Як почистити гранат швидко, легко, акуратно, без бризок, за 30 секунд, за допомогою ножа, від шкірки (фото і відео)

Як легко і акуратно почистити гранат від шкірки
Багато їли б гранати частіше, якби знали, як правильно їх чистити. Ми зібрали стільки простих способів, що авітаміноз вам більше не загрожує.
Як легко і акуратно почистити гранат від шкірки

Як красиво і легко розрізати фрукт

Існує кілька способів перетворити гранат в головна прикраса фруктової тарілки. Всі вони грунтуються на тому, щоб не вибирати зерна, а залишити їх на місцях. Потрібно буде тільки зрізати шкірку і видалити білі плівки. Красива оброблення фрукта вимагає певних навичок, але освоїти їх неважко.

Один з найбільш простих, але дуже ефективних методів: робиться кільцевої надріз шкірки навколо коронки з засохлими пелюстками, потім потрібно зняти «капелюшок» і видалити плівки. Чим далі від коронки зроблений розріз, тим більше зерен буде звільнено, і тим красивіше буде виглядати плід.

Інший спосіб дозволяє подати до столу «гранатовий квітка». Для цього зрізається невеликий сегмент верхівки, потім навпаки білих плівок робляться меридіанні надрізи. Кожну з вийшов часточок відгинають, як пелюстка квітки. Білі плівки-перегородки можна видалити, але можна і залишити.

Як обійтися без бризок

Гранатовий сік дуже важко відіпрати. Якщо він потрапляє на пластик, то залишить складні плями.

Уникнути неприємних бризок при очищенні фрукта можна, якщо діяти або дуже обережно, або помістити гранат в воду. Але, в будь-якому випадку, очищення краще проводити в глибокій мисці. Тоді навіть якщо з’являться бризки, вони не зажадають термінової прибирання.

На шкірі рук сік теж залишає досить стійкі плями, а нарощені, накладні нігті і красивий манікюр на природних нігтях гранатовий сік може зіпсувати. Тому при обробленні плода руки краще захищати гумовими рукавичками.

вибираємо зернятка

Найшвидший, але не самий «чистий» спосіб добування зерен виглядає наступним чином. Спочатку гранат катають по столу, злегка натискаючи на шкірку. Цей прийом змушує зерна відірватися від своїх кріплень (але деяка частина з них при цьому, на жаль, лопається).

Потім по екватору плода робиться кільцевої розріз, гранат поміщають в глибоку миску (це допомагає захистити одяг і стіл від бризок), міцно захоплюють верхню і нижню половинку і повертають їх у протилежних напрямках, як би, «развінчівая» півкулі. Фрукт розпадається на дві частини.

Пробували коли-небудь свіжовичавлений гранатовий сік?

  • — немає
  • — Так

результати
Poll Options are limited because JavaScript is disabled in your browser.

Можна зробити простіше: відразу розрізати плід на дві половини.

Також читайте:  Коли можна їсти рибу в Великий пост в 2019 році: чи можна, рибні дні, рецепти

Тепер зерна можна просто витрусити в миску. Щоб прискорити процес, по шкірці можна постукувати пальцями або ложкою.

Цей метод можна назвати найпростішим. Але у нього є два недоліки. Зерна, що знаходяться під шкіркою, як правило, давляться. Під час вилучення зерен розлітається багато бризок.

Чистка за допомогою ложки

Цей метод підходить тільки для повністю стиглих плодів. Очищення проводиться ножем і ложкою. Спочатку ножем робиться круговий надріз навколо коронки з пелюстками. Отриману «капелюшок» знімають, потягуючи за коронку, і якщо потрібно, злегка допомагаючи ножем.

Навпаки кожної білої розділової плівки на шкірці робиться надріз, як по меридіану.

Тепер фрукт повертають відкритим кінцем вниз, встановлюють його в глибоку миску або тарілку, беруть ложку і обережно постукують їй по денця. Удари вивільняють зерна, і вони падають в тарілку.

За допомогою ополоника гранат чистять точно так же: спочатку роблять розрізи, потім ополоником «вибивають» зерна в підставлену глибоку тарілку або миску.

Оброблення в воді

Обробляти плід в воді дуже зручно: руки не брудняться і повністю відсутні бризки соку. Гранат перед обробленням потрібно ретельно вимити м’якою щіткою. Тоді воду, що залишилася після вилучення зерен, можна буде випити або полити нею домашні рослини.

У велику миску наливають чисту, придатну для пиття прохолодну воду (кип’ячену або фільтровану).

Гострим ножем роблять круговий надріз на невеликій відстані від віночка. Тягнуть за віночок і знімають «капелюшок».

