Дієта мінус 60 від Катерини Мірімановой: меню на кожен день, відгуки, таблиця, рецепти, результати, фото до і після, дозволені продукти

Особливості дієти «Мінус 60» від Катерини Мірімановой
Дієта мінус 60, творцем якої є Катерина Мириманова, останнім часом стала дуже популярною. Автор всього за півтора року домоглася фантастичних результатів: за допомогою своєї дієти зуміла схуднути рівно в два рази. Якщо до цього вага Мірімановой був 120 кілограмів, то після завершення дієти став удвічі менше — 60.

Основні моменти дієти мінус 60

Дієта Катерини Мірімановой вже тим хороша, що не вимагає повної відмови від будь-яких продуктів. Просто все улюблені продукти потрібно включати в свій звичний раціон з обмеженням.

  • Сніданок обов’язковий, навіть якщо ви зовсім не голодні. Можете випити з ранку чашечку кави або чаю з бутербродом, хоча, як каже Катерина, система мінус 60 не забороняє і щільно попоїсти. Потрібно щоб організм остаточно прокинувся і приступив до активізації обмінних процесів.
  • До полудня можна з’їсти все, що тільки заманеться, звичайно, в межах розумного, що не об’їдаючись. Нічого страшного не трапиться, якщо ви зрідка і ненабагато будете відступати від цього правила, особливо якщо ви «сова».
  • Не виключайте повністю зі свого раціону улюблені солодощі, але їжте їх в першій половині дня. Це саме можна сказати і до інших продуктів харчування. Наприклад, якщо ви дуже любите і жити не можете без картоплі, макаронів і білого хліба, не відмовляйтеся від них зовсім, але намагайтеся також вживати їх до дванадцяти годин.
  • Хоча дієта Мірімановой мінус 60 не вимагає повної відмови від солодкого, цукор все ж варто обмежити. Наприклад, замість звичних двох ложечок цукру класти в чай ​​всього одну. А солодке і напівсолодке вино є сенс замінити сухим або напівсухим.
  • Потрібно повністю відмовитися тільки від молочного шоколаду і замінити його гірким.
  • Намагайтеся урізноманітнити свій раціон за рахунок гарнірів. Адже ні для кого не є секретом, що у росіян макарони і картопля — найулюбленіша їжа. Але не потрібно зловживати цими стравами. Як можна частіше замінюйте їх овочами і крупами: рисом, перловкою і гречкою. Їх можна варити, запікати і навіть смажити.
  • Намагайтеся не вечеряти пізніше вісімнадцяти годин. Хто лягати спати дуже пізно, цей часовий рубіж можна трохи зрушити. Правило, що вечеря повинна включати тільки «легкі» продукти, ще ніхто не відміняв.
  • Автор системи радить в вечерю включати овочі, рис і йогурт.
  • Додавати сіль в страви можна стільки, скільки вам потрібно.
  • Дієтологи рекомендують випивати в день не менше двох літрів води. Але на системі мінус 60 не потрібно себе насилувати і пити тільки тому, що так треба. Пийте тільки тоді, коли вам цього хочеться.
  • Крім звичайної води, дієта також дозволяє кави, чай, свіжовичавлені соки, мінеральні газовані напої і навіть сухе вино (краще — червоне).
  • Оскільки соки можуть викликати апетит, після вісімнадцятої години їх варто виключити зі списку дозволених напоїв.
  • Чому можна тільки сухе вино? У ньому міститься дуже мало калорій і воно прискорює обмінні процеси. Як виняток іноді можна дозволити собі коктейль, приготований на основі свіжовичавленого соку з додаванням невеликої кількості міцного алкогольного напою.

При схудненні шкіра дуже швидко старіє. Тому всім, хто зважився випробувати дієту Мірімановой мінус 60, автор рекомендує посилити догляд за шкірою навколо очей, обличчя, тіла. Використовуйте креми від зморшок, антицелюлітні засоби, кавовий скраб, сік алое, муміє, масло какао.

