Рецепт приготування пирога з яблуками – швидко та дешево

Напевно, важко здивувати когось яблучним пирогом, але ми все-таки ризикнемо! Яблучні десерти можна випікати круглий рік. Ну а восени, коли достигають яблука, цей рецепт пирога просто знахідка. Незважаючи на що існує незліченна кількість простих способів приготування яблучного пирога, наш рецепт, безсумнівно, вам повинен сподобатися. Пиріг соковитий, саме тому він виходить особливо смачним. Незважаючи на те що десерт простий і легкий в приготуванні він зовсім не вимагає особливих інгредієнтів.

Складові:

  • 100 гр вершкового масла;
  • 250 гр цукру;
  • 7 ст.л. борошна;
  • 7 ст.л. цукру;
  • ванільний цукор;
  • 6 яйця;
  • цедра одного лимона;
  • 1 ст.л. панірувальних сухарів;
  • 7 великих яблук;
  • 6 ст.л. води;
  • варення;
  • вершки.

Рецепт приготування:

  1. У формі для випічки ємністю 3 л викладіть 100 гр вершкового масла (нарізаного на шматочки). Цукром і панірувальними сухарями присипте дно форми. Очистіть яблука від шкірки і серцевини (головне витягти все насіння). Середину яблук наповніть варенням. Розмістіть яблука на цукор прямо в формі (по краях і по середині). Поставте форму в духовку і випікайте поки цукор і вершкове масло повністю не розтопиться а яблука не стануть м’якими.
  2. За час поки яблука випікаються приготуйте тісто. Змішайте яєчні жовтки з 7 ст.л. цукру до густої піни. Додайте 3 ст.л. води, після кожної ложки добре збивайте жовтки. Додайте в суміш борошно і трохи перемішайте. Білки треба добре збити і в них додати 3 ст.л. води. Отримане безе перекладіть в тісто і акуратно заважати від низу до верху, щоб білки не осіли. Дістаньте форму з яблуками з духовки, трохи остудіть її, залийте яблука тестом і випікайте при невисокій температурі.
  3. Готовий пиріг повинен охолонути прямо в формі, після чого десерт слід залити склянкою сиропу з цедрою одного апельсина. Через кілька хвилин, поставте блюдо на форму і переверніть пиріг. Остиглий десерт можна прикрасити вершками.

Запевняємо вас це дуже смачний і ніжний яблучний десерт. Ваша сім’я буде в захваті. Смачного!

Посилання на основну публікацію