ТОП-10 класичних Британських страв, зігріваючих душу і наповнюють шлунок

Тут, в абсолютно об’єктивному порядку, представлені десять найулюбленіших класичних страв Британії, деякі нові, деякі старі. Звичайно, немає остаточного списку, і, без сумніву, деякі з ваших фаворитів відсутні. Будь ласка, залиште коментар нижче і дайте нам знати про смачні страви, які ми пропустили!

БУТЕРБРОД З БЕКОНОМ

За даними «Top 100 Food Index» на замовлення «Food Network UK», бекон є улюбленою їжею Британії № 1. Хоча це може здатися неапетитним, бекон Батті насправді просто бутерброд з беконом-но підготовка справжнього зразка повинна бути виконана дуже ретельно. У кожного є своя думка про «ідеальному беконі Батті», але зазвичай вважається, що хліб повинен бути білим і сухим, бекон хрустким і повним смаку, а приправи додаються для вологості і смаку, не стаючи зіркою.

Хаггіс

Це може бути британська їжа з найгіршою репутацією за весь час. Національна страва Шотландії, хаггис є таким же класичним, як волинка і Лох-Неське чудовисько. Це свого роду ковбаса, приготована з овечого шлунка, серця і печінки, свіжого сала, вівсянки, цибулі та різних приправ.

СОСИСКИ І ПЮРЕ

Поряд з пирогом і пюре, це блюдо є британської іконою, яка була описана як «їжа героя робітничого класу». Як відомо будь-якому хорошому англофілів, «сосиски» – це свинячі сосиски, а «пюре» – скорочення від картопляного пюре. Якщо ситна ковбаса з маслянистою теплою водою не викликає у вас слиновиділення, то доповніть її смаженою цибулею і підливою. Мммм.

корнуельського ПИРОЖКИ

Також відомий як «Оггі», ці пікантні частування є спеціальністю Корнуолла і були удостоєні захищеного статусу ЄС (іншими словами, якщо ви продаєте «Корнуольська пиріжки», їх краще робити в самому південно-західному графстві Великобританії в відповідності із суворим набором керівних принципів). Паштет визначається як суміш кремезного м’яса і овочів, загорнутих в щільний кондитерський футляр в традиційній гофрованої формі «D». Він має славну історію, починаючи з 1200-х років, і в 18-му столітті він був популярний серед бідних шахтарів Корнуолла, які використовували гофровану кірку в якості одноразової «ручки», щоб тримати її своїми закопченими руками.

ПЕЧЕНЯ в Ланкаширі

Простий, але втішний, Ланкаширські гарячий котел – це запіканка з баранини і картоплі, листкова з коричневим луком, свіжим чебрецем, бульйоном і приправою. Це таке блюдо, яке повільно вариться весь день, а потім виймається з духовки, булькає і пахне як рай. Ідеально підходить для вечірки з великою кількістю друзів!

РИБА І ЧІПСИ

Риба і чіпси є одним з найпопулярніших страв у Великобританії. У той час як смажена риба і картопля не є чимось унікальним для британської кухні, британці були першими хто об’єднав їх в великий шлях. Великобританія споживає 250 мільйонів страв з риби і чіпсів щорічно. У минулому році паб в Йоркширі засмажив найбільшу в світі рибу і чіпси, вагою в шокуючі 45,36 кг (100 фунтів). Ця страва «сила національної єдності».

РОСТБІФ І ЙОРКШИРСЬКИЙ ПУДИНГ

Ці два блюда просто не можуть бути розділені, разом вони створюють те, що може бути найвідомішим блюдом Великобританії. Ніщо не говорить про недільному обіді так, як соковитий шматок ростбіфа і хрусткий Йоркширський пудинг, весь просочений соусом. Це пудинг з тіста, і «секретний інгредієнт», який робить його таким смачним – це крапельки від жаркого.

Пшеничний коржик

Британія – це не Британія без чаю, а чай – це не чай без булочок. У той час як різновид пухнастого Кларідж є основним продуктом, є багато інших видів: булочки для пояса (содові булочки з Шотландії), валлійські тістечка (помісь фруктової булочки і млинця) і булочки Татті (зроблені з картоплею) – це всього лише кілька. Солодкі і солоні, покриті збитими вершками і варенням або просто подані теплими з маслом, булочки є вічними фаворитами.

Стейк І ПИРІГ З нирки

Англійці люблять внутрішні органи або, по крайней мере, органи биків, овець і свиней. Колись з’їдений як дешева і ситна їжа, стейк і пиріг з нирками тепер є комфортною їжею для багатьох британців і англофілів. Зазвичай складається з яловичини, нирок, цибулі та соусу, деякі рецепти оживляють його вином, грибами і листковим тістом. Сленг кокні римувався з цією стравою, придумуючи пиріг Кейт і Сідні, пиріг змії і малюка, пиріг змії і пігмея.

ЖАБА-В-дірі

Жаба в дірці або ковбаса жаба – традиційне англійське блюдо, що складається з сосисок в йоркширському Пудингову тесті, зазвичай подається з цибульним соусом і овочами. Історично склалося так, що блюдо також було приготовлено з використанням інших видів м’яса, таких як біфштекс і нирки ягняти.

Посилання на основну публікацію