Як позбутися від мошок в крупах на кухні

Мошки в крупі Боротьба з комахами

За часів дефіциту люди звикли купувати борошно, різні крупи і макаронні вироби в запас. Незважаючи на дбайливе і правильне зберігання у многіхпродуктах часто з’являлися жучки, що додавало господаркам чималих клопотів. Борошно потрібно було просіяти, а крупи перебрати. Однак позбутися повністю від яєць шкідників, а також їх екскрементів навіть таким способом було неможливо. Тому дуже часто деякі бакалійні товари викидалися. Сьогодні ж полиці магазинів переповнені великою різноманітністю продуктів, однак з такою проблемою, як мошки в крупі або борошні багато господинь стикаються і сьогодні.

Причини появи комах

Питанням, звідки беруться мошки в борошні, спантеличені багато господинь. Адже зараження дрібними жучками можуть бути схильні до крупи, горіхи, сухофрукти, горох, квасоля і навіть чай – тобто практично все, що зберігається на кухні в шафі.
Мошки в крупі

Мошки в крупі

На замітку!

Причина появи мошок на кухні криється не тільки в охайності домогосподарки і чистоти кухонних меблів. Досить часто мошки в рисі або борошні виявляються навіть при розкритті упаковки.

Такий факт має місце бути при недобросовісної перевірці на підприємствах під час фасування бакалійної продукції, а також при неякісної початкової обработкесамого зерна. Адже перш, ніж зерно стане крупою або борошном, воно підлягає спеціальній обробці, завдяки якій в ньому не можуть існувати живі комахи і їх личинки.

Неякісна ж обробка зерна і недобросовісна робота співробітників, які проводять контроль якості продукції, стає причиною того, що покупці при відкритті упаковки виявляють мошки в макаронах, борошняних або круп’яних виробах. І тут сам собою виникає питання, як позбутися від мошок в крупах на кухні.

План дій

Боротьба з комахами

Боротьба з комахами

Якщо шкідники облюбували запаси провізії, то перше що потрібно зробити в такій ситуації – це провести генеральне прибирання в кухонній шафі. Що робити, якщо завелися в продуктах мошки:

  1. Необхідний ретельний огляд всієї бакалійної продукції, а також зберігаються поруч горіхів, сухофруктів, кормів для тварин на присутність в них комах. При виявленні мошки в крупі або борошні, від заражених продуктів краще позбутися.
  2. Також слід прибрати лежать на кухні в шафі журнали або газети, так як саме вони можуть бути розсадником личинок.
  3. Внутрішні поверхні кухонних меблів ретельно миють мильним розчином, приділяючи особливу увагу меблевим стиках і щілинах. Після чого мокрі поверхні необхідно просушити, так як вологість є сприятливим середовищем для проживання мошок.
  4. В якості дезинфікуючого засобу можна використовувати оцет, який розводять з водою в пропорції 1: 2. Розчином обробляють всі внутрішні поверхні меблів.
  5. Для досягнення максимального ефекту не заражений мошкою провіант слід на 48 годин помістити в морозилку. Це правило слід прийняти на замітку і застосовувати його згодом для кожної купленої пачки сухого продукта.І тоді питання, чому заводяться мошки, не виникне.
  6. Мошкара НЕ буде заводитися в борошні або крупі, якщо зберігати бакалійну продукцію в герметично закритих ємностях.

Але щоб остаточно позбутися від шкідників в квартирі, доведеться ретельно прибрати все житло. Невідомо, де могли бути відкладені яйця.

Чи можна врятувати заражену комахами крупу

Єдино правильним і безпечним варіантом при виявленні мошок в крупі або борошні є утилізація продукту. При відсутності ж фінансової та іншої можливості придбання подібного товару рисову або будь-яку іншу крупу можна «врятувати».

Важливо!

Не рекомендується для боротьби з борошняної мушкою використовувати отрутохімікати.

При незначному зараженні продукту комахами, коли ще не видно характерного малюнка з павутинок, що скріплюють крупинки, вивести шкідників можна наступним чином:

  1. Крупу кілька разів промивають у воді.
  2. Після чого її розкладають на деку невеликим шаром і поміщають в добре розігріту духову шафу. Після закінчення 5 хвилин газ вимикають.

Виводити таким способом комах слід не менше 2-3 разів, тільки тоді можна говорити про безпеку продукту.

Посилання на основну публікацію