Худнувши по системі Мірімановой, спортом необхідно займатися щодня. Досить десятихвилинної гімнастики, але кожен день. Поєднуючи заняття спортом з дієтою 60, можна домогтися гарних результатів. Це можуть бути як заняття в тренажерному залі і їзда на велосипеді, так і фітнес, плавання, аеробіка або біг на будь-які дистанції.

Дуже корисно урізноманітнити фізичні навантаження. Якщо сьогодні ви займаєтеся плаванням, то на наступний день доцільно перейти на інший вид спорту, наприклад, біг, лижі, ковзани і т. Д.

Психологічні моменти в системі Катерини грають дуже важливу роль. Тому зупинимося на деяких, найбільш важливих постулатах дієти мінус 60 Мірімановой.

Основні принципи:

  1. Головне правило дієти мінус 60 — чіткий настрій і послідовність. Приступайте прямо зараз! Не чекайте особливого приводу або слушної нагоди, щоб приступити до дієти. Чи не мучте себе сумнівами, вийде у вас чи ні досягти поставлених цілей. Або ви займаєтеся по даній системі, або забудьте про дієту мінус 60 кг, продовжуйте жити колишнім життям. Любіть себе такою, якою ви є, вірте в свої сили.
  2. Худніть заради власного задоволення, а не заради кого-то або з примусу оточуючих. Не варто очікувати від дієти мінус 60 блискавичних результатів. Не впадайте в крайнощі, не посилювати собі систему схуднення. Людина, що бажає схуднути, знайде сотню можливостей здійснити свій задум, який не хоче — сотню причин, через які він не може продовжити дієту.
  3. Наступне правило — міняємо раціон! Робити це слід поступово: на це відводиться п’ять-сім днів. Спочатку потроху урізати порції, замінивши великі тарілки на маленькі. Крім того, зробіть меню овочами і фруктами, які повинні займати у вашому раціоні не менше половини від загального обсягу спожитої протягом дня їжі.
  4. Обов’язковий момент — неухильне дотримання часових рамок дієти.

Сніданок дуже важливий!

Практично у всіх дієтичних комплексах сніданок обов’язковий. Система «Мінус 60» винятком не стала. Результати безпосередньо залежать від того, як чітко ви дотримуєтесь правил даної дієти. Катя Міріманова, автор системи, пропонує не замислюватися вранці над розмірами порцій і забути про підрахунок калорій.

Також читайте:  Як вирівняти шкіру обличчя в домашніх умовах: крем, маски, відгуки, косметика, процедури, сироватка, після прищів, акне, рубців і вугрів

Ви повинні пити багато води — стільки, скільки потрібно вашому організму, адже саме вода — найцінніший джерело вашого здоров’я і ключ до стрункості. Вранці, до дванадцятої години, не обмежується вживання солі. Цукор, бажано коричневий, а також мед їжте стільки, скільки хочете, але знову ж таки, до дванадцятої години. Чому саме коричневий цукор? Він набагато корисніший за білий, і, вже тим більше, краще штучних замінників. Можете вибрати як альтернативу фруктозу — це один з допустимих варіантів.

Можете поласувати чимось досить ситним, солодким — в цей період ваш організм від такої їжі не постраждає. Однак якщо ви належите до тих людей, які не можуть щільно снідати, то кращим варіантом для вас буде кава з сухариками і сиром.

До речі, якщо говорити про напої, то можна з ранку вживати абсолютно будь-який напій, будь це зелений або чорний чай, каву або киселі — все, що вам завгодно. У каві можете додати вершки або молоко — ми вже говорили, калорії можна не брати до уваги.

Кілька слів про розвантажувальних днях. Катя Міріманова рекомендує забути про те, щоб гвалтувати свій організм так званим разгрузками. Крім того, на наступний день після такої дієти ви просто можете зірватися і з’їсти більше звичайного. Невже ви домагаєтеся саме цього?

Особливості обіду по системі «Мінус 60»

Відварюйте, тушкуйте або запікайте продукти — вийде не менш смачно, ніж смажені страви, але в рази корисніше. Якщо ви приправляєте їжу майонезом, соусами або сметаною, то тільки до другої години дня і тільки маленькими порціями. Буде досить чайної ложки. У невеликих кількостях можете додавати оливкове масло або соєвий соус.

