Меню на Новий рік 2019: що готувати нове і цікаве, рецепти для святкового столу

Символом наступаючого року стане жовта земляна свиня. Так як це всеїдна тварина, новорічне меню-2019 можна складати, спираючись виключно на свої переваги. Єдиний продукт, від якого в свята краще відмовитися – свинина.

Складання меню: основні рекомендації

А ось що обов’язково повинно бути на столі, щоб Новий рік був вдалим:

  • гриби всіх видів, ягоди і зернові;
  • риба і птиця;
  • всіляка зелень;
  • овочі і коренеплоди;
  • фрукти, включаючи екзотичні;
  • горіхи.

Особливу увагу приділіть закусок. Цього разу можна не боятися приготувати велику кількість страв на тиждень вперед – свині такий достаток припаде до смаку. При складанні меню враховуйте те, з ким ви збираєтеся зустрічати свято.

удвох

Романтичний Новорічна вечеря не передбачає рясного застілля, тому можна обмежитися закусками, парою салатів і десертом. Зверніть увагу на рецепт бананового лікеру, волованов (рецепт з фото дивіться нижче) і чорних млинчиків з червоною ікрою. Приготуйте хоча б одне блюдо з морепродуктами, а в десерт Обов’язково вкажіть гіркий шоколад – ці продукти вважаються кращими харчовими афродизіаками.

В компанії

Для вечірки в компанії друзів вибирайте рецепти поситнее: качку, запечену в духовці, скумбрію або фаршировану яблуками і курагою курячу грудку. Приготуйте більше закусок, ніж салатів – все одно ви не будете довго сидіти за столом.

Важливо і місце проведення вечірки – на природі замість шашликів посмажте стейки з сьомги на решітці, будинки запечіть в духовці птицю, а якщо ви збираєтеся відправитися вночі в клуб, приготуйте побільше салатів, нарізок і легких овочевих стартерів, адже набивати шлунок перед танцями – погана ідея .

В колі сім’ї

Сімейний новорічна вечеря без традиційного кексу з сухофруктами – злочин! Відтворіть атмосферу старих новорічних фільмів, адже олів’є з куркою, заливна риба і оселедець під шубою – саме ті страви, які потрібно поставити на стіл, щоб привернути удачу. Бутерброди зі шпротами і яйцем на підсмажених шматочках хліба теж припадуть як не можна до речі, а замість газованої води пийте компот з мандаринів (клік) – смачно, корисно і святково.

Щоб не ламати голову над меню на новий рік 2019 і не думати в черговий раз про те, що б приготувати смачне, нове і цікаве, ловите найсвіжішу добірку легких і оригінальних рецептів на будь-який сценарій святкового вечора!

Волован з трьома начинками

Волован – пікантна французька закуска з листкового тіста з несолодкої начинкою, схожа на тарталетки. Від останньої воловани відрізняються тим, що тісто для них випікається у вигляді високої порожнистої башточки, а не плоскої тарілки. Принцип при цьому не змінюється – начинити закуску можна чим завгодно. На новорічному столі в рік жовтого земляного свині особливо вдалими будуть воловани з білими грибами, червоною ікрою і куркою з чорносливом.

тісто

Вам буде потрібно 500 г листкового дріжджового тіста, 4 ст.л. рослинного масла і 1 куряче яйце.

Разморозьте тісто і розділіть пласти, які не розгортайте. Чаркою або склянкою (не більше 5-и сантиметрів в діаметрі) виріжте кружечки і зробіть в кожному з них поглиблення за допомогою кришечки від будь-якого газованого напою. Жовток збийте до білого. Застеліть деко пекарської папером, змастіть її маслом і викладіть кружечки так, щоб між ними залишалося досить місця. Покрийте майбутні воловани збитим жовтком, випікайте в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Готові башточки з тіста необхідно охолодити і перекласти в сухий щільно закритий контейнер, начинку додайте безпосередньо перед подачею на стіл.

Начина №1 Білі гриби

Складові:

  • білі гриби – 150 г;
  • сметана – 3 столові ложки;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • пармезан – 200 г;
  • оливкова олія – ​​20 г.

Гриби промити і нарізати дрібними кубиками, цибулю подрібнити. Обсмажити цибулю до світло-золотистого кольору, додати гриби, смажити до готовності.

