Японська дієта меню на 14 днів

Японська дієта для схуднення підкуповує навіть своєю назвою! Все завдяки тому, що мешканки Країни Вранішнього Сонця асоціюються у нас з стрункістю і витонченістю. До того ж, на ній можна схуднути на 8 кг всього за два тижні.

Японська дієта

Якщо при словосполученні «японська дієта» ви уявляєте собі різні молюски, рис і соєві солодощі, то вас чекає сюрприз: в цьому плані харчування від японської кухні залишилися тільки зелений чай, відварені яйця і морська риба. Як розумієте, екзотики не буде — всі дозволені продукти на японській дієті давно і добре знайомі кожному європейцеві.

Тривалість і результати

Тривалість японської дієти — 14 днів, і за цей термін ви зможете втратити до 8 кг, в залежності від початкової ваги. Однак, після дієти рекомендується слідувати плану правильного харчування.

Повторювати дієту можна раз в три місяці, адже вона не шкодить організму.

Принципи японської дієти на 14 днів

Основне поживна речовина в раціоні — білок, який ви можете отримати з курячих яєць, курки, яловичини, риби і молочних продуктів. Вуглеводи в плані японської дієти представлені в дозволених овочах і цільнозернових сухариках, жири — в оливковій олії і в складі морської риби.

Японська дієта протипоказана:

  • вагітним жінкам і годуючим мамам;
  • людям з гастритами і виразкою;
  • людям із захворюваннями печінки і нирок;
  • страждаючим кардіологічними порушеннями.

У будь-якому випадку перед початком дієти потрібно порадитися з лікарем.

Також читайте:  Білкова дієта: меню на 7 днів

Список продуктів для японської дієти на всі 14 днів

  1. Філе будь-якої морської риби — 2 кг;
  2. Пісна яловичина — 1 кг;
  3. Куряче філе — 1 кг;
  4. Яйця курячі — 20 шт.;
  5. Капуста білокачанна — 2 шт. середнього розміру;
  6. Морква — 2-3 кг;
  7. Спаржа, кабачки або баклажани, морська капуста — 1 кг в цілому;
  8. Фрукти (крім винограду і бананів) — 1 кг в цілому;
  9. Оливкова олія холодного віджиму — 200 мл;
  10. Томатний сік — 1 л;
  11. Кефір — 1 л;
  12. Мелена кава — 400 г;
  13. Зелений чай без добавок і ароматизаторів — 1 пачка;
  14. Лимони — 2 шт.

Меню японської дієти на тиждень

Понеділок

Сніданок: кава без добавок.

Обід: 2 варених яйця, капуста з рослинним маслом і стакан томатного соку.

Вечеря: 200 г відвареної або парової риби, салат з масла і капусти.

Вівторок

Сніданок: 1 сухарик житнього хліба і кава без добавок.

Обід: 100 г вареної або смаженої риби з 100 г морської капустою.

Вечеря: 100 г відвареної яловичини і стакан кефіру.

Середа

Сніданок: шматочок цільнозернового хліба, підсушений в тостері, кава без добавок.

Обід: овочі, обсмажені на рослинному маслі, в будь-якій кількості.

Вечеря: 200 г несолоної вареної курки, сира капуста з оливковою олією і 2 варені яйця.

Четвер

Сніданок: 1 натерта морква з соком половини лимона, кави.

Обід: 200 г вареної або смаженої морської риби і 1 ст. томатного соку.

Вечеря: 200 г будь-яких дозволених фруктів.

П’ятниця

Сніданок: невелика морквина з соком половини лимона.

Обід: відварна морська риба і склянку томатного соку.

Вечеря: 200 г будь-яких фруктів

Субота

Сніданок: кава без цукру.

Обід: несолона відварна курка (200 г) з салатом зі свіжої капусти, моркви і оливкового масла.

Також читайте:  Білкова дієта: меню на 7 днів

Вечеря: свіжа морква і 2 варені яйця.

Неділя

Сніданок: зелений чай.

Обід: 200 г несолоної відвареної яловичини.

Вечеря: 200 г фруктів або 200 г риби або 2 яйця зі свіжої морквою з оливковою олією.

У японській дієті головне — помірність, тому вона підійде тільки дуже витривалим.

Посилання на основну публікацію