Домашня піца з грибами рецепт, тісто та начинка

Піца з грибами по рецепту з фото – ще один домашній варіант цього смачного створення страви. Якщо вам сподобалася піца з куркою і грибами, в моїй збірці ви напевно знайдете рецепт на смак, сподіваюся, навіть не один. Щоб догодити всім любителям італійських страв, я сама приготувала піцу з маринованими печерицями та моцарелою. Що хочу сказати – випічка вийшла вдала: гостро-пряна, ароматна і дуже апетитна. М’який сир розплавився і надав їй соковитість, а твердий сир красиво зазолотиться. Крім того, з друкованих джерел я вибрала найсмачніші, на мій погляд, рецепти і поділилася з вами.

Піца з грибами

Піца з грибами: рецепт з фото

Складові:

200 г дріжджового тіста (з додаванням яйця).

Начинка:

  1. 0,5 банки маринованих шампіньйонів;
  2. 75 г моцарели;
  3. 100 г російського сиру;
  4. 1,5 ст. ложка майонезу;
  5. 1,5 ст. ложка кетчупу (у мене був Балтимор «Адмірал», з шматочками овочів);
  6. суміш прянощів для піци;
  7. зелень петрушки.

Приготування:

Зробіть начинку для піци з грибами. Викладіть необхідну кількість печериць в друшляк, дайте стекти маринаду. Розігрійте в сковороді рослинне масло, киньте туди печериці, обсмажте на середньому вогні до повного випаровування рідини.

Начинка для піци з грибами

Тісто трохи помісити на присипаної борошном поверхні, потім розкачайте качалкою в тонкий пласт. Будьте обережні, щоб не порвати основу. За допомогою качалки перекладіть пласт на деко, змащене олією. Налийте майонез і кетчуп.

Тісто для піци змащуемо майонезом та кетчупом

Приправте прянощами, перемішайте пальцями і розподіліть по поверхні основи. Підверніть краю тесту всередину і теж змастіть їх сумішшю соусів.

Розкладіть на основі обсмажені печериці, потім моцарелу, нарізану тонкими скибочками. Посипте тертим на крупну тертку твердим сиром і подрібненою зеленню петрушки.

Зелень для піци з грибами

Випікайте при 220 градусах і включеному режимі конвекції 12-15 хвилин. Відокремте гарячу піцу від дека довгою кулінарної лопаткою, струсіть на жароміцних поверхню (я використовую для цих цілей скляну обробну дошку). Наріжте блюдо на порції за допомогою спеціального дискового ножа, подайте з чаєм або чим-небудь міцніше. Смачного!

Піца з грибами та цибулею

Складові:

350 г готового дріжджового тіста.

Начинка:

  1. 200 г свіжих лісових грибів;
  2. 3 цибулини;
  3. 150 г сиру;
  4. зелень петрушки;
  5. перець, сіль.

Підготуйте інгредієнти для піци з грибами. Лісові гриби очистіть, вимийте і відваріть до готовності в підсоленій воді. Відкиньте на друшляк і дайте стекти бульйону. Змішайте підготовлені гриби з нарізаним тонкими півкільцями цибулею.

Піца з грибами та цибулею

Розкачайте тісто в тонку круглу корж. Викладіть на основу начинку, зверху розподіліть сир, нарізаний тонкими скибочками. Поперчіть і запечіть при 220 градусах до готовності. Перед подачею посипати подрібненою зеленню петрушки.

Грибна піца «Ситна»

Складові:

300 г прісного дріжджового тіста.

Начинка:

  1. 600 г свіжих грибів;
  2. 1 головка ріпчастої цибулі;
  3. 2 ст. ложки рослинної олії;
  4. 2 яйця;
  5. 2 помідори;
  6. 100 г твердого сиру;
  7. 0,6 ст. сметани;
  8. 1 ст. ложка рубаної зелені базиліка і петрушки;
  9. сіль.

Обсмажте дрібно порізаними гриби і цибулю в розігрітій олії, посоліть за смаком. Розкачайте тісто на присипаної борошном поверхні в тонкий пласт округлої форми. Перекладіть основу на змащене маслом деко, сформуйте бортики, загнув краю тесту всередину.

Викладіть на корж начинку, розрівняйте. Посипте зеленню, розподіліть помідори, нарізані тонкими кружечками. Полийте сметаною, збитою з яйцями, посипте тертим сиром і готуйте 30-35 хвилин при 180 градусах.

