просто легко, а з прискоренням. Майже так само вона може покинути і ваше вино, потрібно тільки знати кілька хитрощів.

Запальничка

Підійде також свічка або газовий пальник. Повільно нагрівайте горлечко пляшки, стежачи за тим, щоб воно не лопнуло. Чи не нагрівайте занадто сильно, пляшку тримайте під кутом і не дозволяйте полум’я стосуватися скла. Через 4-5 хвилин пробка вилетить з пляшки з бавовною.

Гаряча вода

Пляшку покладіть в каструлю з водою під кутом, причому пробка повинна виявитися над водою. Поставте всю конструкцію на повільний вогонь і чекайте — з часом пробка почне виповзати. Коли вона здасться наполовину, дістаньте вино з окропу і витягніть пробку руками. З дорогим вином цей спосіб краще не практикувати — нагрівання відбивається на смаку напою.

Черевик і стіна

Метод дозволяє вибити пробку в буквальному сенсі. Для дійства підійдуть домашні тапочки, кеди, кросівки, лофери, Мартенс — все, що без каблуків. Зніміть з шийки пляшки всю упаковку, акцизні марки, поставте її в черевик і вдарте дном об стіну.

Дійте акуратно, вам потрібно, щоб пробка почала виходити з пляшки повільно, а не вилетіла звідти з тріском, влаштувавши винний фонтан.

Кілька несильних ударів важким, але м’яким предметом об дно пляшки з вином повинні привести до такого ж результату. Підійде туго набитий речами рюкзак, мінералка, лимонад, велика пластикова банка з протеїновим порошком.

Судячи з відгуків, метод не підходить для напоїв з пластикової пробкою, вона стійко протистоїть гідроударів і залишається на місці.

Товстий шприц або насос для м’яча

Варіант для зневірених, авантюрних і тих, хто не проти ризикнути. Потрібно набрати півсклянки води і шприцом влити його в пляшку. Кажуть, вода не змішається з вином, хоча це дуже сумнівно. У Європі, наприклад, популярний «вайншорле» — вино, розведене водою. Якщо в їхніх келихах дві рідини якось перемішуються, можливо, ви теж отримаєте в результаті сильно розбавлене вино.

Подібним, але більш безпечним чином, працює насос для м’яча з голкою. Проткніть пробку наскрізь, потім починайте повільно закачувати повітря в пляшку. Коли всередину потрапляє кисень, пробка ефектно вилітає під тиском повітря. Не забудьте зняти процес на телефон і викласти в сторіз!

небезпечні способи

Якщо раптом з якоїсь невідомої причини жоден з перерахованих вище способів не спрацював (хоча таке навряд чи станеться) або необхідних предметів у вас не виявилося (хоча, напевно, є як мінімум черевик), спробуйте екстремальні способи. Будьте обережні, щоб не поранитися.

Також читайте:  Коли світять паски і яйця на Великдень в 2019 році: в церкви, храмах, чи можна вдома, чи обов'язково

Молоток і рушник

Спосіб вкрай екстремальний. Інструкція від знавців звучить так: обмотуєте пляшку рушником, кладете в каструлю і гарненько вдаряє по ній молотком. Вино разом з осколками і рушником виявляється в каструлі. Напій, звичайно, виходить не дуже апетитний і вкрай запасних.

гусарський метод

За ступенем небезпеки і деструктивності нічим не відрізняється від попереднього способу. Потрібно просто відбити горлечко пляшки. Якщо ваше вино налито в крафтового глиняну, спробуйте вчинити саме так.

Якщо ваше вино в склі, і ви не Брюс Лі, краще вибрати більш гуманний метод. Ви ризикуєте поранити руку, пропустити осколок скла в пляшці або келиху і опинитися в лікарні з травмою стравоходу або шлунка. Сходіть краще за штопором або відкривачкою.

Як користуватися різними видами откривалок

Іноді відкрити пляшку вина важко, навіть якщо в будинку є штопор. Ми, дівчата, не звикли робити це самостійно, тому багато хто не знає, як користуватися таким пристроєм.

класичний штопор

Являє собою рукоятку з пластику або дерева і гвинт. Штопор недорогий, простий у використанні, але до нього потрібно звикнути, інакше ймовірність розкришити пробку досить висока. Алгоритм такий:

  • укручуємо гвинт в пробку;
  • міцно беремо пляшку в одну руку, рукоятку штопора — в іншу;
  • натискаємо на штопор, щоб пробка трохи зрушила вниз;
  • тягнемо вгору і витягуємо гвинт разом з пробкою.

Дешеві штопори з пластиковою рукояткою часто ламаються на останньому етапі, гвинт залишається всередині пробки, яка так і не зрушила з місця.

Штопор з крилами

Ще його називають «метелик». Важелі потрібно опустити, кінчик гвинта встановити по центру пробки. Зафіксувавши конструкцію однією рукою, інший починають вкручувати гвинт в пробку. Крила почнуть підніматися. Коли вони досягнуть своєї максимальної висоти, пляшку слід поставити на рівну поверхню. Опускайте крила двома руками, гвинт і пробка будуть при цьому повільно виходити з пляшки.

ніж сомельє

Класичний вибір для барменів та офіціантів, дозволяє відкрити пляшки навіть з довгою пробкою, яка не піддається звичайному штопору. У народі таке пристосування називають «нарзаннік».

Укрутите гвинт в центр пробки не повністю — один завиток повинен підніматися над пробкою. Зробіть так, щоб конструкція спиралася на горлечко пляшки за допомогою першої сходинки штопора. Натисніть, як на важіль. Змініть першу сходинку на другу, повторіть. Тиск, який чиниться на пробку, дозволить їй легко вийти з пляшки.

гвинтовий штопор

За виглядом нагадує штопор-метелика, але використовувати його простіше, тому він особливо підходить для жінок. У роботі з ним не доводиться прикладати фізичних зусиль, досить надіти його на горлечко пляшки так, щоб гвинтовий ніж виявився в центрі пробки. Далі просто крутите рукоятку, поки пляшка не відкриється.

пневматичний штопор

Працює за принципом насоса, оснащений голкою, яка закачує в пляшку повітря. Для того щоб відкрити вино, потрібно проткнути їй пробку і використовувати важіль. Коли він рухається, всередину пляшки потрапляє кисень і пробка швидко покидає її.

циганський штопор

Незвичайне пристосування дивної форми: вдає із себе овальну ручку з двома тонкими міцними голками. Їх встромляють в пробку і дістають разом з нею викручувати рухами.

електричний штопор

Користуватися ним ще простіше, ніж гвинтовим. Досить позбутися етикеток та акцизних марок, розмістити його на шийці пляшки і включити. «Розумний» штопор сам позбавить вас від пробки, що не потребував від вас ні інтелектуальних, ні фізичних зусиль.

Посилання на основну публікацію