Додати сметану, сіль і перець за смаком. Зменшити вогонь до мінімуму, тушкувати ще 3-4 хвилини. Зняти з вогню, додати пармезан, перемішати, накрити кришкою.

Начинка №2 Ікра

В остиглі воловани викласти сирний сир, додати червону ікру, прикрасити гілочкою кропу.

Начинка №3 Курка з чорносливом

Складові:

  • 100 г відвареного курячого філе;
  • 50 г чорносливу;
  • 25 г сиру;
  • 2 варені яйця;
  • огірок;
  • майонез (3-4 столові ложки);
  • волоські горіхи або міні-моцарелла для прикраси.

Куряче філе, чорнослив, огірки і яйця нарізати однаковими за розміром кубиками, сир натерти на крупній тертці. Змішати всі складові в мисці, посолити, поперчити за смаком, додати майонез (в кількості орієнтуйтеся на свій смак і необхідну консистенцію). Готові воловани прикрасити половинками волоських горіхів або кульками міні-моцарели.

Всі начинки готуються заздалегідь (але в день подачі на стіл) і викладаються в кошики з тіста безпосередньо перед початком вечері (інакше тісто просочиться і розмокне).

Рулет зі скумбрії з овочами і желатином

Рулет повинен настоятися в холодильнику не менше 10-ї години, тому готувати його переважно за день до заходу.

Інгредієнти (на 6 порцій):

  • скумбрія свіжоморожена – 2 шт .;
  • цибуля ріпчаста – 120 г;
  • морква – 90 г;
  • огірок солоний – 65 г;
  • яйце куряче – 2 шт .;
  • зелень (цибуля, петрушка, кріп) – 25 г;
  • желатин – 15 г;
  • вершкове, рослинне масло для пасерування;
  • сіль, перець за смаком;
  • паприка (солодка).

приготування:

Відрізати 160 см харчової плівки і скласти в 4 рази. Покласти отриманий щільний лист на стіл і посипати цукровою паприкою.

Скумбрію розморозити, розрізати уздовж спинки, відрізати хвіст, голову, плавники, видалити хребет і нутрощі. Рибу промити під струменем води, витягти залишилися кісточки, викласти на плівку шкірою вниз. Посипати сіллю, перцем і частиною желатину (1.5 чайні ложки).

Моркву натерти на крупній тертці і викласти на скумбрію рівним шаром.

Лук пасерувати в рослинному і вершковому маслі до світло-золотистого кольору, остудити, викласти на моркву.

Яйця зварити круто, натерти на дрібній тертці, викласти на цибулю.

Солоні огірки дрібно порубати або натерти на крупній тертці, викласти наступним шаром.

Посипати блюдо рубаною зеленню, сіллю, перцем і залишилися желатином.

Загорнути напівготове блюдо в щільний рулет, краї туго затягнути ниткою, обернути декількома додатковими шарами харчової плівки.

Акуратно перекласти рулет в каструлю з гарячою водою, довести до кипіння на повільному вогні, варити 35 хвилин.

Дістати рулет з каструлі, остудити і прибрати в холодильник не менше, ніж на 10 годин.

Зняти плівку, нарізати товстими скибочками.

Горбуша, солона під сьомгу

Обидві риби вважаються червоними і входять в сімейство лососевих, але різниця між ними є як в ціні, так і в смакових якостях. Однак досвідчені кухарі можуть засолити горбушу так, що відрізнити її від сьомги не зможе жоден гурман. Хоча, складність полягає в основному не в засолюванні, а в нарізці – м’ясо сьомги більш щільне, тому зовнішній вигляд скибочок сильно відрізняється.

Складові:

  • свіжа або заморожена горбуша – 1 кг;
  • сіль – 60 г;
  • цукор – 25 г.

Засолка горбуші займає 12 годин, після чого вона зберігається в холодильнику до 4-х днів (на 4-1 день дозволяється перекласти рибу в морозильну камеру і зберігати ще 14-30 днів).

приготування:

Відрізати голову, хвіст, плавники, зяброві дуги, витягти нутрощі, хребет і кістки.

Промити залишилася філейну частину, обсушити за допомогою паперового рушника.

Нарізати рибу порційними шматочками, викласти в каструлю або глибоку тарілку.

Засипати шматочки цукром і сіллю, ретельно перемішати.

Накрити рибу тарілкою, зверху поставити прес, підійде трилітрова банка, наповнена водою.

