Де і як зберігати манго в домашніх умовах: в холодильнику або теплі, щоб дозріло, очищений, розрізаний

Як правильно зберігати стиглий і недозрілий манго

Як зберігати стиглий плід в домашніх умовах

Існують різні способи зберігання манго, які дозволяють протягом тривалого часу насолоджуватися яскравим смаком улюбленого фрукта.

При кімнатній температурі

Манго необхідний доступ свіжого повітря, тому не слід залишати фрукти в поліетиленовому пакеті, де вони зіпсуються. Стиглий плід кладуть в темне місце, можна обернути його папером, щоб позбутися від зайвої вологи. При кімнатній температурі фрукт буде зберігатися два-три дні.

У коморі

Перед тим, як покласти фрукти в комору, їх слід помити і витерти насухо. Там вони зберігаються близько трьох днів — головне, щоб у приміщенні не було підвищеної вологості.

В холодильнику

Стиглі плоди можна тримати в холодильнику не більше семи днів. Оптимальна температура — 3-5 градусів тепла. Помістіть манго в спеціальне місце, відведене для зберігання фруктів, або на середню полицю холодильника.

У морозилці

У морозильній камері манго можуть перебувати в безпеці кілька місяців. Плід слід помити, очистити, порізати невеликими шматочками, помістити в пластиковий контейнер або поліетиленовий пакет і покласти в морозилку.

Як зберігати недоспелий манго, щоб він дозрів

Якщо плід незрілий, не кладіть його в холодильник. Фрукт найкраще зберігати при кімнатній температурі, щоб забезпечити його дозрівання. Якщо ви покладете плід на підвіконня на сонячне місце, то він дозріє протягом трьох-п’яти днів. Також манго добре зріє в сусідстві з бананами або яблуками. Залиште його в паперовому пакеті разом з цими фруктами. Вони виділяють етилен, який прискорює дозрівання.

Як визначити стиглість

При виборі манго не надійтесь тільки на колір. Важливо приділити увагу властивостями, які характерні для стиглого плода:

Також читайте:  Новорічні костюми своїми руками: для хлопчиків, дівчаток, дорослих, швидко і красиво, з підручних матеріалів (фото)

  • насичений фруктовий аромат;
  • пружність при натисканні;
  • відсутність на шкірці складок та інших вад;
  • велика плодоніжка, яка пружинить біля основи.

Стигле манго відрізняється солодким смаком і ніжною м’якоттю насиченого жовто-оранжевого кольору. Незрілі плоди мають кислуватим терпким смаком.

Зберігання в розрізає вигляді

У розрізає вигляді манго зберігається недовго. Шматочки чорніють, швидко псуються і стають непридатними для вживання в їжу. Щоб розрізане манго не потемніло, необхідно скропити скибочки соком лимона, покласти на тарілку, накрити харчовою плівкою. Зберігати в холодильнику близько доби.

Як зберегти очищений від шкірки

Після очищення плоду від шкірки його розрізають і видаляють кісточку. Існує також інший спосіб очищення манго. Спочатку порізати плід на часточки до кісточки. Потім часточку — на кубики. Вивернути часточку і зрізати кубики з шкірки. Розрізаний плід покласти в цукровий сироп або солону воду, прибрати в холодильник. Таким чином часточки зберігаються близько семи днів. Вимочені в розсолі шматочки стають хрусткими, їх можна використовувати для приготування салатів.

Термін зберігання екзотичного плоду

Термін зберігання манго залежить від ступеня зрілості плода. Недостиглі плоди краще залишити на кілька днів при кімнатній температурі. Дозріли фрукти слід вживати в їжу відразу. При цьому шкірку краще не зрізати — витече занадто багато соку. Можна розділити фрукт навпіл, вийняти кісточку і є м’якоть ложкою. Стиглий плід також можна зберігати в холодильнику, але не більше тижня. Найдовше зберігається розрізаний на шматочки манго в морозильній камері — протягом декількох місяців.

Як переробити манго для тривалого зберігання

Варення з манго

Смачним виходить варення з манго. Приготувати його досить просто. Шматочки фрукта засипаємо цукром, ставимо на вогонь і варимо близько півгодини. Потім вийшло варення необхідно остудити, розкласти в скляні банки і зберігати в холодильнику.

Закуска з незрілих плодів манго

Манго додають не тільки в солодощі, а й в салати. Для салатів часто беруть недостиглі плоди. Вони мають кислуватий смак, добре поєднується з овочами.

Манго можна солити на зразок огірків. Виходить смачна закуска або компонент для салатів. Для цього великі незрілі плоди очищають від шкірки, ріжуть тонкими часточками, поміщають в стерилізовані скляні банки, заливають окропом з сіллю і спеціями і закочують банки для тривалого зберігання. Через сім днів солоні манго будуть готові.

Також читайте:  Як прикрасити тканину в домашніх умовах: крохмалем, желатином, цукром, клеєм - бавовна, шифон, канву, марлю, шовк, мереживо, тюль своїми руками

мангового пастила

Простий рецепт і надзвичайно смачний. Очистити фрукти, нарізати шматочками і подрібнити в блендері до однорідної маси. Деко застелити пергаментом, викласти на нього отримане пюре, розрівняти. Сушити пюре в духовці при температурі 80 градусів протягом трьох-чотирьох годин. Нарізати вийшла пастилу довгими смужками і скачати в трубочки. Виходить дуже смачне ласощі без додавання цукру.

мармелад

М’якоть манго викласти в каструльку, поставити на слабкий вогонь. Вміст розім’яти, додати мед, трохи лимонного соку. Випарювати до отримання густої консистенції. Одержаний мармелад розкласти по скляних банках і зберігати в холодильнику.

Желе з манго

До м’якоті манго додаємо цукор і даємо настоятися до виділення соку. Потім варимо до кашоподібного стану, подрібнюємо масу в блендері. Желатин розтоплюємо в сотейнику і вводимо тонкою цівкою в пюре, ретельно перемішуємо. Розкладаємо у форми і відправляємо в холодильник до застигання.

Замороження

Заморожувати манго цілком не слід, кісточки і шкірку необхідно видалити. Нарізати плід шматочками, помістити в пластиковий контейнер і покласти в морозилку. Заморожена м’якоть хороша для приготування випічки або десертів.

Розморожений продукт не втрачає смакові властивості, але повторно заморожувати або поміщати його в холодильник не слід.

сушка

Сушка на сонці

Плоди необхідно нарізати тонкими скибочками, викласти на рівну поверхню, накрити марлею і залишити на сонці. Скибочки висихають, коли стають пружними, але не ламкими. Потім їх кладуть у скляні банки і поміщають в холодильник. Сухофрукти зберігаються до шести місяців.

Сушка в духовці

Манго очищають від шкірки, м’якоть ріжуть тонкими скибочками і бланшують в солодкому цукровому сиропі. Потім скибочки кладуть в розігріту духовку на деко, застелений фольгою. Сушать при температурі близько 40 градусів. Зберігати сухофрукти можна в шафі або іншому темному місці. Жменька сухих шматочків манго — це відмінний перекус.

Посилання на основну публікацію
Adblock
detector