Корисні і небезпечні властивості сиру для будь-якого віку

Сир не тільки дуже смачний і дуже корисний, але до того ж і дуже древній продукт. Вважається, що людство відкрило його для себе відразу після того, як навчилося використовувати домашню худобу для отримання молока.

Сир — це кисломолочний продукт, який отримують шляхом сквашування свіжого молока. Після скисання від молока відділяється сироватка, що залишилася тверда частина і називається сиром.

Безумовно, найкраще для додавання в раціон використовувати сир домашнього приготування з натурального, цільного молока. Однак в цьому випадку вам потрібно знайти по-справжньому надійного постачальника, оскільки процес приготування сиру забирає не тільки багато часу, але і вимагає певного гігієнічних умов і стандартів. Якщо ж ви не впевнені у виробнику сиру, продукт слід піддати термічній обробці або віддати перевагу магазинному аналогу. Це обов’язкова умова, особливо, якщо сир планується використовувати для включення в раціон маленьких дітей.

Посилання на основну публікацію