Насіння льону: користь, особливо продукту, ефективне схуднення

Лляні насіння — потужний інструмент для очищення організму і бажаного позбавлення його від зайвих жирів, що призводить до неймовірних результатів: схудненню і якісному очищенню практично всіх органів.

Лляні насіння: особливості, користь, протипоказання

Насіння льону — продукт, який є не тільки екологічно чистим, але і неймовірно ефективним в боротьбі із зайвими кілограмами. Лляні насіння — прекрасний спосіб схуднути і підтримати здоров’я організму, запобігти розвитку злоякісних утворень.

Насіння льону відрізняються особливою структурою, завдяки якій вони просуваються по шлунково-кишковому тракту, переварюючи досить повільно. Тому в кишечник насіння потрапляють практично в незмінному вигляді і, у міру просування по ньому, захоплюють все шлаки і токсини. 

Насіння льону відрізняються неймовірно багатим хімічним складом. Вони містять:

• Омега-2 кислоти;
• Вітаміни Е, С, групи В та ін .;
• Активні речовини;
• Клітковину.

На сьогоднішній день науково доведені неймовірні властивості лляного насіння:

• прискорюють обмін речовин;
• Стимулюють роботу печінки;
• Стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту;
• Зміцнюють імунітет;
• Очищають організм від шлаків;
• Приводять в норму рівень цукру в крові;
• Покращують стан шкіри, волосся.

Неймовірний ефект позбавлення від зайвих кілограмів відбувається за рахунок обволакивающих властивостей лляного насіння: вони стають своєрідним бар’єром для жирів, що потрапляють в організм, і дають їм всмоктуватися в стінки шлунка.

Важливо! Дуже обережно до вживання лляного насіння слід поставитися особам, які страждають на захворювання шлунково-кишкового тракту, а вагітним жінкам, людям з проблемами в роботі жовчного міхура і панкреатитом і зовсім краще від вживання продукту утриматися.

Як правильно вживати продукт

Насіння льону для схуднення дійсно важливі, але не менш важливо також правильно вживати їх в їжу. Продукт можна приймати в подрібненому вигляді, запиваючи деякою кількістю води. Також прекрасно підійде насіння льону у вигляді добавки в їжу, різних відварів, і навіть в цілому вигляді, невеликими порціями. 

Також читайте:  Вегетаріанська дієта і окремі захворювання

В якому б з перерахованих варіантів не були використані лляні насіння, вони стануть цінним помічником в боротьбі за ідеальну фігуру. Головне, додавати їх в їжу регулярно: тільки тоді можна домогтися стоїть результату.

Найпростіше і приємніше для смакових рецепторів, звичайно ж, додавати лляні насіння в їжу: в овочеві / фруктові салати, каші, молочні продукти, всіляку випічку.

Важливо! Щоб уникнути проблем в роботі кишечника, в період прийому лляних насіння потрібно пити достатню кількість води, інакше почнуть турбувати запори.

Рецепти для схуднення

У процесі вивчення можливостей лляних насіння було досліджено безліч способів прийому цього продукту в їжу. В результаті дієтологи прийшли до висновку, що для ефективного схуднення можна приймати лляні насіння як в неподрібненому / подрібненому вигляді, так і в якості вітамінної добавки до страв. Далі представлені найбільш доступні і ефективні рецепти.

вітамінний коктейль

Неймовірно ефективний в боротьбі з жировими відкладеннями організму. 

Для приготування цінного коктейлю знадобиться лише кілька інгредієнтів: морквяний сік, лляні насіння (1 ст. Л.), Лляне масло (1 ч. Л.). Інгредієнти вказані для 1 склянки соку.

Всі складові коктейлю потрібно перемішати як слід і відразу випити. Приймати добавку в їжу краще натщесерце, за півгодини до першого прийому їжі.

лляної відвар

Приготувати відвар нескладно, головне, правильно його приймати. Отже, 1 ч. Л. насіння залити окропом і проварити на малому вогні близько півгодини. Готовий продукт приймати за півгодини до їжі: по 1/2 ст. за один прийом. Всього таких «підходів» має бути 4.

Каша для схуднення

Каша, приготовлена ​​з додаванням насіння льону, — потужний поштовх для організму, тому небажано вживати її в їжу частіше 2 разів на тиждень. Для приготування поживного страви знадобиться:

Також читайте:  Продукти від яких потрібно відмовитися якщо у вас камені в нирках

• Гречана крупа — 1 ст .;
• Льняні насіння — 1 ст .;
• Мед — 1 ч. Л .;
• Вершкове масло — за бажанням.

Насіння змішати з крупою, залити окропом і залишити на деякий час, щільно укутавши рушником ємність. Через 60-70 хвилин каша готова. Залишається додати меду, масла і насолоджуватися смачним блюдом.

Кефірна добавка з насінням льону

Кефір — чарівна «пігулка» для кишечника, а в поєднанні з насінням льону — це просто вибуховий коктейль. Кисломолочні бактерії, що містяться в кефірі, дозволяють значно підвищити засвоюваність корисних ферментів насіння.

Для 1 ст. кефіру (краще використовувати знежирений) досить 1 ч. л. подрібнених лляних насіння. Пити готову суміш краще через 5-10 хвилин після приготування.

Відео: 

Посилання на основну публікацію