Прибрати в холодильник на 12 годин, після чого маринад злити, а шматочки викласти на тарілку.

Чорні млинці з червоною ікрою

Смак і колір страви буде залежати від барвника: натуральні чорнило каракатиці не фарбує тісто в кипельно-чорний, надають йому рибний запах (в даному випадку це плюс) і солонуватий присмак. Переважно використовувати їх. Альтернативний варіант – чорний харчовий барвник без смаку і запаху (колір млинців вийде більш насиченим).

Складові:

  • чорнило каракатиці – 4 г (або барвник, як зазначено в способі застосування);
  • борошно – 120 г;
  • яйце – 1 шт;
  • молоко – 200 мл;
  • цукор – 1 ч. л .;
  • вершковий сир – 100 г;
  • сіль – 1 ч. л .;
  • ікра червона.

приготування:

Яйце, що не збиваючи, змішати з сіллю і цукром.

Влити молоко, перемішати віночком.

Додати чорнило каракатиці.

Повільно ввести просіяне борошно, постійно помішуючи віночком.

Перемішати до однорідного кольору і консистенції.

Випікати на розігрітій сковороді, змащеній олією, чи не зажарювати.

Кожен млинець змастити вершковим сиром з одного боку.

Два протилежних краю підігнути до центру, але так, щоб вони не стикалися один з одним, загорнути млинець в рулет.

Рулети розрізати навпіл, викласти на тарілку зрізом вниз, додати на кожен млинець чайну ложку ікри, прикрасити гілочками кропу і скибочками лимона.

Салат з сьомги з помідорами

Сьомгу в цьому рецепті можна замінити будь-який інший червоною рибою (горбуша, лосось, кета). Також цей салат підходить для начинки волованов (рецепт вище). У рецепті описано приготування салату шарами через формувальне кільце, але допускається змішування інгредієнтів в простій мисці. Для всіх компонентів виконується нарізка конкассе (великими кубиками).

Інгредієнти (на 2 порції):

  • сьомга солона – 150 г;
  • помідори – 2 шт .;
  • яйця курячі – 2 шт .;
  • твердий сир – 80 г;
  • зелена цибуля – 10 пір’я;
  • майонез – 4 ст. л .;
  • сіль, перець – за смаком.

приготування:

Нарізати сьомгу, помідори, яйця і сир. Зелену цибулю дрібно нашаткувати. Якщо при нарізці томатів виділилося занадто багато соку, злити.

Викласти салат шарами: помідор, зелена цибуля, риба, яйця, сир. Промащувати майонезом кожен другий шар, кожен шар – солити і перчити за смаком.

Посипати салат зеленою цибулею для прикраси, покласти часточку лимона і кілька Горошків чорного перцю.

Салат «Різдвяний вінок» зі свічками

По суті, це звичайний крабовий салат, оформлений в новорічній тематиці. Подібним чином можна викласти практично будь-який салат з майонезом, але будьте обережні зі свічками – крабові палички, з яких вони готуються, поєднуються за смаком не з усіма продуктами.

Складові:

  • крабові палички – 150 г;
  • яйця – 3 шт .;
  • огірки свіжі – 15 г;
  • кукурудза консервована – 150 г;
  • майонез – 150 г;
  • кріп – 1 середній пучок;
  • сіль, перець – за смаком.

Яйця зварити круто, 4 крабові палички відкласти для свічок, а решта нарізати кубиками. Злити рідину з банки з консервованою кукурудзою, зерна перекласти в глибоку миску. Додати нарізані кубиками крабові палички, огірки, яйця. Посолити, поперчити, заправити майонезом і перемішати.

Викласти на велику тарілку у формі кільця, поставивши в центр блюда стакан. Зверху укласти гілочки кропу так, щоб під ними практично не було видно салату.

Від однієї з відкладених для свічок крабових паличок відрізати невелику смужку. Вирізати 4 трикутника, які будуть виконувати роль гніту. У кожній паличці зробіть невеликий надріз, закріпити в нього гніт.

Прикрасити готовий салат свічками з крабових паличок безпосередньо перед подачею на стіл.

Качка з апельсинами в духовці

Класичний новорічний рецепт, максимально простий у виконанні. До речі, м’ясо качки містить ненасичені жирні кислоти, особливо корисні дівчатам.