Включіть в обіднє меню супи, але зверніть увагу, що якщо суп приготований на воді або овочевому відварі, можна додати трохи картоплі. А ось якщо суп на основі м’ясного бульйону, то від картоплі відмовтеся, так як в самому бульйоні достатньо калорій. Можна їсти супи з бобових. Але пам’ятайте, що суп не зможе наситити вас надовго, тому захоплюватися такими стравами не потрібно.

Система «Мінус 60» допускає вживання кисломолочної продукції в обід. Дозволяються також суші. На десерт можна фрукти. Однак Мириманова радить не з’їдати за один раз відразу кілька яблук або груш — краще розділіть прийоми фруктів на весь день.

Що стосується кавуна, багато людей помиляються, вважаючи, що він не калорійний, і їдять його мало не кілограмами. Це не правильно. Кавун відрізняється високим глікемічним індексом, в ньому занадто багато цукру, тому його безрозсудне вживання може стати для вас перешкодою в схудненні. Допустима кількість кавуна — кілька шматочків в день.

Можна їсти квасолю. Доповніть її м’ясом або рибою. Їжте зелений горошок, кукурудзу, гриби. Овочі краще гасити або запікати. Як альтернатива — включіть в меню сирі овочі. Будьте обережні з маринованими або з солоними овочами — не потрібно ними зайвий раз захоплюватися.

Тепер про м’ясо. Сосиски, варені ковбаси, субпродукти, холодець і рибу можна їсти, під час сніданку чи обіду. Те ж стосується шашлику, стейків і відварених яєць. М’ясо краще гасити або запікати. В ідеалі було б краще приготувати відварне м’ясо.

З круп краще їсти гречку і рис. Відварені макарони вживайте без риби або м’яса, а от додати трохи сиру можна — це не зашкодить.

особливості вечері

Система «Мінус 60» передбачає рання вечеря до вісімнадцятої години. Головне правило тут — знову ж таки, гасіння продуктів. З приправ допускається використання невеликої кількості солі і трохи соєвого соусу. А ось про солодке в будь-яких його формах ввечері доведеться забути.

Складаючи меню на вечерю згідно дієті Мірімановой, вибирайте будь-якої один продукт з кожного представленого нижче варіанти. Отже, перше — це фрукти. Вечірньої пори зверніть увагу на яблука, ківі, сливи і кавун, цитрусові, ананас, чорнослив. Їх можна сміливо поєднувати з усіма молочними продуктами.

Овочі — друга складова. Дозволяються горошок, кукурудза, гарбуз, трохи грибів і авокадо. Приблизна кількість порції — невеликий кулачок. Поєднувати овочі потрібно з крупами або, знову ж таки, з молочною продукцією. Намагайтеся не перевантажувати шлунок, що не наїдайтеся, тоді з ранку будете себе почувати легко.

Згідно Мірімановой, ввечері поєднувати м’ясо не можна ні з чим, зате ви можете вживати будь-які його сорти. Те ж стосується і яєць — їх поєднання з чим-небудь також неприпустимо. Вибравши щось на вечерю з м’яса, риби або яєць, відмовтеся від інших продуктів.

Кілька слів про крупі. Найкраще, якщо ви віддасте перевагу рис або гречку, адже ці крупи найбільш корисні. Сміливо поєднуйте рис і гречку з овочами або фруктами. Дозволяються нежирні йогурти, сир, приблизну кількість таких продуктів має становити не більше двох маленьких склянок. Для вечері підійде живий йогурт, зроблений на основі біфідобактерій, адже саме вони позитивно впливають на роботу кишечника, сприяє гарному обміну речовин. Можете в йогурт додати трохи мюслі або кріспі.

Вечірнє меню дозволяє вживати різні напої: чай, соки, кава, мінеральну воду, причому в будь-який час. Однак якщо ви п’єте чай або каву з молоком, то останній прийом таких напоїв не повинен бути пізніше шостої вечора.

