Корисний властивості горбуші і причини ввести її в раціон

Горбуша відноситься до сімейства лососевих, що саме по собі говорить тільки на її користь. Як і лососеві, цієї смачної риби приписують величезну кількість корисних властивостей, і не дарма.

Чому горбуша так корисна

Незважаючи на свої невеликі розміри, а горбуша є найменшим представником сімейства лососевих, вона містить величезну кількість корисних речовин. Зокрема, саме в цій маленькій скромній рибку надзвичайно висока концентрація корисних жирів омега-3, більше, ніж у лосося. Крім цих корисних жирів, риба містить досить багато вітамінів і необхідних нам мінералів. Крім того, вона по праву вважається одним з кращих джерел білка для нашого організму. Ось тільки деякі властивості, за які слід цінувати горбушу.

Покращує самопочуття в цілому

У цій надзвичайно корисною рибі міститься дуже висока концентрація вітаміну D, брак якого ми часто відчуваємо взимку. Всього 100 г готового продукту з лишком покривають добову потребу цього вітаміну для будь-якого дорослої людини. Саме тому, якщо у вас є можливість, так важливо включати цю рибу в раціон: достатня кількість вітаміну D виступає в якості профілактики багатьох серцево-судинних захворювань, що особливо важливо для людей старше 40 років.

Крім того, досить багато цього вітаміну допомагають в майбутньому уникнути такої серйозної проблеми, як ревматизм. Особливо цей вітамін важливий для тих людей, які живуть в похмурих регіонах. Всім іншим рекомендується обов’язково включати в раціон горбушу в зимовий період, коли мало сонячного світла і організм не може виробляти вітамін D у достатній кількості самостійно.

Також читайте:  Що можна і не можна їсти після видалення жовчного

зміцнює кістки

Завдяки великій кількості корисних жирних кислот, що містяться в горбуші, її регулярне вживання допомагає нам зміцнити кісткову систему і запобігти таке серйозне захворювання, як остеопороз. По крайней мере, вчені довели, що у жінок з достатньою кількістю корисних жирних кислот в літньому віці переломи спостерігаються набагато рідше.

Покращує роботу мозку

Напевно, всім відомо, що продукти, що містять достатню кількість корисних жирів омега-3, сприяють нормальній розумової діяльності, покращують пам’ять і підвищують здатність до навчання. Все це важливо не тільки для школярів, які засвоюють величезну кількість інформації, але для дорослих людей, особливо тих, чия професія пов’язана з розумовою діяльністю. Крім жирних кислот, в горбуші міститься вітамін А і вітамін D, який допомагає підтримувати нервову систему, виступає в якості профілактики депресії і допомагає боротися зі стресом.

Запобігає серцево-судинні захворювання

Лікарі настійно рекомендують вживати жирну рибу, щонайменше, 2 рази на тиждень, щоб допомогти організму протистояти захворюванням серцево-судинної системи. Зокрема, горбуша істотно знижує ризик інсульту і гіпертонії в зрілому віці.

підтримує зір

У перспективі регулярне вживання жирних сортів риби, таких горбуші, допоможе вам зберегти зір. Зокрема, що містяться в ній речовини знижують ризик розвитку дегенерації жовтої плями, яка зустрічається в зрілому віці і призводить до сліпоти. Крім того, жирні кислоти омега-3 виступають в якості профілактики глаукоми.

Захищає від раку

Омега-3 жирні кислоти довели свою користь в тому числі і в якості профілактики ракових захворювань. Більш того: останні дослідження доводять, що достатнє вживання жирних кислот допомагає раковим хворим боротися зі своєю хворобою і легше переносити хіміотерапію.

допомагає жінкам

Завдяки жирним кислотам і вітамінам горбуша допомагає жінкам нормалізувати гормональний фон. Як наслідок, це допомагає знизити симптоми передменструального синдрому і допомогти жінкам при клімаксі. Крім того, жирні кислоти при регулярному вживанні допомагають полегшити стан жінки при хворобливих місячних.

Допомагає добре виглядати

Ті ж самі жирні кислоти сприяють здоровому вигляду і стану нашої шкіри і волосся. В результаті ви будете виглядати більш молодим, сяючим, шкіра буде більш еластичною і ніжною. Саме з цієї причини дієтологи настійно рекомендують включати якщо не горбушу, то, по крайней мере, жирну рибу в свій раціон як мінімум раз на тиждень.

Також читайте:  Японська дієта для схуднення - ефективний спосіб позбутися від зайвої ваги
Посилання на основну публікацію