Печиво: корисний продукт харчування для здоров’я

Задоволення, що отримується від смачної їжі, неможливо замінити. Ранкова кава з круасаном або печиво гарячим імбирним чаєм холодним зимовим вечором, все це створює атмосферу затишку і комфорту. Але диво «є і не товстіти» дісталося далеко не всім, 90% населення доводиться стежити за своєю фігурою, щоб залишатися у формі.

Солодощі — основний елемент щоденного раціону, калорії з якого успішно відкладаються на боках. Вихід є. Дотримуватися принципів правильного харчування і не бачити результатів вечірнього чаювання на фігурі можна завдяки дієтичного домашньому печінкою.

Продукти, які можна використовувати для приготування дієтичних десертів

Найбільш корисна їжа, це та, над якою не простояли 4 години біля плити, і для її приготування не треба було дістати неймовірні екзотичні продукти. Чим простіше блюдо, чим менше в ньому основних інгредієнтів, тим воно корисніше здоров’ю й фігурі. На цьому принципі грунтуються всі рецепти, які дозволяє кожна дієта для схуднення.

Для «правильної» випічки необхідні найпростіші продукти. Позначивши список найкорисніших продуктів для здоров’я, можна самостійно складати рецептури в різних варіаціях.

  1. Борошно — основний інгредієнт будь випічки, без неї приготувати печиво може тільки справжній шеф. Вищого гатунку борошно шкідлива для фігури і не дуже корисна для здоров’я. Зробити печиво дієтичним і корисним допоможе заміна муки на кукурудзяну, гречану, вівсяну або навіть рисову. Не знайшовши подібну на прилавках магазина, не варто впадати у відчай, це не перешкода на шляху до стрункості і приємний вечірнього чаювання. Можна просто перемолоти відповідну крупу в кавомолці. Борошно грубого помелу набагато корисніше.
  2. Мед — основний інгредієнт дієтичної випічки. Він може повністю замінити цукор і зробити печиво таким же солодким, ароматним і м’яким. У разі алергії на мед, допустимо додавання цукру, це ж десерт, він зобов’язаний бути солодким. Але використовувати його потрібно зовсім невелика кількість, не більше 2-х столових ложок на стакан муки.
  3. Яйця є обов’язковим інгредієнтом в випічці. Рецепти дозволяють використовувати всі яйце цілком, але при необхідності можна взяти тільки білок.
  4. Сухофрукти — ідеальне наповнення для будь-якої випічки, особливо якщо мова йде про суть правильного харчування. Підійде абсолютно все: родзинки, чорнослив, інжир, курага і т.д.
  5. Горіхи є не найбільш дієтичним блюдом, але невелика їх кількість допустимо в приготуванні дієтичного печива.
  6. Сир — важливий інгредієнт в раціоні правильного харчування. Для приготування підійде жирністю до 5%. Повністю знежирений сир купувати не слід, їжа повинна бути не тільки дієтичної, а й корисною.
  7. Спеції допоможуть урізноманітнити смакові характеристики кожного блюда, зробити його індивідуальним і тематичним. Додавати їх слід орієнтуючись на особисті переваги, найпоширеніші: кориця, імбир, коріандр, кардамон, гвоздика, м’ята.

Використовуючи різні комбінації перерахованих вище продуктів, можна приготувати випічку і десерти, які не завдадуть шкоди фігурі. Рекомендується уникати вершкового масла або маргарину, пшеничного борошна, великої кількості цукру.

Також читайте:  Продукти від яких потрібно відмовитися якщо у вас камені в нирках

Прості рецепти домашнього дієтичного печива для щоденного раціону

Кілька базових рецептів допоможуть розпочати приготування легкого домашнього печива. Основні інгредієнти можна доповнити та урізноманітнити в залежності від особистих переваг і присутності певних продуктів.

Повітряне кукурудзяна печиво

  • Кукурудзяне борошно — 150 гр.
  • Яйце 1 шт.
  • Кефір — 150 мл.
  • Молоко — 2 ст. л.
  • Сода або розпушувач

Всі інгредієнти необхідно з’єднати в мисці і ретельно змішати. Після сформувати невеликі кульки, викласти на деко і запікати до сухої шпажки. Урізноманітнити печиво можна додаванням сухофруктів або колотих горіхів. Перед випічкою рекомендується застелити пергаментним папером, бажано використовувати вощений, щоб печиво можна було легко зняти не пошкодивши.

Бананове печиво з вівсяними пластівцями

  • Банан — 1 шт.
  • Цілі вівсяні пластівці — 1 стакан.
  • Сухофрукти і горіхи за смаком.

Цей рецепт сміливо можна назвати самим простим, він полягає в розминці банана і змішуванні його з вівсяними пластівцями. За бажанням в суміш можна додати нарізані сухофрукти, горіхи або спеції. Випікається вівсяне печиво з бананом протягом 15 хвилин при 180 градусів.

Легке кокосове печиво

  • Кокосова стружка — 150 гр.
  • Яйце — 2 шт.
  • Сахара — 2 ст.л.

Техніка приготування легкого кокосового печива полягає у збиванні яєць з цукром і поступовим додаванням до них кокосової стружки. Для більш щільної структури і збільшення обсягу допускається додавання невеликої кількості рисового і кукурудзяної муки. Випікати рекомендується 20 хв. при 180 град.

Низькокалорійне сирне печиво

  • Сир — 100 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно (кукурудзяна, вівсяна, рисова) — 8 ст. л.
  • розпушувач
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Цедра лимона або апельсина

Насамперед необхідно змішати сир, цедру, цукор і яйце. Додати борошно і вимісити суміш до густого тесту. Після цього майбутнього печінкою слід трохи відпочити у вигляді кулі під вологою серветкою. Вилежатися тісто необхідно розкатати качалкою і видавити формочками печиво. Випікається на папері 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Також читайте:  Підрахунок калорій - суть правильного харчування для здорового способу життя і красивої фігури

Корисне шоколадне печиво

  • Будь-яка допустима борошно — близько 100 гр.
  • Какао — 20 гр.
  • Молоко — 50 мл.
  • Олія — ​​10 мл.
  • розпушувач
  • Цукор — 1 ст. л.

Молоко і масло змішати, додати цукор, какао, розпушувач і борошно. Ретельно вимісити тісто, сформувати або видавити формочками печива товщиною 5-7 мм. Випікається стандартно при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин.

Приготовлені за цими рецептами солодощі повністю вписуються в раціон правильного харчування і не шкодять фігурі. За бажанням їх можна урізноманітнити фруктами, горіхами або спеціями, а також з’єднати дві половинки за допомогою сирної начинки.

Посилання на основну публікацію