Що робити, якщо млинці прилипають до сковороди

1

млинці – бажане блюдо для будь-який сніданок, готують їх і для пікніка, і ставлять на стіл для довгоочікуваних гостей. Уміння приготувати справжні російські млинці або навпаки, найтонші млинці, цінується в колі любителів страви.

При задумом приготувати російський рецепт бувають і розчарування, при чому зустрічаються вони як у новачків, так і королів кухні.

Інший раз і рецептуру дотримуєшся, і сковорода відмінної якості, а підчепити млинець, щоб перевернути, неможливо. Продукт збивається в єдиний клубок і всі праці марні.

Є не кілька приводів того, чому млинці важко перевернути. Серед основних причин назвемо неправильну сковороду, коли її покриття неякісне, в результаті їжі пригорає і не відходить зі дна. Невитримана точність рецепта може привести до того, що млинці відмовляються повертатися. Так, якщо ви наприклад, на око налили воду або трохи перестаралися з кількістю борошна, пропорції рецепта будуть порушені.

Іноді феї кухні нехтують істиною про те, що тісто потрібно вилити в дійсно розігріту посуд.

У статті ми розглянемо тему про те, що робити, якщо млинці прилипають до сковороди, і як досягти ідеальних млинчиків.

недотримання рецептури

3-1
Це одна з причин намертво прилип тесту до гарячої поверхні. Здавалося б, що може статися, якщо покласти, приміром, не дрібку солі, а столову ложку, або злегка не долити воду.

Виявляється, це важливо.

Якщо ви тільки починаєте кулінарний шлях, і не впевнені в правильності заходи, що називається, на око, скористайтеся спеціальними мірними ємності, а ще краще – пристосуваннями з цифровим або сенсорним дисплеєм з точністю до грама.

Розберемося в важливих складових млинцевого рецепта, в першу чергу, це яйця. Бажано брати свіжий продукт, а не той, що зберігається місяцями в холодильнику як стратегічно важливого запасу. Від свіжості залежить здатність до збивання і смакові якості.

Недолік яєць позначиться на зовнішньому вигляді продукту, млинчики матимуть блідий НЕ апетитний вигляд. Крім того, вони будуть пухкими.

У магазинах можна бачити яйця різної крупності, за категоріями. Ті, що дрібніше і коштують дешевше, але ж в рецептурах вказану кількість яєць відноситься до першої категорії, і якщо ви кладете дрібні яйця, ось і виходить недолік білкового з’єднання. Беріть для кулінарних рецептів великі яйця.

Важливо і не промахнутися з кількістю соди, інакше є ймовірність псування продукту млинцевого. Цей інгредієнт надає млинцю еластичність і виступає як зв’язка для інших складових рецепта. Сода неодмінно повинна бути сухою.

Важливим є і масло, воно повинно бути рослинним і якісним. Вливають його точну кількість і неодмінно на завершальному етапі, після внесення інших складових рецепта.

Саме воно не дозволить млинців стати єдиним цілим зі сковородою.

Досвідчені кулінарні феї пам’ятають про те, що з таким солодким інгредієнтом, як цукор, потрібно бути обережною. Найменший його надлишок, а часто і точне дотримання норм призводить до підгоряння продукту, млинчики можуть стати темного кольору, тому його кладуть трохи менше необхідної дози.

Завзяті ласуни можуть вже в готовому варіанті млинчиків добрати солодощі у вигляді різної солодкої підливи або варення.

Неправильна консистенція тесту

2
Від ступеня рідини тесту залежить успіх створення млинців. Найчастіше прагнуть зробити тісто більш рідким, ніж потрібно, відбувається це з бажання економії або від недосвідченості.

У такому тесті міститься багато води, що має властивості до випаровування, потрапляючи на гарячу поверхню, в результаті продукт підгорає.

Вгадати єдино вірну ступінь консистенцію кулінарного матеріалу можливо лише з часом, або з досвідом, іншими словами. Королі кулінарії стверджують, що її потрібно навчитися відчувати.

Тісто не повинно бути таким, що в ньому ложка стоїть або занадто рідким, як молоко, потрібно вибрати середню середину.

Проблеми зі сковородою: неправильне покриття
5

Так, від якості і матеріалу сковороди залежить успішність в такому кулінарній справі, як створення ідеальних млинців.

Не дарма існують спеціальні сковороди, що рекомендують саме для смаження млинців, саме на них виходить першокласний продукт.

Якщо ви завзятий прихильник млинців і придбали спеціальний посуд для їх створення, потрібно пам’ятати про те, що інші продукти готувати на такій сковороді небажано. Більш того, не потрібно її і мити, внутрішню поверхню ретельно протирають спеціальним одноразовим кухонним рушником.

Звичайно, підведуть вас і старі сковороди, які або зовсім не мають антипригарне покриття, або воно зійшло нанівець і на дні чітко видно смуги і подряпини. Такий посуд не тільки не придатна для майбутніх млинців, а й їжу на ній готувати небезпечно.

Як не дивно, але може підвести і абсолютно нова сковорода, а щоб цього не сталося, скористайтеся секретом кухарів. На новій сковороді з достатньою кількістю масла обсмажте будь-який продукт, або прожарити її.

Якщо ви все ж вирішили помити сковороду, обзаведіться спеціальними м’якими засобами чищення та губкою.

Звичайно, готувати потрібно лише на абсолютно сухому посуді без найменших крапельок води, інакше розпечені краплі олії будуть всюди.

Недостатній розігрів сковороди

Млинці, як і інший продукт, вимагають підготовки. Перш потрібна гаряча, а вірніше розпечена посуд на плиті, інакше навіть витримавши математичну точність в кількості інгредієнтів, прилипання продукту до дну не уникнути.

Перед приготуванням, коли тісто абсолютно готове і чекає в мисці свого часу, на плиту поміщають сковороду і прогрівають, і лише через кілька секунд додають масло. Якщо ви спочатку наллєте інгредієнт, то гарячих палючих бризок не уникнути.

І звичайно, готувати потрібно з відмінним настроєм, тоді все обов’язково вийде, що називається, пальчики оближеш.

Кулінарні тонкощі

6-1
Є деякі тонкощі, про які мовчать навіть книги, але ж без них якісного товару не приготувати.

При вирішенні такого питання, що робити, якщо млинці прилипають до сковороди, потрібно враховувати, що:

  • Всі продукти свіжі, включаючи борошно. Іноді потрібно перепробувати борошно декількох виробників, щоб вибрати підходящий варіант;
  • Сковорода повинна бути без подряпин, краще, якщо вона буде прийнятною;
  • Важливо дотримуватися точні дози внесення інгредієнтів, а також їх послідовність;
  • Новачкам краще скористатися відео рецептом, тим, що має позитивні відгуки, а не тим, що відкрився в пошуку першим;
  • Щоб не зіпсувати всю партію млинців, роблять спочатку один, а потім, його пробують, щоб оцінити смак і вчасно внести зміни в рецепт;
  • Пам’ятайте, що початковий млинець грудкою – це традиція.

Чому млинці прилипають до сковороди

Ще більше інформації про те, як уникнути прилипання продукту до сковороди, дивіться на відео

Посилання на основну публікацію