Гранат занурюють у воду, повернувши відкритою верхівкою догори. Великими пальцями обох рук впираються в білу м’яку серединку плода і розламують його на кілька частин. Для цього досить прикласти невелике зусилля, — гранат сам розвалиться на скибочки, обмежені білими плівковими перегородками.

Не виймаючи скибочки з води, з них відщипують зерна пальцями. Зробити це легко: якщо фрукт стиглий, вони самі відвалюються навіть при легкому дотику.

Коли все зерна відділені, вміст миски проціджують через сито або друшляк.

Щоб він залишився цілим

Повністю очищений цілий гранат виглядає дуже незвично. Але для того щоб отримати таку прикрасу столу, потрібна неабияка вправність і запас терпіння.

Шкірку навколо коронки надрізають гострим ножем. Потім шматочки шкірки знімають вручну. Діяти потрібно обережно, тому що стиглі зерна легко вивалюються зі своїх «гнізд».

Білі плівки теж знімають, щоб вони не псували композицію.

Очищення за шість рухів

При цьому способі втрати відсутні, — він дозволяє зберегти всі зерна цілими. Трохи нижче пелюсткової коронки (приблизно на третину висоти плода) робиться легкий круговий надріз. Коронку міцно захоплюють пальцями і, обережно потягуючи за неї, знімають верхню «капелюшок». Навпаки білих плівкових перегородок, що розділяють гранат на дольки, робляться напівкруглі надрізи на глибину шкірки. У центральну частину плода, заповнену білою м’якоттю, встромляється ніж. Ніж повертають навколо осі. Гранат самостійно розпадається на акуратні часточки, з яких вже зручно вибирати зерна.

Також читайте:  Як розіграти друга в вк по листуванню, в повідомленнях, жорстко, жарт зі знаменитістю, заміна коду, підміна картинки

Найшвидший спосіб

знадобляться:

  • невелика миска;
  • пельменниця;
  • кухонний молоток.

Пельменниці кладуть зверху на миску. Гранат розрізають навпіл, повертають розрізом вниз, встановлюють на Пельменниці. Обережно постукуючи по шкірці, молотком вибивають зерна.

Як почистити засохлий гранат

У засохлому гранаті може зберегтися чимало хороших, стиглих зерен, тому його не варто відправляти у відро для сміття. Почистити його можна двома способами.

Перший. Гострим ножем проколюють затверділу шкірку, а потім по шматочку відколупувати її, допомагаючи собі лезом.

Якщо засохлий плід був попередньо добре промитий, то суху шкірку можна заварювати, як чай.

Другий. Фрукт поміщають в ємність з теплою водою. Коли шкірка набрякне і відновить свою еластичність, його чистять, як звичайний стиглий гранат.

Що важливо знати, коли чистиш гранат

Перед тим як приступати до оброблення плода, потрібно вибрати метод очищення.

Приготуйте заздалегідь тару, ніж, ложку і гумові рукавички.

Для звичайного чищення знадобляться:

  • зручний гострий ніж;
  • глибока ємність, в якій буде оброблятися плід;
  • ємність для збору зерен.

Якщо хочеться захистити шкіру рук і нігті від плям гранатового соку, то чистити плід потрібно, надівши гумові рукавички для миття посуду.

Ознаки стиглості плоду

Якщо плід стиглий, віночок суцвіття вже починає підсихати, а сама шкірка залишається свіжою і яскравою (червоною або червоно-коричневої). На ній немає блідих або бурих плям, вона туга, без зморшок. Якщо на шкірці присутні розм’якшені, пересохлі або ділянки з цвіллю, то фрукт зіпсувався.

Найбільший і важкий плід в партії буде самим стиглим.

При постукуванні по шкірці вказівним пальцем стиглий плід видає дзвінкий «металевий» звук. Глухий звук вказує на незрілість.

Як відмити руки

Плями від гранатового соку на шкірі змиваються повністю, але повозитися з ними все ж доведеться. Для цього не знадобляться агресивні миючі засоби.

  • Рослинна олія: соняшникова або оливкова. Масло злегка підігріти, рясно нанести його ватним тампоном на шкіру. Почекати 3-4 хвилини. Вимити шкіру з милом. При необхідності процедуру повторити.
  • Дитяче мило. Натерти на тертці і розчинити в теплій воді. Опустити в розчин забруднені руки, потримати протягом 5 хвилин. Протерти шкіру губкою і промити чистою водою.
  • Будь-який живильний крем. Рясно нанести на пляму, зачекати 5 хвилин і вимити шкіру з милом.
  • Лимон. Налити в миску півлітра теплої води, вичавити в неї сік одного лимона. Потримати руки в розчині 20 хвилин. Вимити руки з милом.
  • Спирт або антисептик. Вимити руки. Протерти пляму від граната змоченим в спирті ватним диском, потім ще раз вимити руки з милом і нанести живильний крем.
Посилання на основну публікацію
Adblock
detector