Корисні властивості кориці

Корисні властивості кориці

Для багатьох слово «кориця» асоціюється з ароматним печивом або яблучним пирогом з корицею. Однак, ця спеція, яку ми, швидше за все, знайдемо на кожній кухні, може бути корисною не тільки для приготування десертів, але і для здоров’я. Корисні властивості кориці з давніх-давен використовують у народній медицині.

чай з корицеюВажливо знати, що існує кілька основних типів кориці. Справжня, названа цейлонської, кориця, в основному видобувається в Шрі-Ланці, Індії, Мадагаскарі та Бразилії.

Солодша, легша і більш вишукана цейлонська кориця дуже цінується за інтенсивний смак. Крім того, виявлено, що цейлонська кориця містить дуже невелика кількість кумарину, природного горючої речовини, яке розріджує кров і може пошкодити печінку.

Отже, які корисні властивості кориці, використовувані в натуральній медицині протягом багатьох років?

1
Регулює рівень цукру в крові.
Це підтверджене медичне дослідження особливо корисно для людей з цукровим діабетом 2-го типу. Кориця не тільки регулює рівень глюкози, але також активує рецептор інсуліну. Звичайно, слід мати на увазі, що лікування хвороби триває все життя, тому споживання кориці має поєднуватися з моніторингом рівня цукру в крові, здорового харчування, регулярних фізичних вправ, а іноді і інсулінової терапії.
2
Знижує рівень холестерину в крові.
Результати дослідження, опублікованого Американської Діабетичної Асоціацією, показали, що корицю можна використовувати не тільки для лікування діабету, але і для зниження «поганого» холестерину (ліпопротеїнів високої щільності) в крові. Тому корицю можна також використовувати в якості профілактичного заходу для серцево-судинних захворювань.
3
Боротьба з бактеріями і застудою.
Протягом багатьох століть в традиційній індійській медицині в юрведе кориця використовувалася як антибактеріальний засіб, яке зміцнює імунітет і захищає від застуди. Гарячий чай з корицею стимулює кровообіг, допомагає боротися з бактеріями і зігріває організм. Лікування буде більш ефективним, якщо ви спробуєте чай з корицею з імбиром і медом. Крім того, антибактеріальний чай з корицею пригнічує поширення грибкових захворювань порожнини рота, горла і шлунково-кишкового тракту.
4
Пригнічує біль в суглобах.
Протизапальний ефект кориці допомагає зменшити біль при артриті. Зміцнює суглоби і кістки, зменшує проблеми, викликані остеопорозом. Щоб придушити біль в суглобах, рекомендується пити чай з корицею, а також використовувати ефірна олія кориці для масажу хворобливих місць.
5
Солодкий запах кориці стимулює діяльність мозку, покращує пам’ять. Психологічні дослідження показали, що кориця покращує концентрацію при навчанні. При роботі чи навчанні рекомендується використовувати ароматичні свічки кориці або палички. Солодкий запах кориці буде стимулювати активність мозку.
6
Покращує травлення і допомагає скинути вагу.
властивості кориціУ традиційній китайській медицині кориця використовується при здутті живота, нудоти і діареї. Вважається, що кориця допомагає у травленні, регулює виробництво шлункового соку, покращує травлення їжі і засвоєння поживних речовин. Щоб зменшити біль в шлунку і полегшити травлення, рекомендується пити чай з корицею після їжі з декількома листочками м’яти. І для того, щоб схуднути, пити чай з корицею і медом вранці, задовго до сніданку. Як тільки ви прокинетеся, випийте чай, а потім просто прийміть душ і поснідайте. Це розбудить ваше тіло і зменшить відчуття голоду.
7
Боротьба з карієсом.
Протизапальну дію кориці важливо для підтримки зубів і ясен. Ця спеція не тільки запобігає поширенню карієсу, але і захищає ясна від запалення і бореться з неприємним запахом в роті. При виборі натуральної пасти, рідини для полоскання рота або жувальної гумки зверніть увагу на містять ефірного масла кориці.
Здається, що кориця творить чудеса, тому варто згадувати цю спецію не тільки, коли випікається яблучний пиріг. Ви можете почати з невеликого, але позитивного впливу на ваше здоров’я: ароматичні палички з корицею на столі, і чай з корицею під час прохолодної погоди.

Чай з корицею.

  • 3 повні чайні ложки заварки
  • 1 паличка кориці (приблизно 8 см в довжину)
  • 4 скибочки імбиру
  • 8 гвоздик
  • Трохи чорного перцю
  • 3 склянки води
  • 1 стакан молока
  • Кілька чайних ложок меду за смаком.
Залити заварку, корицю, імбир, гвоздику і перець окропом і варити на повільному вогні близько 15 хвилин. Додати молока і зняти з вогню. Дати трохи настоятися, додати мед. Чудовий напій готовий. Смачного!
Також читайте:  Як боротися з мігренню травами
Посилання на основну публікацію
Adblock
detector