Складові:

  • качка (тушка) – до 1.5 кг;
  • апельсини – 2 шт .;
  • яблука зелені – 1 шт .;
  • мед – 3 ч. л .;
  • сіль, перець – за смаком.

приготування:

  1. З тушки зрізати зайвий жир (не викидати), видалити підкрилки і шию (шкурку підвернути всередину надрізу).
  2. Половину яблука і 1 апельсин нарізати великими кубиками зі сторонами приблизно 1.5-2 см., Перекласти в миску, додати чайну ложку меду, змішати.
  3. Качку натерти сіллю і перцем всередині і зовні, залишити просолюється на 1 годину.
  4. Начинити качку сумішшю фруктів, розріз зашити кулінарною ниткою. Залишилися медом промазати качку зверху.
  5. У сотейник викласти послідовно: качиний жир, качку, близько тушки – залишилися фрукти, нарізані великими шматочками.
  6. Запікати качку в гарячій духовці 1.5 години. В середині процесу дістати качку з духовки і полити на дні сотейника жиром.
  7. Перед тим, як діставати качку з духовки, перевірити її на готовність, проткнув тушку шпажкою: якщо сік прозорий, духовку вимкнути, блюдо залишити в ній ще на 10 хвилин. Якщо качка не готова – продовжуємо запікати, періодично перевіряючи шпажкою.

Запечена в духовці скумбрія з гірчицею

У рецепті описаний спосіб приготування риби, гарнір можна вибрати самостійно. Скумбрію ідеально доповнюють овочі на пару або на грилі або смажений до хрусткої скоринки молода картопля.

Складові:

  • скумбрія свіжоморожена – 1 шт .;
  • майонез – 2 ст. л .;
  • дижонская гірчиця – 2 ст. л .;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • лимон – ½ шт .;
  • лавровий лист – 1 шт .;
  • масло рослинне – 1 ст. л .;
  • сіль, перець – за смаком.

Скумбрію розморозити, відрізати плавники, голову і хвіст, зняти чорну плівку з внутрішньої сторони, промити і просушити паперовим рушником. Нарізати невеликими шматками.

У глибокій мисці змішати майонез і гірчицю, додати шматочки скумбрії і перемішати.

Дно форми для запікання або лист фольги змастити маслом, викласти нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю, слайси лимона, додати лавровий лист і присипати перцем.

Скумбрію викласти на цибульний-лимонну подушку, при бажанні можна посипати рубаною зеленню. Герметично запечатати фольгою і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Зняти фольгу і пекти ще 2-3 хвилини.

Куряча грудка з яблуком і курагою

У цьому рецепті, на відміну від попереднього, не обов’язково використовувати дорогу діжонську гірчицю, підійде «російська» чи баварська.

Складові:

  • грудка куряча – 260 г .;
  • курага – 5-6 шт .;
  • зелене яблуко – 1 шт .;
  • червона цибуля – ½ шт .;
  • часник – 2 зубчики;
  • гранульований часник – ½ ч. л .;
  • перець чилі – за смаком;
  • гірчиця – ½ ч. л .;
  • вершки – 50 мл;
  • суміш перців – ⅓ ч. л .;
  • морська сіль – ⅓ ч. л.

приготування:

Яблуко обрізати з чотирьох сторін, щоб вийшли круглі кільця без насіння. Цибулю нарізати тонкими кільцями.

Куряче філе промити і просушити, зробити кілька глибоких надрізів для начинки.

Гірчицю змішати з вершками і промазати отриманим соусом філе.

Посипати курку спеціями, заповнити розрізи яблуком, цибулею і курагою.

Перекласти начинений філе на шматок пекарської папери, вилити на нього залишився соус, загорнути вільними краями пергаменту.

Грудку, загорнуту в пергамент, обернути фольгою і пекти 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Розрізати фольгу і пекарські папір зверху, піч ще 7 хвилин у відкритому вигляді.

Гарячу курячу грудку можна полити гранатовим соусом.

Різдвяний кекс з мандаринами

Цей десерт особливо подобається дітям, так як бісквіт в процесі випікання набуває яскраво-жовтий колір (без барвників).

Складові:

  • вершкове масло – 150 г;
  • яйця – 3 шт .;
  • цукор – 135 г;
  • мандарини – 3 шт .;
  • цукати – 100 г;
  • коньяк – 2 ст. л .;
  • розпушувач – 1 ч. л .;
  • цукрова пудра – 1 ст. л .;
  • цедра лимона для прикраси.