Піца з печерицями на листковому тісті

Складові:

400-500 г листкового тіста.

Начинка:

  1. 400 г печериць;
  2. 100 г м’якого плавленого сиру (в брусочку);
  3. 0,5 пучка петрушки;
  4. 1 зубчик часнику;
  5. 1 ч. Ложка лимонного соку;
  6. 1 ст. ложка оливкової олії;
  7. 1 ст. ложка вершкового масла;
  8. чорний мелений перець, сіль.

Печериці очистити, нарізати і покладіть в воду, підкислену лимонним соком. Залиште на 20 хвилин, злийте воду і обсушіть на паперовому рушнику. Обсмажте в суміші вершкового і рослинного масла, приправити сіллю і перцем, додайте зубчик часнику і подрібнену петрушку. Дістаньте часник з готової начинки.

Піца на листовому тісті з грибами

Тісто тонко розкачати, перекладіть на змащений олією лист. Розподіліть на виноградному грибну начинку, зверху викладіть тонкі скибочки сиру. Випікайте при 230 градусах до золотистого кольору.

Піца з печерицями та шинкою

Складові:

Тісто:

  • 400 г борошна;
  • 40 г дріжджів;
  • 120 г рослинного масла;
  • 40 г маргарину

Начинка:

  1. 1-2 цибулини;
  2. 2 часнику;
  3. 1 кг печериць;
  4. 200 г шинки;
  5. 200 г тертого сиру сіль.

Подрібніть дріжджі, з’єднайте з теплою водою. Додайте в борошно сіль, просійте в миску. Влийте рослинне масло і дріжджову суміш, замісити тісто. Після бродіння обомніте і розкачайте тісто в тонкий пласт. Перекладіть основу на змащене деко.

Приготуйте начинку, обсмажити на маргарині нарізаний кубиками цибулю, скибочками – печериці та часник. Посоліть начинку за смаком. Покладіть на основу шинку, нарізану смужками, обсмажені з цибулею шампіньйони. Посипте тертим сиром і запечіть протягом 20-30 хвилин при 200 градусах.

Проста піца з маринованими грибами в духовці

Складові:

150 г дріжджового тіста.

Начинка:

  1. 200 г маринованих грибів (можна замінити солоними);
  2. 1 головка ріпчастої цибулі;
  3. 2 ст. ложки тертого сиру;
  4. 2 ст. ложки кетчупу

Тісто трохи вимісити, потім розкачайте в тонкий корж і акуратно перенесіть на деко. Змастіть кетчупом, подверніте всередину бортики. Зверху покладіть гриби, нарізані скибочками, цибулю – півкільцями, посипати сиром. Випікайте при 200 градусах до рум’янцю.

Піца з білими грибами і сиром

Складові:

Тісто рецепт:

  • 250 г пшеничного борошна;
  • 20 г пресованих дріжджів;
  • 125 мл теплої води;
  • 1 ч. Ложка рослинного масла;
  • 0,5 ч. Ложки солі.

Начинка:

  1. 600 г білих грибів;
  2. 100 г вершкового масла;
  3. 400 г твердого сиру, тертого;
  4. 1 зубчик часнику;
  5. 2 головки ріпчастої цибулі;
  6. по 3 ст. ложки рубаного зеленого лука і петрушки;
  7. чорний мелений перець, сіль.

Розведіть дріжджі в теплій воді, дайте постояти. Додайте просіяне борошно, змішане з сіллю, влийте рослинне масло і замісити тісто. Помістіть на годину для підйому в тепле місце.

Приготуйте начинку. Білі гриби вимийте, дрібно порубати, очищений від лушпиння цибулю наріжте маленькими кубиками. Обсмажте все в місці на вершковому маслі протягом 10-15 хвилин, приправте сіллю і перцем.

Обімніть дріжджове тісто для піци, розкачайте в тонкий корж. Покладіть на деко, змащене маслом, розподіліть начинку і посипте спочатку зеленню, а потім сиром. Готуйте 15-20 хвилин при 220 градусах.

Ще один варіант приготування грибної піци я відшукала на ютубі – дивіться відео, готуйте і пишіть – сподобалося блюдо, чи ні.

Відео рецепт простої піци

Посилання на основну публікацію