Кілька корисних порад від Мірімановой

Слідуючи системі схуднення «Мінус 60», стежте за вживаним кількістю цукру. Раніше вже говорилося, що краще вибрати коричневий цукор або фруктозу. Білий хліб можна їсти до дванадцятої дня, а ось після обіду ви можете дозволити трохи житнього хліба, а краще — сухариків.

Ще одне з основних правил — чим раніше ви з’їсте картопля або макарони, тим краще. Бажано приймемо такий їжі перенести на сніданок. Вибирайте макарони, зроблені з твердих сортів пшениці.

Привчіть себе до вечері до вісімнадцятої години. Звичайно, якщо ви звикли вечеряти м’ясом о дев’ятій вечора, то такий раптовий перенесення часу вечері для вас здасться важким; тому дійте поступово.

Також читайте:  Як зробити пучок на середні і довгі волосся (фото): крок за кроком, своїми руками, варіанти, поради, аксесуари

День у день переміщайте свою вечерю на більш ранній час — так організм швидше адаптується. Вечірньої пори краще їсти фрукти або овочі — меню повинно бути корисним.

Не забувайте про спорт і догляд за своїм тілом. Почніть ранок з легкої зарядки. Прокиньтеся, випийте склянку води, а через десять хвилин розімніть тіло: присідайте, стрибайте на місці, трохи покачайте прес і виконайте вправу «велосипед». Прості вправи ідеально підтягують тіло. Дуже добре, якщо ви займаєтеся йогою або бодіфлексом — методики добре поєднуються з дієтою Мірімановой.

Не забувайте про косметику. Звичайно, якщо ви намагаєтеся позбутися від розтяжок або целюліту, використовуючи один лише скраб, при цьому не займаючись спортом і неправильно харчуючись, то ваші зусилля будуть витрачені даремно. Однак якщо після хорошої розминки ви приймете душ з розігріваються антицелюлітний гелем або пілінгом, а потім нанесіть на тіло зміцнюючий лосьйон, то ефект ви помітите зовсім скоро.

Що робити тим, хто не встиг повечеряти вчасно? Автор системи пропонує єдиний вихід — йогурт і фрукти, але не пізніше, ніж за три години до сну.

Рецепти страв, що сприяють зниженню ваги

Дієта по системі мінус 60 включає різні страви. Пропонуємо кілька рецептів.

юшка Ростовська

Ця страва сподобається навіть гурманам. Для приготування юшки потрібні наступні інгредієнти:

  • 200 г судака;
  • 200 г сьомги;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 червоний томат;
  • зелень петрушки;
  • 1 ст. ложка перцевої настоянки;
  • сіль перець.

Рибу заливаємо холодною водою, солимо, перчимо до смаку, варимо на слабкому вогні близько двадцяти-тридцяти хвилин. Поки риба вариться, чистимо і ріжемо овочі: цибулю кільцями, помідор, перець — маленькими кубиками. Всі овочі додаємо до риби і варимо до готовності (ще хвилин п’ять-десять). Потім вливаємо в каструлю перцеву настоянку, знімаємо з вогню, щільно закриваємо кришкою, даємо настоятися протягом півгодини. Подаємо до столу.

Плов «Ароматний»

Для його приготування потрібні такі інгредієнти:

  • 500 г рису;
  • 2 моркви середнього розміру;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 великого розміру айва;
  • 100 мл оливкової або соняшникової олії;
  • сіль, перець, кардамон і зелень.

Цибулю ріжемо півкільцями, морква — соломкою. На зазначеній кількості масла обсмажуємо овочі до золотистого кольору, використовуючи для цього глибоку жаровню або казанок. Потім додаємо порізану на великі шматочки айву, промитий рис, часник і приправи. Заливаємо водою на два сантиметри вище рівня рису. Плов готується близько сорока хвилин на помірному вогні під кришкою. Під час готування блюдо не рекомендується перемішувати. Коли вода повністю випарується, плов готовий. Викладаємо його на велике блюдо і посипаємо зверху дрібно посіченою свіжою зеленню.