приготування:

Два мандарина очистити, розібрати на дольки, викласти на тарілку, залишити підсушитися на одну годину. Якщо в мандаринах є кісточки, акуратно їх видалити.

Цукати залити коньяком і залишити на 30 хвилин.

У сковороді розтопити 20 г вершкового масла і акуратно ввести 1 ч. Л. цукрового піску. Викласти часточки мандарина і обсмажувати по 2 хвилини з кожного боку. Часточки можна перемішувати лопаткою, потрібно перевертати кожну окремо. Перекласти на тарілку і остудити.

На цю ж сковороду, поки вона не встигла охолонути, викласти цукати і тримати, поки не випарується волога (допускається підсушити на повільному вогні).

Розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло (130 г) перекласти в глибоку миску, додати 125 г цукру і збити до білого кольору. Не припиняючи збивати, вводити по одному яйця, що залишилися.

У яєчно-масляну суміш додати розпушувач, потім просіяне борошно. Збивати до однорідної консистенції.

У тісто додати цукати, перемішати.

У змащену форму для кексів влити третину тесту і викласти половину мандаринових часточок. Залити другий третю тесту, викласти залишилися мандарини, вилити залишки тіста в форму.

Випікати 40-50 хвилин при температурі 180 градусів. Остиглий кекс посипати цукровою пудрою і цедрою лимона.

Тірамісу без яєць з вершками і маскарпоне

Цей десерт потрібно готувати заздалегідь, щоб бісквіт встиг просочитися, але так, щоб він не встиг розмокнути. Наприклад, якщо ви плануєте подати його до столу в новорічну ніч, починайте підготовку рано вранці 31-го грудня.

Складові:

  • сир маскарпоне – 300 г;
  • лікер «амаретто» або «бейліс» – 3 мл;
  • вершки 33% – 150 мл;
  • печиво «савоярді» – 200 г;
  • порошок какао – 25 г;
  • цукрова пудра – 50 г;
  • кава, цукор, м’ята.

Маскарпоне перекласти в глибоку миску, додати 25 г цукрової пудри, трохи збити ручним віночком. В окремій мисці збити міксером вершки з цукровою пудрою (додавати пудру не відразу, коли вершки почнуть густіти). Акуратно змішати вершки і сир ложкою або віночком, вершки при цьому не повинні впасти.

Зварити два подвійних еспресо (або просто міцну каву), додати лікер і цукор. Савоярді занурити в кави на 1-2 секунди і покласти на дно креманки (печінка можна розрізати на дві або три частини, щоб воно вмістилося на дно маленької креманки). Кількість печива в одному шарі буде залежати від обраної посуду.

На шар савоярді викласти сирний крем, на нього – знову савоярді. Кількість шарів також залежить від висоти креманки, останнім викласти сирний крем.

Присипати какао-порошком, прикрасити листочком м’яти.

Торт «день і ніч»

На приготування торта піде 60 хвилин, всього вийде 8 порцій. Крем, зазначений в рецепті, можна замінити на вершковий або сирний.

Інгредієнти для тіста:

  • вершкове масло 82.5% – 250 г;
  • цукор – 200 г;
  • сметана – 130 г;
  • яйце – 3 шт .;
  • борошно – 210 г;
  • крупа манна – 40 г;
  • сода харчова – 1 ч. л .;
  • какао – 4 ст. л .;
  • сіль.

Інгредієнти для крему:

  • сметана 30% – 400 г;
  • цукор – 150 г;
  • кондитерська посипання, м’ята.

Вершкове масло розм’якшити, нарізати кубиками, скласти в глибоку миску.

Додати цукор, збити до отримання пишної світлої маси. Вбити яйця по одному. Додати сметану і дрібку солі, перемішати ложкою. Змішати пшеничне борошно, манку і соду, з’єднати сухі інгредієнти з рідкими.

Перемішати до однорідної консистенції, отримане тісто розділити на дві частини, в одну з них додати какао.

Випікати по черзі 30 хвилин при температурі 175 градусів. Остигнули бісквіти розрізати на коржі.

