10 кращих китайських страв, які Ви зобов’язані спробувати

Величезна територія і глибока історія Китаю наділяють країну не тільки різноманітним природним ландшафтом і історичними реліквіями, а й багатою культурою харчування. Китайську кухню можна розділити на вісім кухонь, включаючи як кисло-солодкий смак, так і гарячий і пряний смаки. Нижче наведено список 10 кращих китайських страв серед людей в країні і за кордоном.

1. Галушка

Dumpling (子 子) були незамінним китайським блюдом на обіді возз’єднання напередодні Китайського Нового року, особливо в північних регіонах. Його винайшов Чжан Чжунцзін-мудрець китайської медицини більше 1800 років тому, щоб вилікувати відморожені вуха. У наші дні люди змішують фарш зі свинини, курки, баранини або яловичини з нарізаними овочами, щоб зробити начинку, а потім загортають його в тонкий шматок галушки і защипують обгортку в формі вуха.

2. Курка Кунг Пао

Kung Pao Chicken (宫保鸡丁), безумовно, входить в топ-10 китайських страв, є популярною стравою не тільки серед китайців. Його особливий смак кисло-солодкого з невеликою кількістю прянощі також добре відомий за кордоном, і це блюдо навіть стає притчею во язицех китайської кухні для більшості іноземців. Основним інгредієнтом курки Кунг Пао є нарізана кубиками курка. Жарка курки з арахісом і сушеним чилі може зробити її смак свіжим і хрустким, гострим, але не пекучим.

3. Чоу Мейн

Chow Mein (炒面) – це Кантонському вимова смаженої локшини. Це одне з кращих китайських страв, зазвичай приготоване з локшини, цибулі, нарізаного м’яса, зеленого перцю і зеленої цибулі. По-перше, локшину потрібно варити до 90% готовності. Після охолодження обсмажте локшину з іншими інгредієнтами до золотисто-жовтого кольору. Так як легкий в приготуванні, Чоу Мейн зазвичай є першим вибором пізньої вечері для більшості китайців.

4. Янчжоу смажений рис

Yangzhou Fried Rice (扬州 炒饭), безумовно, є одним з найвідоміших китайських страв, дуже популярних по всій країні. Як вказує його назва, смажений рис Янчжоу має своє коріння в Янчжоу, провінція Цзянсу, і його походження можна простежити до весняно-осіннього періоду (770-476 рр. До н. Е.). Рис і яйця – це два важливих інгредієнта. Подається з шинкою, креветками і горошком, смажений рис Янчжоу не тільки має свіжий і ароматний смак, але і яскраво забарвлений, щоб порушити апетит відвідувачів.

5. шинкованной свинина зі смаком риби

Хоча в назві є слово «риба», ні риба, ні рибний соус не використовуються для приготування цієї страви. Смак риби виходить з декількох приправ, включаючи широку бобову пасту, сіль, білий цукор, кулінарне вино, соєвий соус і крохмаль. Люди нарізають нежирну свинину скибочками, а потім додають приготовлений соус, щоб обсмажити м’ясо з салатом, сушеними агарика, часником і імбиром. Освіжаючий смак солодкого і пряного, робить шинкованную свинину зі смаком риби (鱼香 肉丝) одним з найпопулярніших китайських страв, які подають з рисом.

6. Кисло-солодке свиняче філе

The Sweet and Sour Pork Fillet (糖醋 里脊) є ще одним відомим китайським блюдом і набуло великої популярності серед жінок і дітей. Свинина зазвичай покрита крохмалем і буде перемішана в киплячому кетчупе на останньому етапі готування. Таким чином, кисло-солодке філе збагачується солодко-кислим смаком, а соковита свинина покрита хрусткою скоринкою може гарантувати вам особливий смак.

7. Омлет з помідорами

The Scrambled Eggs with Tomatoes (西红柿 炒 鸡蛋), безсумнівно, входить в топ-лист китайських страв для більшості китайців. Рецепт досить простий, він складається тільки з яєць, помідорів, масла і солі. Люди, що живуть в південних регіонах, часто замінюють сіль цукром. Крім того, це блюдо багато соком. Змішування бульйону з рисом – ще один популярний спосіб харчування.

8. Гарячий горщик

китайці вважають Hot Pot (火锅) своїм першим вибором для проведення званого обіду, так як він може задовольнити смаки всіх людей. Як випливає з назви, гарячий горщик готується у великій воке, який поміщається на плиту для безперервного нагріву. Після того, як зварений суп закипить, люди кладуть в вок скибочки м’яса і різні овочі і чекають і чекають повного прожарювання. Пряний Чунцинський гарячий горщик і Пекінський мідний горщик з швидкорозчинній бараниною – це два представника китайського гарячого горщика. 

9. Ма За Тофу

Ma Po Tofu (麻 婆 豆腐) – це відоме китайське блюдо сичуаньської кухні, і його гарячий і пряний смак найкраще представляє особливість цієї категорії. Кажуть, що цей рецепт був винайдений жінкою на ім’я Чень МАПО в 1862 році, і звідси назва. Щоб збагатити смак, червоний і гарячий бульйон, яловичий фарш і нарізаний кубиками зелений лук будуть посипані ніжним тофу перед подачею на стіл.

10. Спрінг-Роли

Спосіб приготування Spring Rolls (春卷) дуже схожий на пельмені. Люди заливають фарш, овочі або підсолоджену бобову пасту в тестову обгортку і складають її в циліндр. Потім обсмажують його до золотисто-жовтого кольору. Для людей, що живуть в південних регіонах, було, прийнято рішення є хрусткі весняні булочки в день «початку весни», який є одним з 24 сонячних термінів і зазвичай випадає на лютий.

Посилання на основну публікацію