Перець «по-венеціанський»

Ще одне смачне і досить ситне блюдо з рецептів дієти мінус 60 Катерини Мірімановой. Для його приготування потрібні такі інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 2 болгарського перцю;
  • 200 г твердого сиру;
  • рослинна олія;
  • сушений базилік; сіль;
  • кілька зубчиків часнику.

Сир, відварені яйця натріть на тертці, часник пропустіть через Часничниці, посоліть, ретельно перемішайте всі інгредієнти. Перці очистіть від насіння і плодоніжок, заповніть приготованою сумішшю. У змащену маслом форму викладіть перці, зверху присипте їх приправою, помістіть на двадцять хвилин в добре розігріту духовку для запікання. Блюдо подавайте до столу в гарячому вигляді без хліба.

Кабачки, запечені з м’ясним фаршем

Для приготування цієї страви будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • 120-150 г нежирного м’ясного фаршу;
  • 2 кабачка;
  • 2 помідори;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 1 ст. ложка оливкової олії;
  • 2 ст. ложки тертого сиру;
  • 0,5 ч. Ложки сушеного орегано;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль, чорний мелений перець за смаком.

Кабачки очистити від шкірки і кісточок. Потім один з них розрізати навпіл, а другий — на дрібні шматочки. Цибулю і часник дрібно порубати, трохи обсмажити на оливковій олії, потім додати фарш, орегано і продовжити смажити далі протягом ще декількох хвилин. Поки готується начинка, обшпарте томати окропом, зніміть з них шкірку, наріжте м’якоть кубиками. Одну третину отриманої м’якоті додайте до обсмаженого м’яса, посоліть, поперчіть. Частину викладіть у форму, також посоліть і поперчіть. Поверх томатів викладіть нафаршировані м’ясним фаршем кабачки, посипте їх тертим сиром. Запікати близько тридцяти хвилин в духовці при двохстах градусах. При подачі до столу посипати дрібно посіченою свіжою зеленню.

Рецепт сирної запіканки з родзинками і яблуками

Цей ніжний десерт сподобається всім, особливо тим, хто любить солодке. Для приготування запіканки вам знадобляться наступні продукти:

  • 1 пачка нежирного сиру;
  • 50 г йогурту;
  • 50 г родзинок;
  • 5-6 шматочків ананаса (можна замінити п’ятьма-шістьма ягодами свіжої полуниці або чорносливом);
  • яблуко;
  • кориця.

Перемішуємо до однорідної маси порізані кубиками фрукти, сир, нежирний йогурт. Викладаємо суміш в добре змащену маслом форму, зверху запіканку присипаємо корицею, поміщаємо на десять — п’ятнадцять хвилин в добре розігріту духовку.

Салат «Пікантний»

Прекрасне блюдо для вечері. Необхідні продукти для його приготування:

  • 1 лимон;
  • 8 відварених яєць;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 1 ст. ложка рослинного масла;
  • 3 шт. солодкого перцю;
  • 100 г сиру рокфор;
  • перець, сіль, насіння кмину.

Лук, перець, яйця дрібно наріжте, полийте приготовленої заздалегідь заправкою, яка готується в такий спосіб: сік лимона, перець, сіль, кмин, масло добре збивається віночком. Зверху блюдо посипте подрібненою сиром.

Салат «Курка з ананасами»

Блюдо ідеально підходить для вечері. Для його приготування вам будуть потрібні наступні продукти:

  • 200 г білокачанної капусти;
  • 300 г відвареного філе курки або індички;
    ананас;
  • 2-3 ст. ложки рослинної олії;
  • сіль, гірчиця, оцет.

Для приготування заправки для салату візьміть по одній чайній ложці оцту і гірчиці, змішайте з соняшниковою олією.

Капусту дрібно наріжте і розітріть з сіллю. Продукти, чергуючи шарами, викладіть в креманки, залийте заправкою, прикрасьте зверху крупно порізаними шматочками ананаса.

Посилання на основну публікацію
Adblock
detector