Для крему змішати сметану і цукор. Викладати коржі, чергуючи чорний з білим, кожен промащувати кремом. Останній корж промазати кремом, половину посипати какао-порошком. Прикрасити кондитерської посипкою і листочками м’яти. Прибрати на ніч в холодильник для просочення.

Чорнослив, фарширований волоськими горіхами, в сметані

Кажуть, ця закуска неодмінно повинна бути на новорічному столі в рік жовтого земляного свині, щоб господині супроводжувала удача. Є різні рецепти фаршированого чорносливу, але для святкового столу найбільше підходить цей – швидкий і смачний.

Складові:

  • чорнослив – 200 г;
  • ядра волоських горіхів – велика жменя;
  • жирна сметана – 200 мл;
  • цукрова пудра – 3 ст. л.

Чорнослив залити окропом і настояти 10-15 хвилин (якщо сухофрукт не пересушити, просто промити водою).

Кісточки видалити.

Наповнити чорнослив горіхами, викласти порційно в креманки або на велику тарілку і залити сметаною, змішаної з цукровою пудрою.

Як приготувати 4 літри соку з 4-х апельсинів

Такий напій потрібно назвати скоріше нектаром, ніж соком, але на смак виходить незрівнянно. Лайфхак: якщо довести його до кипіння і додати трохи пряних спецій (гвоздика, бадьян, кориця), вийде смачний новорічний пунш.

Складові:

  • 4 великих апельсина;
  • цукор – 2 склянки;
  • сік лимона – 70 мл.

Апельсини обдати окропом, вимити з використанням щітки і прибрати в морозильну камеру на 5-8 годин. Розморозити, нарізати часточками, подрібнити в блендері.

Отриману кашку перекласти в трилітрову банку, додати цукор і лимонний сік, розмішати. Влити чисту фільтровану воду, прибрати в холодильник на 3 години, потім процідити і додати ще два літри води).

Останні два літри додаються з метою економії, так що можна залишити ту кількість соку, яке вийшло на початку – 2 літри (так смачніше).

Компот з мандаринів

На відміну від компоту з сухофруктів, він виходить яскравий і святковий на вигляд. Можна поекспериментувати зі смаком і додати прянощі: бадьян, гвоздику, корицю, інші цитрусові фрукти.

Складові:

  • мандарини – 8 шт .;
  • зелені яблука – 1 шт .;
  • лимон – 2 часточки;
  • цукор – 3 ст. л .;
  • кориця – 1 паличка (не обов’язково);
  • вода – 1 літр.

Яблуко вимити, видалити з нього серцевину, нарізати шматочками (по величині приблизно, як часточка мандарина).

Мандарини очистити і нарізати (так вони дадуть максимум смаку і соку).

Скласти фрукти в каструлю, додати цукор і корицю (за бажанням). Налити в каструлю 1 літр води і поставити на вогонь.

Довести до кипіння і варити 5 хвилин. Зняти з вогню, накрити кришкою. Коли компот повністю охолоне, процідити і охолодити в холодильнику.

Подавати в графині, додати часточки лимона і листочки м’яти для смаку і прикраси (не обов’язково).

Банановий лікер в домашніх умовах

Приготування більшості лікарів займає більше місяця – їх потрібно довго наполягати, інакше смак буде посередній. Цей готується за 4 години, так що ви встигнете до свята, навіть якщо побачили рецепт 31-го грудня.

Складові:

  • горілка – 100 г;
  • банан – 1 шт .;
  • згущене молоко – 150 г;
  • молоко коров’яче пастеризоване – 60 г;
  • яйце – 1 шт.

Нарізати банан дрібними кубиками, додати яєчний білок, молоко і згущене молоко.

Подрібнити інгредієнти в блендері до отримання однорідної маси. Додати горілку і знову пробити блендером.

Смак лікеру буде залежати в основному від якості горілки, тому необхідно зняти пробу і за бажанням додати половину банана або трохи згущеного молока. Лікер перелити в пляшку і прибрати в холодильник на 3-4 години.

У цих рецептах для святкового столу є все, щоб скласти ідеальне новорічне меню 2019 – вони прекрасні і з точки зору астрології, і за смаком. Особливо ви оціните інгредієнти, які не доведеться шукати в паралельному всесвіті, вони прості і доступні, продаються в будь-якому супермаркеті і не вимагають неабияких кулінарних здібностей. З наступаючим і приємного вам апетиту!

Посилання на основну публікацію